رییس سازمان بازرسی کل کشور مطرح کرد
انتقاد از «جداسازی عجولانه» ری از تهران
دنیای اقتصاد- بار دیگر پای مجلس و قوه قضائیه به موضوع اختلافات دولت با شهرداری تهران باز شد؛ اختلاف جدید بر سر جداسازی مدیریت شهری ری از تهران است. پس از آنکه دو روز قبل یک نماینده مجلس از تدوین طرحی دو فوریتی برای جلوگیری از جداسازی شهرری از تهران خبر داد، روز گذشته هم رییس سازمان بازرسی کل کشور از طرح دولت برای تفکیک ری از پایتخت انتقاد کرد.
پورمحمدی از موضع شهرداری تهران حمایت میکند
دنیای اقتصاد- بار دیگر پای مجلس و قوه قضائیه به موضوع اختلافات دولت با شهرداری تهران باز شد؛ اختلاف جدید بر سر جداسازی مدیریت شهری ری از تهران است. پس از آنکه دو روز قبل یک نماینده مجلس از تدوین طرحی دو فوریتی برای جلوگیری از جداسازی شهرری از تهران خبر داد، روز گذشته هم رییس سازمان بازرسی کل کشور از طرح دولت برای تفکیک ری از پایتخت انتقاد کرد. همزمان، شورای شهر رسما از استاندار تهران دعوت کرد تا با حضور در این شورا، درباره ماجرا توضیح دهد.
موضوع جداسازی شهر ری از تهران در دو هفته اخیر موجب اختلاف نظر زیادی میان دولت و شهرداری تهران شده است. شهردار و شورای شهر تهران، از تصمیم ناگهانی دولت درباره شهرری به شدت انتقاد کرده و آن را یادآور اشتباهات مشابه در حوزه مدیریت شهری دانستهاند. مهدی چمران رییس شورای شهر تهران گفته است: منفک کردن یک شهر تبعات زیادی دارد و اگر دلیل این جدایی شهرستان ری از تهران داشتن فرمانداری مستقل در آن است، میتوان فرمانداری شهرستان ری را منحل کرد.
محمدباقر قالیباف شهردار تهران نیز در این باره گفته است: این جداسازی ها مشکلی را از مشکلات تهران حل نمیکند و هیچکس چنین رفتاری را با پایتخت خود نمیکند و این کار کاملا غیر کارشناسی وغیر قانونی است.
اما مقامات وزارت کشور و استانداری تهران معتقدند این جداسازی خواسته دیرینه مردم ری بوده و باعث رونق بیش از پیش این منطقه میشود. محمدرضا محمودی معاون استاندار تهران اعلام کرده است: قیمت زمین در بهشتزهرا از الهیه تهران هم بالاتر است و شهرری از زبالههای کهریزک میتواند درآمد کلانی داشته باشد. در ضمن ما میخواهیم شهرری را به شیراز دیگری تبدیل کنیم.
استاندار تهران هم بدون توجه به انتقادات، طی حکمی اعلام کرد: محمد رضا محمودی معاون هماهنگی استانداری تهران مامور است هر چه زودتر اقدامات لازم را برای جدایی ری از تهران انجام دهد. محمودی نیز تاکید کرد که تا سه ماه آینده شهرداری شهرری مستقل میشود.
بحثهای دولت و شهرداری ادامه داشت که دو روز قبل نادر قاضی پور، نماینده ارومیه در مجلس از تدوین طرحی دو فوریتی برای جلوگیری از جدایی ری از تهران در مجلس خبر داد و گفت: اکثر نمایندگان مجلس نهم مخالف جدایی ری از تهران هستند و در این راستا طرح دو فوریتی جلوگیری از جدایی ری از تهران تهیه شده است. وی هدف دولت از استقلال فرمانداری و استانداری ری را هدفی سیاسی خوانده و گفته بود: تنها هدف دولت این است که شهر ری یک نماینده مستقل داشته باشد؛ اما در واقع و به دور از این اهداف سیاسی، جدایی ری از تهران به نفع این منطقه و مردم آن نیست.
پورمحمدی: عجولانه است
در تازهترین رویداد اما، رییس سازمان بازرسی با اعلام اینکه طرح جدایی ری از تهران عجولانه است، گفت: البته این طرح در گذشته هم در حوزه تفکیک و مدیریت پایتخت مطرح بود؛ اما قطعا باید مطالعات بیشتری انجام شود؛ چنین اقدامی مثل این است که شمیرانات را همچون فرمانداری دارد از تهران تفکیک کنیم.
