مجتمع قضایی امور اقتصادی اعلام کرد
جزئیات رسیدگی به ۶ پرونده فساد اقتصادی - ۱ مرداد ۹۱
دنیای اقتصاد- مجتمع قضایی امور اقتصادی در تازهترین آرای خود در مورد ۶ پرونده فساد اقتصادی نام و میزان محکومیت تعدادی از مفسدان اقتصادی شامل تعدادی از کارکنان شهرداری کرج، برخی مدیران بانک صادرات و تعدادی از قاچاقچیان کالا را اعلام کرد که طی آن متهمان علاوه بر رد مال به سیستم بانکی و سازمانها به پرداخت جریمههای میلیاردی و حبس محکوم شدهاند. در مجموع این احکام محکومیت صادر شده برای متهمان، ۱۰۸ سال حبس و حدود ۸۸۰ میلیارد تومان رد مال و جزای نقدی تعیین شده است.
۹ مجرم مرتبط با بانک صادرات
آن گونه که سایت قسط (وابسته به مجتمع قضایی امور اقتصادی) گزارش داده است، شعبه۶۸ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به اتهامات هفت متهم یک پرونده از قبیل مشارکت در اختلاس، تحصیل مال نامشروع و ارتشا رسیدگی کرد که نهایتا منتهی به صدور رای قطعی به این شرح شد:
۱- عباسعلی عرب سالاری رییس وقت بانک صادرات ایران شعبه میدان مرکزی میوه و تره بار مجموعا به تحمل دوازده سال حبس تعزیری و پرداخت مبلغ ۲۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال جزای نقدی درحق صندوق دولت و یک فقره انفصال موقت به مدت سه سال و یک فقره انفصال دائم از خدمات دولتی و تحمل نود و چهار ضربه شلاق محکوم شد.
۲- علی فلاح محمدی مسوول وقت دایره اعتبارات و تسهیلات بانک صادرات ایران شعبه میدان مرکزی میوه و تره بار مجموعا به تحمل هفت سال حبس تعزیری و پرداخت ۱۰ میلیارد و ۲۰ میلیون ریال جزای نقدی و یک فقره انفصال موقت از خدمات دولتی به مدت سه سال و یک فقره انفصال دائم از خدمات دولتی و تحمل ۱۰۰ ضربه شلاق و پرداخت معادل قیمت یک دستگاه خودروی پراید (مال مورد ارتشا) محکوم شد.
۳- مهدی یحیائیان، مسوول سرپرستی حوزه جنوب بانک صادرات ایران و در مقطعی سرپرست بانک صادرات ایران شعبه میدان مرکزی میوه و ترهبار مجموعا به هفت سال حبس تعزیری و پرداخت۱۰ میلیارد ریال جزای نقدی درحق صندوق دولت و انفصال دائم از خدمات دولت محکوم شد.
۴- فریبرز سعیدی مجموعا به تحمل دو سال حبس تعزیری و رد مبلغ ۲۵۲ میلیارد و ۷۵۳میلیون و هشتصد و ۲۲هزار و ۵۸۲ ریال درحق بانک صادرات ایران و تحمل پنجاه ضربه شلاق تعزیری و ضبط مال ناشی از ارتشای یک دستگاه خودرو پراید به نفع صندوق دولت محکوم شد.
۵- سیروس بارانی مجموعا به تحمل دو سال حبس تعزیری و رد مبلغ ۱۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال درحق بانک صادرات ایران و تحمل پنجاه ضربه شلاق تعزیری و ضبط مال به میزان ۳۰۰ میلیون ریال مبلغ ناشی از ارتشا محکوم شد.
۶- محمد کاظمی به تحمل دو سال حبس و رد مبلغ ۲۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال در حق بانک صادرات ایران محکوم شد.
۷- بهمن عالی به پرداخت جزای نقدی به مبلغ یک میلیون ریال در حق دولت محکوم شد. همچنین با شکایت بانک صادرات علیه دونفر به اتهام کلاهبرداری، اهمال منجر به تضییع حقوق دولت پروندهای در دادسرای امور اقتصادی مطرح و نهایتا منتهی به صدور کیفرخواست شد که این کیفرخواست نیز در شعبه ۱۰۶۵ دادگاه عمومی جزایی (۱۱۹۳ سابق) رسیدگی و رای به محکومیت متهمان صادر شد.
۱) اسماعیل بیات از حیث اتهام کلاهبرداری به مبلغ ۱۵میلیارد و ۱۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال (جهت واردات چای از کشور سریلانکا به میزان ۵۰۳۵۵۰ کیلوگرم) به تحمل دوسال حبس و پرداخت مبلغ ۱۵ میلیارد و ۱۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال به عنوان جزای نقدی درحق صندوق دولت به علاوه رد مبلغ ۱۵ میلیارد و ۱۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال به عنوان رد مال درحق بانک صادرات ایران محکوم شد.
۲) مصطفی میراحمدی به اتهام اهمال منجر به تضییع حقوق دولت به پرداخت جزای نقدی به میزان ۱۰ میلیون ریال بدل از شلاق محکوم شد.
