ورود دیوان محاسبات به ماجرای وزارت ورزش و جوانان

دنیای اقتصاد - پس از رییس مجلس، دیوان محاسبات به عنوان بازوی حقوقی و نظارتی قوه‌مقننه هم مهر تاییدی بر غیرقانونی بودن تمام فعالیت‌های مالی سازمان‌های ملی جوانان و تربیت بدنی زد و فریدون همتی معاون پارلمانی این دیوان، اعلام کرد: «این دو سازمان را به رسمیت نمی‌شناسیم». علی لاریجانی رییس مجلس روز دوشنبه فعالیت این دو سازمان را نامشروع و غیرقانونی خوانده و گفته بود: «ادامه این روند برای دولت مشکل ساز می‌شود». از سوی دیگر محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور اعلام کرده که تشکیل وزارت ورزش و جوانان ابهاماتی دارد و کمیته مشترک مجلس و دولت در حال بررسی این ابهامات است و پس از رفع ابهام‌ها، این وزارتخانه تشکیل می‌شود، اما به‌رغم اصرارهای معاونان رییس‌جمهور و شخص احمدی‌نژاد بر تشکیل این کمیته مشترک، حسین سبحانی نیا عضو هیات رییسه مجلس از تشکیل چنین کمیته مشترکی اظهار بی‌اطلاعی کرد. به نظر می‌رسد با تداوم اختلاف میان مجلس و دولت، سرنوشت وزارتخانه ورزش و جوانان پس از گذشته سه ماه از مصوبه قانونی مجلس، همچنان مبهم باشد.

هشدار دیوان محاسبات

فریدون همتی معاون پارلمانی دیوان محاسبات روز گذشته با اشاره به موضوع ادغام سازمان‌های ملی جوانان و تربیت بدنی گفت: دیوان محاسبات بر مواردی نظارت می‌کند که بر اساس قانون است. لذا از هر لحظه‌ای که قانون، موجودیت یک سازمان را به پایان می‌رساند، از همان لحظه هم دیوان محاسبات آن سازمان یا وزارتخانه را نمی‌تواند به عنوان یک سازمان یا وزارتخانه تلقی کند؛ چرا که معیار دیوان محاسبات کشور قانون است و زمانی که قانون اعلام کند که فلان وزارتخانه از فلان تاریخ باید تشکیل شود، ما آن وزارتخانه را به عنوان یک وزارتخانه رسمی‌ محسوب می‌کنیم و نظارت خود را هم بر آن وزارتخانه اعمال می‌کنیم.

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس تصریح کرد: در فضای امروز که فضای ادغام، ایجاد و انحلال برخی سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها است، دیوان محاسبات مطابق قانون عمل می‌کند و هر مسوول و مدیری که برخلاف قانون دستور هزینه یا کسب درآمد صادر کند، باید در مقابل قانون پاسخگو باشد. همتی ادامه داد: فعالیت‌های نظارتی دیوان محاسبات بر اساس قانون است و ما مطابق قانون عمل می‌کنیم، لذا از لحظه‌ای که قانون ایجاد وزارت ورزش و جوانان اجرایی شد، از همان لحظه نیز دیوان محاسبات سازمان‌هایی به نام تربیت بدنی و ملی جوانان را نمی‌تواند به رسمیت بشناسد، بنابراین دیوان محاسبات از همان زمان به بعد فقط وزارت ورزش و جوانان را به رسمیت می‌شناسد. وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس تمام فعالیت‌های مالی سازمان‌های ملی جوانان و تربیت بدنی غیرقانونی است، چرا که هزینه‌ها و دستورات باید در قالب وزارت ورزش و جوانان باشد و این همان نکته‌ای است که روشن، صریح و البته قانونی است.

بی‌خبری مجلس از کمیته رفع ابهام

عضو هیات رییسه مجلس نیز با اظهار بی‌اطلاعی از تشکیل کمیته مشترک برای بررسی ابهامات دولت در ایجاد وزارت ورزش و جوانان گفت: بهتر است دولت به جای فرض تشکیل چنین کمیته‌ای، وزیر مربوطه را هرچه سریع تر به مجلس معرفی کند. حسین سبحانی نیا در گفت‌وگو با مهر، اظهار کرد: به هیچ عنوان بحث تشکیل کمیته برای بررسی ابهامات دولت در برابر قانون ایجاد تشکیل وزارت ورزش و جوانان در هیات رییسه مجلس شورای اسلامی‌مطرح نشده است.

وی گفت: قانون مصوب مجلس از نظر ما هیچ ابهامی‌ندارد و دولت موظف به اجرای قانون است. عضو هیات رییسه مجلس تصریح کرد: متاسفانه اجرا نکردن قانون از سوی دولت با توجیهاتی از قبیل ایجاد کمیته مشترک و نامه نگاری ادامه دارد که به نظر می‌رسد توسل به این اقدامات، قانون گریزی است و دولت نباید اجرای قانون را بیش از این به تاخیر اندازد.

دولت: کمیته رفع ابهام می‌کند

اما به گزارش ایسنا، فاطمه بداغی معاون حقوقی رییس‌جمهور در جمع خبرنگاران گفت: گفت‌وگوهایی میان دولت و مجلس برای رفع ابهام انجام شده و ما درصدد هستیم که به زودی نشست مشترکی را در این زمینه برگزار ‌کنیم.

پیش از این نیز رییس‌جمهور یکشنبه شب در گفت‌وگوی تلویزیونی گفته بود: اخیرا با توافق صورت گرفته بین دولت و مجلس کمیته‌ای مشترک برای برخی اصلاحات در مصوبه ایجاد وزارت ورزش و جوانان تشکیل شده تا پس از رفع ابهامات، دولت این وزارتخانه را تشکیل دهد.