مصطفی پورمحمدی در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفت: به اعتقاد من موضوع جدایی ری از تهران یک اقدام عجولانه است. به هر حال شهر تهران مقوله بسیار مهم و پیچیدهای است و نمیتوان درباره ۹ میلیون جمعیت تصمیمات سریع گرفت.
وزیر کشور دولت نهم افزود: نباید بدون مطالعات عمیق و پیشبینیهای لازم و کارشناسی تصمیم گرفت. البته این طرح از گذشته هم در حوزه تفکیک، مدیریت پایتخت و مدیریت واحد شهری تهران مطرح بود. ما حتما نیاز داریم مطالعات بیشتری انجام دهیم. طبعا همین الان شمیرانات همچون فرمانداری دارد میتواند تفکیک شود، اما مساله به این سادگی نیست و معادلات چند ده مجهولی دارد.
رییس سازمان بازرسی کل کشور اظهار کرد: همین الان باید به فکر فرودگاههای تهران، زبالههای تهران، آسیبهای اجتماعی تهران و... باشیم که مشکلاتی جدی است و تنها راهحل مدیریت واحد شهری است.
وی تصریح کرد: سوال اینجاست که با انتزاع شهرری و شهرداری آیا این خدمات میتواند تبادل شود؟ بنده معتقدم باید این طرح باید با مطالعه دقیق اجرایی شود تا با راهکاری عمیق و پیش برنده و راهگشا همراه باشد.
تاکید بر مدیریت واحد شهری
رییس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به اینکه دیدگاه شما در بحث مدیریت واحد شهری در پایتخت چیست؟ گفت: در برنامه سوم و چهارم توسعه قانون مدیریت واحد شهری مطرح شده است که بر اساس آن دولت باید تمام مسوولیتها و نهادهایی را که شهروندان به صورت مستقیم با آن ارتباط دارند رها کرده و مدیریت آن را به شهرداریها واگذار کند. حتی دورانی که بنده در وزارت کشور بودم این موضوع را پیگیری کردم و حتی طرحی را هم نوشتیم، اما فضای اجرا آماده نشد.
وی افزود: به اعتقاد من هر چه سریعتر باید به اجرای این مهم اقدام کنیم هر چند در برنامه پنجم توسعه این ماده مهم دیگر تکرار نشد که باید از نظر حقوقی نسبت به عدم تکرار این قانون توجه شود.این هم به آن دلیل است که دولت زیاد راغب به اجرای این قانون نبوده و در برنامه پنجم هم به آن اشاره نکرده است.
حجت الاسلام پورمحمدی اظهار کرد: وقتی در شهر بزرگی مانند تهران که مشکلات و آسیبهای اجتماعی مانند بیماران صعبالعلاج، بیماران خاص، کودکان بیسرپرست، زنان بیسرپرست، کودکان کار و خیابان، اعتیاد و... وجود دارد آیا اینها به مسائل شهری بیارتباط است؟ آیا شهردار که به زیباسازی شهر اهمیت میدهد در رابطه با کودکان خیابانی و متکدیان و معتادان مسوولیتی ندارد؟ آیا بودجه فرهنگی شهرداری تهران که بسیار زیادتر از برخی وزارتخانه و نهادهای دولتی است مسوولیتی در قبال آسیبها ندارد؟ پس بنده معتقدم در تمام شهرهای کشور باید این خدمات عمومی توسط خود مردم انجام شود.
دعوت استاندار به شورای شهر
در رویدادی دیگر، علیرضا دبیر در جلسه دیروز شورای شهر تهران تاکید کرد: جداسازی ری از تهران عین تخلف است.
به گزارش ایسنا، این عضو شورای شهر، با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر انتخاب شهردار ری در آینده، گفت: نمایندگان مردم ری، هماکنون در صحن شورای شهر تهران نشستهاند، آیا میتوان بدون هماهنگی با اعضای شورای شهرشان، برای ری شهردار انتخاب کنند و شهرداری بگذارند؟
وی ادامه داد: سوال اساسی این است که چنین کاری از نظر حقوقی شدنی است؟ کارشناسان حقوقی باید در این باره توضیح دهند. دبیر از مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران خواست این اشکال حقوقی را به دولتیها اعلام کند تا آنها در این خصوص پاسخگو باشند.
مهدی چمران هم در این باره اظهار کرد: گفته شده که با شورای شهر هماهنگیهای لازم به عمل آمده، اما ما از این موضوع بیخبر هستیم و هیچ هماهنگیای به عمل نیامده بود. چمران خاطر نشان کرد: از استاندار تهران دعوت شده که سهشنبه آینده در صحن شورای شهر حضور یابد تا برای دستیابی به نتایج مطلوب هماهنگی و همفکری لازم صورت گیرد.
ارسال نظر