صدور حکم متهم به اختلاس بانک رفاه
همچنین با شکایت بانک رفاه کارگران علیه متهم (ع.ر.ج) به اتهام اختلاس به مبلغ ۱۲میلیارد و ۴۸۶ میلیون و ۳۷۲ هزار و ۳۵۹ ریال) دادگاه وی را به تحمل دوسال حبس، پرداخت جزای نقدی به مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال و انفصال دائم از خدمات دولتی و همچنین رد باقیمانده وجه مورد اختلاس محکوم کرد.
با گزارش سازمان بازرسی کل کشور و کیفرخواستهای صادره از دادسراهای یادشده، پرونده اتهامی تعدادی از کارکنان شهرداری کرج و مرتبطین آنها در خارج از شهرداری (مجموعا ۲۷ نفر) به اتهاماتی از قبیل جعل آرای کمیسیون ماده صد شهرداری کرج، مشارکت در جعل و تبادل رشوه در شعبه ۱۱۹۲ دادگاه عمومی جزایی مجتمع قضایی امور اقتصادی نیز رسیدگی و نهایتا منتهی به صدور رای علیه متهمین مذکور شد. براساس این رای متهمین، مجموعا به تحمل ۵۴ سال حبس تعزیری، ۱۸ سال انفصال از خدمات دولتی و پرداخت مبلغ ۷ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند.
همچنین با اعلام شکایت شرکت برق منطقهای تهران و همچنین ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) پروندهای به اتهام مشارکت در کلاهبرداری و جعل در دستور کار مجتمع قضایی امور اقتصادی قرار گرفت که سه نفر تحت اسامی حامد امنزاده از پرسنل نیروی انتظامی، جلیل امنزاده بلقیس آباد و بتول شوقی قره تپه در آن محکوم شدند.
پروندههای قاچاق کالا
شعبه ۶۸ دادگاه تجدیدنظر استان تهران نیز هفت متهم پروندهای به اتهام مباشرت و مشارکت در قاچاق کالا مجموعا به پرداخت یکهزار و ۳۲۳ میلیارد و ۸۳۸ میلیون و ۱۸۳هزار و ۱۸ ریال رد بهای مال از بین رفته و جزای نقدی محکوم شد. پس از رسیدگی رای قطعی و نهایی را علیه متهمین موصوف به شرح زیر صادر کرد: ۱) علیرضا فرج به اتهام مباشرت و مشارکت در قاچاق کالا علاوه بر رد بهای مال از بین رفته به میزان ۱۰۲ میلیارد و ۲۴۸ میلیون و ۷۷۶ هزار و ۵۶۸ ریال، به پرداخت جزای نقدی به میزان ۲۰۴ میلیارد و ۴۹۷ میلیون و ۵۵۳ هزار و ۱۳۶ ریال درحق صندوق دولت محکوم شد. ۲) مهدی فضل خدا به اتهام مشارکت و مباشرت در قاچاق کالا علاوه بر ضبط ۹۴۲ دستگاه نوت بوک و ۵ دستگاه سرور به نفع دولت به ردبهای مال از بین رفته به میزان ۱۲۰ میلیارد و ۴۰۲ میلیون و ۷۷۱ هزار و ۲۹۵ ریال و پرداخت جزای نقدی به مبلغ ۲۵۵ میلیارد و ۱۶ میلیون و ۹۹۱ هزار و ۷۹۰ ریال درحق صندوق دولت محکوم شد. ۳) مرتضی شعبانی به اتهام مباشرت و مشارکت در قاچاق کالا علاوه بر رد بهای مال ازبین رفته به میزان ۱۵۱ میلیارد و ۱۴۰ میلیون و ۸۴۲ هزار و ۸۵۰ ریال به پرداخت جزای نقدی به مبلغ ۳۰۲ میلیارد و ۲۸۱میلیون و ۶۵۸ هزار و ۷۰۰ ریال درحق صندوق دولت محکوم شد. ۴) رضا شعبانی به اتهام مشارکت و مباشرت در قاچاق کالا علاوه بر ردبهای مال از بین رفته به میزان ۲۹ میلیارد و ۶۲۹ میلیون و ۷۰ هزار ۳۳۳ریال به پرداخت جزای نقدی به میزان ۵۹ میلیارد و ۲۵۸ میلیون و ۱۴۰ هزار و ۶۶۶ ریال محکوم شد. ۵) سید سعید مولوی فر به اتهام مشارکت و مباشرت در قاچاق کالا علاوه بر رد بهای مال از دست رفته به میزان ۳۳ میلیارد و ۱۲۰میلیون و ۷۹۰ هزار و ۵۶۰ ریال به پرداخت جزای نقدی به مبلغ ۶۶ میلیارد و ۲۴۱ میلیون و ۵۸۱ هزار و ۱۲۰ ریال درحق صندوق دولت محکوم شد. ۶) سید مهدی حسینی شیوایی و علی قنبری به اتهام معاونت در قاچاق کالا هرکدام به تحمل نود و یک روز حبس تعزیری محکوم شدند.
ارسال نظر