مقام معظم رهبری در دیدار اساتید دانشگاهها:
غرب در ارائه ایدههای نو عقیم است
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب عصر روز یکشنبه در دیدار صدها نفر از اساتید، محققان و پژوهشگران دانشگاهها، جهان را در حال گذر و تحول به سمت یک «ساختار و هندسه جدید سیاسی، اقتصادی و اجتماعی» خواندند و با تبیین جایگاه و نقشآفرینی ویژه ملت ایران در این تحول عظیم تاریخی تاکید کردند: نخبگان کشور از جمله دانشگاهیان میتوانند با عمل به وظایف بسیار مهم خود در این برهه بسیار حساس تاریخی، به ارتقای جایگاه ایران در ساختار جدید جهان، کمک تعیین کنندهای کنند.
عکس: leader.ir
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب عصر روز یکشنبه در دیدار صدها نفر از اساتید، محققان و پژوهشگران دانشگاهها، جهان را در حال گذر و تحول به سمت یک «ساختار و هندسه جدید سیاسی، اقتصادی و اجتماعی» خواندند و با تبیین جایگاه و نقشآفرینی ویژه ملت ایران در این تحول عظیم تاریخی تاکید کردند: نخبگان کشور از جمله دانشگاهیان میتوانند با عمل به وظایف بسیار مهم خود در این برهه بسیار حساس تاریخی، به ارتقای جایگاه ایران در ساختار جدید جهان، کمک تعیین کنندهای کنند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای اوضاع در حال گذر جهان را از لحاظ ظاهری با مرحله تحولات پس از جنگ جهانی اول و دوران پیدایش استعمار اروپا قابل مقایسه دانستند، اما تاکید کردند: جهت گیری تغییرات آتی جهان برخلاف دورانهای یاد شده، در جهت تبادل قدرت و تواناییهای عمومی بخشی از ملتهای جهان با بخشهای دیگر است.
ایشان، در تبیین نشانهها و شواهد بروز تحولات و تغییرات عمیق جهانی به بیداری اسلامی اشاره کردند و افزودند: احساس هویت و بیداری متکی بر اسلام در میان ملتهای مختلف اسلامی، نشانه بیسابقهای است که از عمق تحول در ساخت و هندسه آتی جهان، خبر میدهد.
رهبر انقلاب شکست غرب به رهبری آمریکا در تسلط بر منطقه غرب آسیا را نشانه دیگری از «دوران تحول کنونی» برشمردند و افزودند: خیز ناموفق آمریکا برای تسلط بر این منطقه مهم و حساس که در قضیه عراق و افغانستان آشکار شد از دیگر نشانههای تغییرات عمیقی است که جهان با آن روبهروست.
حوادث جاری در اروپا و آینده مبهم کشورهای قدرتمند این قاره از دیگر شواهدی بود که رهبر انقلاب برای اثبات حرکت جهان کنونی بهسمت یک ساختار جدید، به آن استناد کردند.
ایشان افزودند اوضاع کنونی اروپا که سرانجام آن را به زمین خواهد زد، ناشی از خطاهای تاکتیکی یا راهبردی نیست، بلکه ناشی از خطای بنیانی در جهانبینی است.
حضرت آیتالله خامنهای افول وجهه آمریکا در جهان را چهارمین نشانهای دانستند که اثبات میکند جهان، در حال گذر به یک وضع جدید است.
ایشان خاطرنشان کردند: آمریکا به عنوان قدرت اول ثروت و علم و فناوری نظامی و غیرنظامی، چندین دهه در میان ملتها دارای وجهه عمومی بسیار خوبی بود اما این کشور امروز نه تنها هیچ وجههای ندارد بلکه در افکار عمومی جهان به سمبل زورگویی، ظلم، دخالت در امور ملتها و جنگ افروزی تبدیل شده است.
رهبر انقلاب پس از تشریح نشانههای بروز تحولات عمیق در ساختار و هندسه جهان آتی، به تبیین این واقعیت پرداختند که کشور و ملت ایران در این دوران گذر از جایگاه مهم و حساسی برخوردارند که درک آن، وظایف سنگینی را متوجه ملت، نخبگان و مسوولان میکند.
حضرت آیتالله خامنهای بیداری نشأت گرفته از انقلاب اسلامی و استواری و استحکام بینظیر شالوده نظام بر مبنای اعتقاد، ایمان، عقل و عاطفه را از جمله دلایل جایگاه ویژه ایران در تحولات کنونی جهان خواندند.
ایشان افزودند: علاوه بر این دلایل ثروت و منابع عظیم و خدادادی ایران از جمله منابع انرژی و نیروی انسانی برخوردار از استعداد بالا، به ایران در موقعیت در حال تحول جهان، ویژگیهای قابل توجهی بخشیده است.
رهبر انقلاب اسلامی در همین زمینه با اشاره به سترون و نازا بودن غرب در ارائه اندیشههای نو و ایدههای جدید برای بشریت، تاکید کردند: جمهوری اسلامی بر خلاف غرب عقیم، در ابعاد مختلف سیاسی، حکومتی، اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی برای جامعه بشری حرفهای نوین و موجآفرینی دارد.
ایشان مردم سالاری دینی، ابتنای تمدن بر معنویت و آمیختگی دین و زندگی در عرصههای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی را از جمله حرفهای نو ملت ایران و نظام اسلامی برای ملتهای جهان دانستند.
