خبرگزاری رویترز اعلام کرد وزیران خارجه اتحادیه اروپا در نشست هفته آینده خود ۱۰۰ شرکت دیگر ایرانی را به فهرست تحریمی این اتحادیه علیه ایران می‌افزایند. به گزارش خبرگزاری فارس، رویترز به نقل از دیپلمات‌های اروپایی که خواسته‌اند نامشان فاش نشود، خبر داده است که اتحادیه اروپا روز دوشنبه آینده حدود ۱۰۰ شرکت و بانک ایرانی را تحریم خواهد کرد.

اتحادیه اروپا تیر سال گذشته نیز تحریم‌هایی را در خارج از چارچوب شورای امنیت علیه ایران وضع کرده بود. به رغم این تحریم‌ها مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۰ با رشد

۲۴ درصدی مواجه شد.

بر اساس گزارش رویترز، تحریم‌های جدید در نشست روز دوشنبه وزیران خارجه ۲۷ کشور عضو این اتحادیه رسما اعلام خواهد شد. اسامی شرکت‌های ایرانی مورد نظر اتحادیه اروپا هنوز اعلام نشده، اما گزارش‌ها حاکی است بانک تجاری اروپا - ایران که در‌ هامبورگ آلمان به ثبت رسیده است تحریم خواهد شد. این بانک پیش از این توسط وزارت دارایی آمریکا تحریم شده بود.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بی‌بی‌سی، وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز سه‌شنبه هفته گذشته بانک صنعت و معدن ایران را تحریم کرد.

خزانه‌داری ایالات‌متحده بانک صنعت و معدن را به ارائه خدمات مالی به بانک ملت و بانک تجاری اروپا - ایران متهم کرده است.

بنا به ادعای این وزارتخانه، بانک‌های ایرانی تحریم شده از سوی اتحادیه اروپا، به ویژه بانک ملت و صادرات، از بانک صنعت و معدن به عنوان واسطه برای انتقال وجوه استفاده می‌کنند.

دو نماینده مجلس نمایندگان آمریکا نیز دوشنبه هفته گذشته طرحی را ارائه دادند که تحریم‌های اقتصادی علیه ایران تشدید خواهد شد.

ایلینا رزلتینین، رییس کمیته خارجی مجلس نمایندگان آمریکا از حزب جمهوری‌خواه در بیانیه‌ این طرح گفت: سیاست آمریکا در قبال ایران زیاد پارس می‌کند، اما به اندازه کافی گاز نمی‌گیرد.

این طرح تحریم‌های جدید که توسط جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها حمایت می‌شود قصد دارد اقدامات تنبیهی علیه شرکت‌هایی که در بخش انرژی ایران سرمایه‌گذاری می‌کنند یا بنزین در اختیار جمهوری اسلامی قرار می‌دهند، وضع کند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس هفته گذشته گزارشی را که توسط کارشناسان سازمان ملل تهیه شده، منتشر و تاکید کرد که ایران از شرکت‌های نیابتی و دیگر روش‌های مخفی برای دور زدن تحریم‌ها استفاده می‌کند.

ارزیابی سفیر ژاپن از تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران

در همین حال، سفیر ژاپن در تهران با بیان اینکه اعتقادی به اعمال تحریم به عنوان وسیله فشار بر کشوری ندارد، گفت: هرچند تحریم‌های یک جانبه آمریکا، تاثیر سوئی بر فعالیت شرکت‌های ژاپنی در ایران گذاشته است؛ اما با وجود این مشکلات، روابط ایران و ژاپن در سطح خوبی قرار دارد و این روابط در زمینه تجارت مثال زدنی است.

کین ایچی کومانو، سفیر ژاپن در تهران در گفت‌وگو با «ایسنا» افزود: در سال گذشته مناسبات تجاری میان ایران و ژاپن بالغ بر ۱۳ میلیارد دلار بوده که در مقایسه با سال گذشته دو میلیارد دلار افزایش یافته است و ۱۱ میلیارد آن مختص به صادرات انرژی ایران به ژاپن است. وی همچنین عنوان کرد که بسیاری از شرکت‌های ژاپنی هم با ایران و هم با آمریکا فعالیت می‌کنند.

کومانو در عین حال در پاسخ به این سوال که در صورت اعمال بیشتر تحریم‌ها، ژاپن آنها را اعمال می‌کند، با سر این موضوع را تایید می‌کند.