رییس مرکز پژوهشهای مجلس:
احمدینژاد دیگر آن احمدینژاد سابق نیست
احمد توکلی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس درباره نحوه برخورد مجلس با دولت گفت: من فکر میکنم که مجلس به اندازه کافی حلم به خرج داده است. از اعتراضات سنگینی که در فضای مجلس به طور خصوصی میشنویم، برداشت من این است که مجلس مانند گذشته رفتار نخواهد کرد. بعد از حوادثی که در یکی دو ماه اخیر در خصوص وزارت اطلاعات رخ داد و آزمایشهایی که افراد پس دادند، مجلس دیگر دلیلی نمیبیند که حلم گذشته را به خرج دهد. نماینده تهران در گفتوگو با خبرگزاری فارس؛ در بیان اینکه آیا سکوت مجلس در برابر برخی اقدامات دولت دلیل خاصی داشت؟ اظهار کرد: این رفتار مجلس علل مختلفی داشت. یکی از دلایل، امید به اصلاحاتی بود که توان آن را در آقای احمدینژاد میدیدند؛ نمایندگان سختگیری را لازم نمیدیدند و فکر میکردند که اگر از ایشان پشتیبانی شود بهتر است. عدهای نیز با اعمال نفوذ دولت، همراهی بیش از حد نشان میدادند. برخی نیز به دلیل تایید مقام معظم رهبری و تشخیص موضوع، فکر میکردند که اگر ملاحظه کنند مناسبتر است. نتیجه این رفتارها این شد که آقای احمدینژاد تصور کرد هر کاری را که درست میداند میتواند انجام دهد. اما شرایط امروز تغییر کرده است؛ چرا که هم آقای احمدینژاد دیگر آن آقای احمدینژاد سابق نیست و هم کشور بیش از این تحمل برخی قانونشکنیها را ندارد.
اکنون اختلاف ما با دولت مبنایی است
وی با اشاره به اختلافات مبنایی که با دولت دارد، گفت: من معتقدم کسی که اعتقاد شیعه را تضعیف میکند با او اختلاف مبنایی پیدا میکنم. وی همچنین گفت: الان اصلیترین افراد دور دکتر احمدینژاد را نگاه کنید. این عدالت در توزیع قدرت است؟
تاکید رهبری بر نظر شورای نگهبان در ادغامها
توکلی با اشاره به دیدار لاریجانی و احمدی نژاد در حضور رهبر معظم انقلاب، گفت: در این جلسه نظر شورای نگهبان با صراحت مطرح شد و رهبر معظم انقلاب از نظر شورا دفاع حقوقی کردند. ایشان تصریح فرمودند که وقتی شورای نگهبان نظری میدهد همه باید اطاعت کنند و من هم باید اطاعت کنم. رهبر معظم انقلاب همچنین استدلال کردند که صدر و ذیل ماده ۵۳ از یکدیگر جدا نیست، بلکه یک ماده است و صدر و ذیل آن با هم فهمیده میشود. اینگونه نیست که شما وزارتخانهها را ادغام کنید و سپس شرح وظایف را ارائه کنید.
وی همچنین ادامه داد: در این جلسه درباره تشکیل وزارت ورزش نیز صحبت شد که مقام معظم رهبری صراحتا و قاطعانه اعلام کردند که باید وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شود و اگر ابهامینیز وجود دارد با همکاری مجلس این ابهامات برطرف شود. توکلی با ابراز بیاطلاعی از تشکیل کمیته مشترک مجلس و دولت برای رفع ابهامات گفت: به نظرم تشکیل این کمیته وقت تلف کردن است.
علت اضطرار رای دادن به احمدینژاد
وی با اشاره به برخی انتقادات درباره عدم حمایت از احمدینژاد و موضع انتقادی توکلی نسبت به دولت گفت: در انتخابات سال ۸۴ من در دور دوم از آقای احمدینژاد در مقابل آقای هاشمیرفسنجانی حمایت کردم؛ چرا که در آن زمان رویکردهای آقای احمدینژاد بسیار قابل دفاع بود و امید میرفت که کارکردهایش هم درست باشد. اما در انتخابات سال ۸۸ من به هیچ وجه از ایشان دفاع نکردم و به بزرگان کشور نیز اعلام کردم که حمایت از ایشان را بر خودم حرام میدانم. در عین حال اعلام کردم که اضطرارا به ایشان رای میدهم؛ علت این رای اضطراری را آن زمان اعلام نکردم، اما الان برای اولینبار در شکل رسانهای میگویم.
وی گفت: آن روزها به مسوولان ستادهای سابقم در استانها و دوستانم گفتم که آقای موسوی دارای پایگاه اجتماعیای است که ولو نخواهد، قدرت ایجاد تحریک اجتماعی در برابر رهبری را دارد و آقای احمدینژاد دارای پایگاه اجتماعی است که ولو بخواهد، قدرت تحریک اجتماعی در برابر رهبری را ندارد.
توکلی ادامه داد: به همین دلیل گفتم که چون رهبری را رکن رکین کشور میدانم و هم از نظر اعتقادی و هم از نظر سیاسی اعتقاد دارم که باید از ایشان تبعیت کنیم و ایشان با قدرت جامعه را هدایت کنند، چون مقابله با رهبری را سم مهلکی برای جامعه میدانم، اضطرارا به کسی که حتی اگر بخواهد نمیتواند کاری کند رای میدهم و به کسی که میتواند این تحرک را ایجاد کند ولو نخواهد رای نمیدهم گرچه مزیتی برای احمدینژاد بر موسوی قائل نیستم به همین دلیل اضطرارا به احمدینژاد رای میدهم.
ارسال نظر