سخن گفتن از استعداد ایرانی‌ ملی‌گرایی نیست

فرهاد رهبر رییس دانشگاه تهران: دشمنان از پیشرفت ایران به وحشت افتادند و به همین دلیل خط تحریم را دنبال کردند

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران باید به الگو و الهام‌بخش سایر ملت‌های جهان تبدیل شود، گفت: ایران خزانه استعداد انسانی جهان است و این سخن از سر ملی‌گرایی و ناسیونالیسم نیست، بلکه یادآوری نعمت، شکر خدا و مسوولیت است. رییس‌جمهور صبح دیروز در دانشگاه تهران حضور یافت و پس از ادای احترام به یادمان ۴۰۰ شهید دانشگاه تهران از جمله استاد شهید علی محمدی، از نمایشگاه فعالیت‌ها و دستاوردهای محققین دانشگاه تهران که در محل دانشکده علوم و فنون نوین برپا شده بود، بازدید کرد و از اولین اتوبوس هیبرید الکتریکی در ایران رونمایی کرد. به گزارش ایرنا، محمود احمدی‌نژاد در محل این دانشکده، اندیشه‌ها و همت‌های بلند ملت ایران را ستود و گفت: همه مورخان و صاحبنظران جهان به اتفاق اذعان دارند که سهم ایران در تولید علم، فرهنگ و تمدن بشری بی‌نظیر است و هیچ ملتی به اندازه ایران در تولید علم در سطح جهانی نقش‌آفرینی نداشته است.

زودتر از موعد مقرر به اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله می‌رسیم

رییس‌جمهوری دستیابی به جایگاه الهام‌بخشی ایران را به واسطه برخورداری این سرزمین از تاریخ، اعتقادات، ظرفیت‌ها، استعدادهای الهی و شایستگی‌های بی‌نظیر ملت ایران در دسترس دانست و با اشاره به جایگاه ترسیم شده در سند چشم‌انداز توسعه ۲۰ ساله کشور برای تبدیل ایران به الگو در منطقه اظهار داشت: باور من این است که زودتر از موعد به نقطه مورد نظر برسیم.

وی با بیان اینکه ما می‌توانیم به قله‌های پیشرفت و جایگاه پیشتازی در جهان دست یابیم، خاطرنشان کرد: به عنوان برادر و خادم کوچک شما که همه‌جای ایران را دیده است و تنها کسی که در تاریخ چند هزار ساله این کشور ظرف مدت چند سال علاوه بر حضور در مناطق مختلف ایران در مورد هر منطقه و تاریخ استعدادهای طبیعی آن مطالعه داشته است، شهادت می‌دهم که خدای متعال در این سرزمین نورانی همه استعدادهای لازم برای الگو شدن و پیشرفت را قرار داده است.

جهش نویدبخش ملت ایران

رییس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آمار ارائه شده از پیشرفت‌ها و شاخص‌های علمی‌ایران توسط رییس دانشگاه تهران در ابتدای این مراسم گفت: آمار ارائه شده حاکی از این است که جهش ملت ایران در طول سال‌های اخیر هربار بلندتر از جهش‌های پیش است که این موضوع نویدبخش تلقی می‌شود و موید و تاییدکننده استعدادهای بی‌نظیر ملت ایران است. وی ادامه داد: در جهان کمتر ملتی وجود دارد که یک دستگاهی را ببیند و از روی عکس، آن را بسازد و این استعداد شگرف در ملت ایران وجود دارد. وی با بیان اینکه بر این باور هستم که رسیدن به سطح علمی‌دنیا در همه رشته‌ها دور از دسترس استعدادهای ایرانی نیست، بر اهمیت انتخاب راه و مسیر تاکید کرد و گفت: علوم زمانی ماندگار و مفید هستند که در زندگی اجتماعی و خانوادگی بشر نقش‌آفرینی کنند.

نقطه نهایی حرکت ملت ایران نجات بشریت و جهان

رییس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه الگو و الهام‌بخش شدن ملت ایران نیازمند ساختن کشور است، گفت: برخی فکر می‌کنند که برای پیشرفت باید مسیر و ریل یکطرفه‌ای که دیگران پیموده‌اند را باید بپیماییم که در این صورت همواره از کشورهای پیشتاز علم عقب خواهیم بود و این امر، کفران نعمت استعدادهای ملت ایران است.