رهبر انقلاب اسلامی در ارائه آخرین دلیل برای اثبات جایگاه خاص ایران در روند تحولات جهانی به پایداری و سرسختی ملت ایران و نظام اسلامی در مقابل شیوههای سلطه غرب اشاره کردند و افزودند: ایران، مردمش، نخبگانش و مسوولانش در مقابل تهدید، جنگ آفرینی، ترور، کشتار و اختلاف افکنی غرب، ایستادگی میکنند و این واقعیت نیز، به این کشور بزرگ ویژگی خاصی بخشیده است.
رهبر انقلاب اسلامی بعد از تبیین نشانههای ورود دنیا به مرحله یک تحول اساسی و تشریح جایگاه ویژه جمهوری اسلامی ایران در این تحول، این سوال را مطرح کردند که آیا دانشگاهها و حوزههای علمیه در قبال این حوادث بسیار مهم مسوولیتی دارند یا نه؟
حضرت آیتالله خامنهای یک سوال دیگر نیز مطرح کردند: آیا دانشگاهها و حوزههای علمیه میتوانند در این تحولات مهم، تماشاگر باشند و برای خود نقشی تعریف نکنند؟
ایشان در پاسخ به این سوالها خاطرنشان کردند: توفیق و نقش آفرینی ملت ایران در این برهه بسیار مهم و تاریخی، در درجه اول بهعهده دانشمندان کشور است و یقینا دانشگاهها یکی از عناصر رتبه اول برای تاثیرگذاری در این تحولات هستند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نقش بسیار حساس و عظیم دانشگاه در این تحولات، افزودند: دانشگاهها میتوانند با عمل به مسوولیتهای خود بهگونهای نقشآفرینی کنند که کشور، ملت و تاریخ ایران در این تحولات برنده باشند و این مساله، نشاندهنده نقش بسیار حساس نخبگان و دانشگاهیان در این مقطع تعیین کننده است.
حضرت آیت الله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیشرفتهای کشور در عرصههای مختلف از جمله بخشهای علمی، خاطرنشان کردند: در کنار این پیشرفتها، نقاط منفی نیز در زمینه مدیریتهای علمی و برنامهریزیها وجود دارند که تنها راه برطرف کردن آنها، تمرکز ذخیره علمی و کارشناسی دانشگاهها برای حل این مشکلات است.
شبهه لزوم بی طرف بودن علم و دخالت ندادن آن در سیاست، موضوع دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند.
حضرت آیت الله خامنهای تاکید کردند: علم در مرحله کشف حقایق بیطرف است، اما هنگامی که علم در خدمت یک جهتگیری قرار گیرد، به هیچ وجه بیطرف نیست و این وضع کنونی جهان شاهد این مساله است.
ایشان افزودند: چگونه است که قرنهای متمادی، علم در خدمت سلطهگری و استعمار ملتها، تولید سلاح و کشتار انسانها و جنگ افروزی قرار گرفته است، اما نباید در خدمت عدل، ارزشها و پیام اسلام قرار گیرد.
رهبر انقلاب اسلامی به یک مغالطه دیگر و آن هم تقسیم بندی دستگاه علمی کشور به دولتی و غیردولتی اشاره و خاطرنشان کردند: برخی تلاش میکنند تا مفاهیم «دانشجو، استاد و تشکل دولتی» را به عنوان یک دشنام مطرح کنند؛ در حالیکه حمایت دانشجو، استاد یا یک تشکل دانشگاهی از نظام و حکومتی که بر پایه مبانی اسلامی و الهی شکل گرفته، یک افتخار است.
ایشان افزودند: باید فرهنگ تلاش و مجاهدت برای جبهه حق در دانشگاهها گسترش یابد که البته نقش اساتید در این زمینه بسیار برجسته است. رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: گسترش فرهنگ تلاش و مجاهدت برای جبهه حق، در واقع همان فرماندهی جنگ نرم است که به عهده اساتید دانشگاهها قرار دارد.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان سخنان خود، ضرورت تامل مسوولان درخصوص ایجاد نظام ملی نوآوری را مورد تاکید قرار دادند و خاطرنشان کردند: خلأ نبود نظام ملی نوآوری که در واقع شبکهای از ارتباطهای زنجیرهای کلان و خرد دستگاههای علمی کشور است، به شدت احساس میشود که باید برای آن چارهاندیشی کرد.
ایشان تاکید کردند: مهمترین وظیفه نظام ملی نوآوری، رصد و هدایت جریان علمی و نوآوری در کشور است.
پیام رهبر معظم انقلاب در پی زلزله آذربایجان
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی حادثه تلخ زلزله در منطقه شمال غرب کشور با صدور پیامی برای خسارت دیدگان و بازماندگان این حادثه صبر و اجر مسالت کردند.
متن پیام به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
حادثه تلخ زلزله آذربایجان مایه اندوه عمیق گردید. رحمت خداوند بر درگذشتگان و شفای عاجل برای مصدومان و صبر و اجر برای بازماندگان و خسارت دیدگان را از خداوند متعال مسالت میکنم.
لازم است مسوولان محترم و عموم ملت عزیز مساعی خود را برای کاهش آلام این عزیزان به کار برند.
والسلام علیکم و رحمهالله
سیدعلی خامنهای؛ ۲۲/مردادماه/۱۳۹۱
تقدیر از مدال آوران المپیک
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین با صدور پیامی از مدالآوران سرافراز کشور در مسابقات المپیک لندن تشکر و از همت مربیان آنان قدردانی کردند.
متن پیام به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
از مدال آوران سرافراز کشور، قهرمانان پهلوان که در مسابقات المپیک دل ملت ایران را شاد کردند و نیز از مربیان با همت آنان، صمیمانه تشکر میکنم. خداوند یار و نگهدارتان باد.
سیدعلی خامنهای؛ ۲۲/مرداد ماه/۱۳۹۱
ارسال نظر