وزیر کار نتایج جلسه شورای اشتغال با حضور احمدینژاد را تشریح کرد:
برنامه اشتغال ۵/۲میلیون نفری
یک هفته پس از آنکه محمود احمدینژاد رییسجمهور از هدفگذاری ۵/۲ میلیون اشتغال برای سال ۹۰ خبر داد، روز گذشته شورایعالی اشتغال به ریاست احمدینژاد تشکیل جلسه داد تا درباره چگونگی رسیدن به هدف تعیین شده، برنامهریزی کند.
شیخالاسلامی: در سال گذشته بیشترین سهم اشتغالزایی به ترتیب مربوط به بخش مسکن، خدمات، کشاورزی و صنعت است
یک هفته پس از آنکه محمود احمدینژاد رییسجمهور از هدفگذاری ۵/۲ میلیون اشتغال برای سال ۹۰ خبر داد، روز گذشته شورایعالی اشتغال به ریاست احمدینژاد تشکیل جلسه داد تا درباره چگونگی رسیدن به هدف تعیین شده، برنامهریزی کند. دولت میگوید در سال ۸۹ حدود ۶/۱ میلیون شغل ایجاد کرده است هر چند هنوز آمار رسمی نرخ بیکاری در سال ۸۹ اعلام نشده است. آخرین نرخ بیکاری که رسما توسط مرکز آمار درباره نرخ بیکاری اعلام شده است، مربوط به بهار ۸۹ میباشد که میزان آن ۶/۱۴ درصد اعلام شد که نسبت به سه ماهه زمستان ۸۸ که نرخ بیکاری ۹/۱۱ درصد اعلام شد، افزایش ۷/۳ درصدی را نشان میدهد. از بهار ۸۹ تاکنون نرخ رسمی بیکاری اعلام نشده است، اما محمود احمدینژاد رییسجمهور در سخنانی نرخ بیکاری را در پایان سال ۸۹ حدود ۱۰ درصد اعلام کرده است که البته چنین آماری با اعتراضاتی از سوی برخی نمایندگان مجلس و کارشناسان مواجه شده و آنان خواستار ارائه مستندات دولت برای ایجاد ۶/۱ میلیون شغل در سال ۸۹ شدهاند. نمایندگان همچنین خواستار اعلام رسمی نرخ بیکاری هستند و سخنان غیررسمی دولت درباره نرخ بیکاری را غیرقابل استناد میدانند. با این وجود دولت تاکنون نرخ رسمی بیکاری سال ۸۹ را اعلام نکرده و در عین حال رییسجمهور بر هدفگذاری ۵/۲ میلیون شغل در سال ۹۰ تاکید کرده که جلسه دیروز شورایعالی اشتغال هم با همین منظور برگزار شد. وزیر کار و امور اجتماعی با بیان اینکه سیاستها و برنامههای اجرای اشتغال سال جاری در جلسه شورایعالی اشتغال بررسی شد، گفت: اختصاص ۱۳۰ میلیارد تومان توسط بانک مرکزی در کنار منابع صندوق توسعه ملی و اصلاح قانون کار از مصوبات جلسه دیروز شورای اشتغال هستند.
عبدالرضا شیخالاسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» با اشاره به جلسه دیروز (یکشنبه) شورایعالی اشتغال با حضور رییسجمهور، اظهار داشت: اهم مباحث جلسه به ارائه گزارش عملکرد اشتغالزایی سال ۸۹ و تعیین سیاستها و برنامه اجرایی اشتغالزایی سال ۹۰ گذشت.
تحقق بیش از ۶/۱ میلیون شغل در سال گذشته
وی ادامه داد: در سال گذشته ۱/۱ میلیون شغل هدفگذاری شد که با تدابیر و برنامههایی که اتخاذ شد، موفق شدیم در کشور با همکاری استانداریها و گزارش ارائه شده بیش از ۶/۱ میلیون شغل در پایان سال ایجاد کنیم که موفقیت خوبی در این حوزه تلقی میشود.
هدفگذاری ۵/۲ میلیون شغل در سال جاری با نظر رییسجمهور
وزیر کار و امور اجتماعی با بیان اینکه ظرفیت ایجاد اشتغال در کشور بسیار زیاد است، گفت: میتوان با برنامهریزی منسجم و درست آنها را احیا کرد و برحسب نظر رییسجمهور ۵/۲ میلیون شغل برای سال جاری هدفگذاری شد.
