مهمانپرست در واکنش به خبر اخراج دیپلمات ایرانی از بحرین: حق ایران در اقدام متقابل بر اساس عرف دیپلماتیک محفوظ است

دنیای‌اقتصاد- دو هفته پس از اخراج ۳ دیپلمات ایرانی از کویت و عمل متقابل ایران در اخراج سه دیپلمات کویتی از ایران، بحرین یک دیپلمات ایرانی را از این کشور اخراج کرد. رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به خبر اخراج این دیپلمات ایرانی از بحرین، گفت: حق جمهوری اسلامی ایران در اقدام متقابل بر اساس عرف دیپلماتیک محفوظ است. آنچنان که ایسنا گزارش داده است، سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به خبر خبرگزاری بحرین مبنی بر اخراج دبیر دوم سفارت ایران در منامه با رد اتهام وی مبنی بر رفتار غیر دیپلماتیک اظهار کرد: اقدام وزارت خارجه بحرین با هدف فرافکنی و عدم توجه به واقعیات صورت پذیرفته و این قبیل اتهامات بی‌اساس مغایر حسن همجواری و تلاش برای ثبات و امنیت منطقه‌ای و در راستای منویات تفرقه‌افکنانه برخی طرف‌های خارجی است.

سخنگوی وزارت خارجه در حالی بر حق دیپلماتیک ایران برای عمل متقابل و اخراج یک دیپلمات بحرینی تاکید کرده است، که وزارت خارجه کشورمان در ۲۱ فروردین سال‌جاری در اقدامی تقابلی به سه دیپلمات کویتی ۱۰ روز مهلت داد تا ایران را ترک کنند. کویت اما پس از آن سه دیپلمات ایرانی را اخراج کرده بود که یک دادگاه کویتی سه نفر از جمله دو تبعه ایران را به اتهام جاسوسی، به اعدام محکوم کرد. در متن لایحه قضایی این دادگاه کویتی نام سه دیپلمات ایرانی نیز آمده بود. کویت پیش از آن، سفیر خود را از تهران فراخوانده بود و این در حالی بود که سه نماینده پارلمان کویت خواستار اخراج همه اعضای سفارت ایران در کویت، توقف تمامی همکاری‌ها با ایران در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و توقف سفرهای دوجانبه هوایی و دریایی میان دو کشور شدند.

علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران اما، چند روز پیش از اقدام تقابلی ایران در اخراج دیپلمات‌های کویتی در این‌باره گفته بود: اگر هدف و نیت ما آسیب رساندن به کویت بود، آن زمانی که صدام به کویت حمله کرد و کویت در آسیب‌پذیرترین شرایط خود قرار داشت این کار را می کردیم؛ با وجود این که کویت در حمله صدام به ایران به صدامیان کمک کرده بود، اما وقتی که صدام به کویت حمله کرد ما بزرگوارانه درهای برادری ایران را به روی مردم و دولتمردان کویت باز کردیم و آنها را امان دادیم.

اخراج یک دیپلمات ایرانی تازه‌ترین اقدام اتهام‌آمیز اعراب علیه ایران به شمار می‌رود. پیش از واکنش ایران به این اقدام،خبرگزاری دولتی بحرین - بنا - گزارش کرده بود که وزارت خارجه بحرین دبیر دوم سفارت جمهوری اسلامی در منامه را «شخصیت نامطلوب» دانسته و به او دستور داده است ظرف ۷۲ ساعت خاک آن کشور را ترک کند.

به گزارش بی بی سی به نقل از خبرگزاری دولتی بحرین، وزارت خارجه بحرین با احضار کاردار سفارت ایران و تسلیم یک یادداشت رسمی، او را از تصمیم به اخراج دبیر دوم سفارت مطلع کرده است.

خبرگزاری بحرین افزوده است که در این یادداشت همچنین تاکید شده که ایران باید از دخالت در امور داخلی سایر کشورهای منطقه، که نشانه بی‌اعتنایی به قوانین بین‌المللی و تهدیدی علیه امنیت ملی این کشور‌ها محسوب می شود، خودداری ورزد.

در این گزارش آمده است که اقدام به اخراج این دیپلمات ایرانی به ظن ارتباط او با یک شبکه جاسوسی وابسته به جمهوری اسلامی ایران در کویت صورت گرفته است.

روابط ایران و بحرین طی ماه‌های گذشته به دلیل سرکوب مسلمانان این کشور به ویژه با استفاده از نیروهای نظامی عربستان سعودی و امارات متحده عربی به تیرگی گرائیده است. این اقدام با واکنش تند مقامات و شخصیت‌های مذهبی ایران و برگزاری تظاهراتی در برابر سفارتخانه‌های بحرین و عربستان سعودی در تهران، قم و برخی شهرهای دیگر کشور مواجه شده است.

دعوت حاکمان کاخ سفید به تامل در اظهاراتشان

سخنگوی وزارت خارجه دیروز همچنین در واکنش به اظهارات باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا مبنی بر کمک ایران به دولت سوریه برای سرکوب مردم این کشور بار دیگر حاکمان کاخ سفید را به تامل در اظهاراتشان دعوت کرد.

مهمانپرست طرح اینگونه ادعاها و اتهامات را ادامه جنگ روانی و رسانه‌ای دانست که طی سال‌های اخیر از سوی آمریکا علیه کشورمان و با هدف فرافکنی و انحراف افکار عمومی منطقه و جهان از حمایت‌های رژیم سلطه طلب و مداخله جوی آمریکا از رژیم‌های وابسته در منطقه ادامه داشته است.

واکنش به اظهارات وزیر خارجه کویت

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در واکنش به اظهارات وزیر خارجه کویت درباره دخالت ایران در امور داخلی دیگر کشورها، با ابراز تاسف از این اظهارات از مسوولان منطقه خواست که از اظهارات شتابزده خودداری کرده و سیاست دوراندیشانه را در پیش گیرند.به گزارش خبرگزاری فارس، مهمانپرست از اظهارات وزیر خارجه دولت کویت در مصاحبه با شبکه العربیه که در رسانه‌های کویتی منتشر شد و بنا به قول وی ایران را متهم به ارتباط با شبکه ادعایی جاسوسی و دخالت در امور داخلی دیگران کرد، عمیقا ابراز تاسف کرد. وی گفت: به نظر ما اظهارات وزیر خارجه کویت در راستای منافع منطقه تلقی نمی‌شود. انتظار ما این است که مسوولان منطقه از هرگونه اظهارات شتابزده که کمکی به حل مشکلات منطقه نمی‌کند، خودداری کرده و سیاست دوراندیشانه و حکیمانه را در پیش گیرند.