رویداد
فرزین: تحریمها امسال اثر جدیدی نخواهد داشت
دبیر ستاد هدفمند کردن یارانهها با بیان اینکه تحریمها پیک آثار خود را در سال گذشته بر جای گذاشته و در سال جاری اثر جدیدی بر اقتصاد کشور نخواهد داشت، افزود: در سال جاری تهدید عمدهای ناشی از تحریمها برای کشور پیشبینی نمیشود، این در حالی است که مدیران اقتصادی کشور تجربه مناسبی در مدیریت تحریمها دارند. به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا فرزین در بیست و یکمین همایش سیاستهای پولی و ارزی با بیان اینکه هدفمندی یارانهها در سال جاری همچنان آثار خود را بر اقتصاد ایران بر جای خواهد گذاشت، افزود: اما موضوعات اساسیتر در اقتصاد کشور داریم که آثار اساسیتری بر اقتصاد کشور میگذارد. وی با اشاره به تحولات منطقهای و جهانی و پیشبینی موسسات بینالمللی از چشمانداز قیمت بالای نفت عنوان کرد: افزایش قیمت نفت به بیش از ۹۰ دلار و حتی ۱۰۰ و ۱۱۰ دلار نیز صورت گرفته است، بر این اساس پیشبینی افزایش قیمت نفت در سال جاری تاثیرات عمدهای در اقتصاد کشور خواهد داشت. وی یکی از دلایل انبساطی بودن بودجه دولت را پیشبینی افزایش درآمدهای نفتی ذکر و بیان کرد: تحولات منطقه به ویژه از لحاظ سیاسی دارای فراز و نشیب است که تاثیر خود را بر اقتصاد کشور میگذارد.
آثار تورمی در ماههای اول امسال
فرزین گفت: بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول پیشبینی کردهاند که اقتصاد آمریکا و غرب امسال با بدهیها، کسری بودجه و تورم مواجه شوند، به عبارت دیگر امسال سالی تورمی در دنیا است، زیرا مواد غذایی گران خواهد شد و تمام این مسائل در اقتصاد کشورمان در سال جاری تاثیر میگذارد و اثر آن را بر روی رشد و تورم مشاهده خواهیم کرد.
فرزین یکی از بحثهای اساسی در داخل کشور را قانون هدفمندی یارانهها که از دو منظر رشد و تورم باید به آن نگاه کنیم، عنوان و بیان کرد: در شاخص قیمتها، قیمت سوخت، انرژی و مسکن نقش عمدهای دارند، یعنی وقتی افزایش شدید قیمت سوخت را داشته باشیم، این موضوع در شاخص قیمتها خود را نشان میدهد و این تورم کج است یعنی تورم ناشی از قیمت انرژی که آثار تورمی آن را در اقتصاد در ماههای اول سال مشاهده میکنیم. وی با تاکید بر اینکه اما تمام فشارهای تورمی به قانون هدفمند کردن یارانهها بر نمیگردد، عنوان کرد: تنها بخشی از فشارهای تورمی مربوط به هدفمندی یارانهها میشود.
دبیر ستاد هدفمند کردن یارانهها تاکید کرد: دولت در سال جاری قصد تغییر قیمتها را ندارد و تاثیر جدیدی از این ناحیه در اقتصاد کشور نخواهیم داشت، یعنی دیگر هیچ افزایش قیمتی در نان و غیره اتفاق نخواهد افتاد. افزایش تورم ناشی از افزایش قیمت تمام شده اثر خود را بر جای گذاشته است.
فرزین بخش عمدهای از تورم کشور را ناشی از رشد نقدینگی دانست و اظهار داشت: در دو سال گذشته رشد نقدینگی ۲۵ درصدی منجر به فشارهای تورمی شده است.
وی به موضوع دیگر یعنی بحث ارز و دستمزد اشاره و عنوان کرد: دولت به دستمزد توجه لازم را داشته است، بانک مرکزی هم با توجه به شرایط موجود اعلام کرده است که از نرخ ارز به عنوان لنگر تورمی استفاده میکند تا در این زمینه افزایشی نداشته باشیم. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه برای تامین مالی چندان دچار مشکل نیستیم، افزود: وضعیت اقتصاد در سال جاری وابسته به بانک مرکزی و سیاست نقدینگی کارآمد است.
ارسال نظر