وی انتخاب مقصد علمی‌تعیین شده از سوی کشورهای دیگر را مترادف با عقب ماندگی همیشگی دانست و تاکید کرد: باید همواره مقاصد و افق‌های جدید را برای ساختن جهان جدید تعیین و عملیاتی کنیم. رییس قوه‌مجریه خاطرنشان کرد: جهش برای کسی که نتواند آرزوهای بزرگ داشته باشد امکان پذیر نیست و البته جنس آرزوهای ملت ایران با فرصت‌طلبان جهان متفاوت و از جنس انسانی است. وی با شکرگزاری به درگاه خداوند به واسطه برداشته شدن گام‌های بلند در مسیر شکوفایی استعداهای ملت ایران در سال‌های اخیر گفت: نقطه نهایی حرکت ملت ایران، نجات بشریت و جهان و شکوفایی همه انسان‌ها است که می‌طلبد افق نگاه و همت خود را نیز به همین میزان گسترده کنیم و البته برکات الهی نیز نازل می‌شود.

خدا را شکر که دشمنان ایران را تحریم کردند

رییس‌جمهوری در ادامه با اشاره به اقدامات خصمانه غرب گفت: خدا را شکر که دشمنان، ایران را تحریم کردند؛ زمانی من این سخن را مطرح کردم و خطاب به غربی‌ها گفتم که دست شما درد نکند، برخی گفتند سخن احمدی‌نژاد حرفی سیاسی است؛ این حرف سیاسی بود، اما حقیقت نیز داشت و نمونه کوچک آن در تولید بنزین و سایر نیازهای داخلی در کشور بود که به محض آن که گفتند نمی‌فروشیم، تولید آغاز شد. احمدی نژاد ملت ایران را در اوج خودباوری، اقتدار و اعتماد به نفس خواند و اظهار داشت: مجاهدان خط مقدم رهایی بشر کسانی هستند که در راه شکوفایی علم در خدمت عدالت تلاش می‌کنند.

دلیل وحشت غرب از پیشرفت ایران از زبان فرهاد رهبر

رییس دانشگاه تهران نیز پیش از سخنان رییس‌جمهوری با استناد به آمار و شاخص‌های مراجع بین‌المللی گفت: شیب تولید علم در ایران ۱۱ برابر متوسط رشد علم در جهان است.

فرهاد رهبر تصریح کرد: این موضوع غرب را به وحشت انداخته و به همین دلیل تحریم را دنبال کرده است و حال آن که جمهوری اسلامی ‌ایران مسیر خود برای رشد علمی‌را پیدا کرده است.

به گفته وی، ۱۴ هزار و ۸۱۲ مقاله محققان ایرانی در سال‌های ۷۶ تا ۸۳ در مجلات بین‌المللی به ویژه ISI منتشر شده است و این در حالی است که در سال‌های ۸۴ تا ۸۹ ( دولت‌های نهم و دهم تاکنون) حدود ۷۰ هزار مقاله ایرانیان در این مجلات نمایه شده است که حاکی از سرعت گرفتن تولید علم در کشور است. رییس دانشگاه تهران با اشاره به شکسته شدن مرزهای دانش توسط دانشمندان ایرانی و وارد شدن کشور به فضای تولید علم به محصول مورد نیاز در داخل کشور گفت: علم باید از انحصار استکبار خارج شود و در خدمت نه تنها ملت ایران، بلکه مردم جهان قرار بگیرد. رهبر در این زمینه به آمار اختراعات ثبت شده از سال ۸۴ تا ۸۹ که عدد ۵۰ هزار را نشان می‌دهد نیز اشاره کرد و اظهار داشت: این در حالی است که در سال‌های ۷۹ تا ۸۳، میزان اختراعات ثبت شده تنها پنج هزار و ۱۱۷ اختراع بود. وی بر مشارکت مردمی‌در تولید علم تاکید کرد و افتخارآفرینی‌های حاصل شده در این زمینه را به واسطه عزم، اتحاد ملی و مدیریت واحد رییس جمهوری ، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مجموعه‌های ذی‌ربط در این حوزه دانست.