امضای تفاهمنامه برای اجرای تعهد اشتغال در استانهای کشور
وی تاکید کرد: در آخرین جلسه سال گذشته با حضور استانداران سراسر کشور تعهد هر استان مشخص شد و طی تفاهمنامههایی که بنده با استانداران امضا کردم، استانداران متولی اصلی سرمایهگذاری و توسعه اشتغال استانها هستند. به گفته شیخالاسلامی استانها باید مجموعه امکانات و منابع را بسیج کرده تا بتوان برنامه مهم و ارزشمند اشتغال را اجرایی کرد.
مسکن رکورددار اشتغال در کشور
وی در خصوص جزئیات بخشهای مختلف ایجاد ۶/۱ میلیون شغل در سال گذشته گفت: در سال گذشته بیشترین سهم اشتغالزایی به ترتیب مربوط به بخش مسکن، خدمات، کشاورزی و صنعت است. شیخالاسلامی خاطرنشان کرد: بر اساس اسناد پشتیبان برنامه پنجم در حوزه بازار کار در بخش اشتغالزایی و تخصیص منابع تعیین شده است که این موضوع مبتنی بر ضرورتها و نیازهای کشور است و برای تحقق این امر هماهنگی و توازن میان دستگاهها نیاز است.
امسال اصلاح قانون کار نهایی میشود
به گفته وزیر کار از دیگر مصوبات اصلاح قانون کار در سال جاری است تا ظرفیتهای لازم برای حمایت از کارآفرینان و سرمایهگذاران بازار کار به وجود آید و موانع کسب و کار برداشته شود و نیز مصوب شد نظام استاد شاگردی در کشور احیا شود و با حمایت از این سنت ارزشمند و موثر در تربیت و آموزش نیروی انسانی، ظرفیتسازی در بازار کار به همراه توانمندسازی نیروی کار و همچنین فشار کاذب برای تقاضای اشتغال تا حدی برداشته شود.
۲۸ هزار میلیارد تومان مانده منابع زودبازدهها امسال پرداخت میشود
شیخالاسلامی با بیان اینکه نزدیک به ۲۸ هزار میلیارد تومان منابع مربوط به بنگاههای زودبازده و طرح آمایش صنعت از سالهای گذشته باقی مانده است، بیان داشت: مقرر شد بانکها در برنامه اجرایی خود این موضوع را داشته باشند و بانک مرکزی برنامه اجرایی توزیع این اعتبار را میان بانکها ارائه کند.
تحقق ۴۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در سال جاری
وی حمایت از صادرات را در امر تولید از دیگر مباحث شورایعالی اشتغال دانست و گفت: در سیاستگذاری و برنامهریزی در تولید و اشتغال مقرر شد فعالیتهایی در بخش صنعت، کشاورزی و بازرگانی انجام شود.
وی افزود: بهرغم اینکه مقرر شده بود در سال جاری ۳۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته باشیم حسب نظر رییسجمهور مقرر شد برنامهریزیها در جهت انجام و تحقق ۴۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی صورت بگیرد.
به گفته شیخالاسلامی تاکید بر استفاده از ظرفیتهای خالی صنعت با اولویت پرداخته شود تا بنگاهها با ظرفیت بیشتری کار کرده اشتغالزایی مناسبی داشته باشند.
توسعه مشاغل روستایی
وی از دیگر مصوبات جلسه امروز شورایعالی اشتغال را توجه به روستاها دانست و عنوان کرد: بازگشت به روستاها و مهاجرت معکوس، توسعه مشاغل روستایی به عنوان محور جدی فعالیتهای اشتغالزایی در سال ۹۰ خواهد بود که با تحقق این امر حمایت بهتری از شهرها و شهرنشین انجام شده و نیز پایههای اقتصادی کشور تقویت خواهد شد.
وی ادامه داد: مقرر شد به بخش خدمات و کشاورزی توجه بیشتری صورت بگیرد تا در حد ممکن ظرفیتها احیا شود.
تعهد بانک مرکزی برای تامین اعتبار ۱۳۰ میلیارد تومان در امر اشتغال
وزیر کار در خصوص اعتبارات بانکی برای اشتغال اظهار داشت: مقرر شد بانک مرکزی تمهیدات لازم را به عمل آورد و امسال ۱۳۰ میلیارد تومان را برای سرمایهگذاری اشتغال تعهد کرده است که در جلسات بعدی شورا برنامه خود را ارائه خواهد کرد.
وی افزود: در کنار این موضوع ۳۰ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی در خدمت اشتغال کشور قرار خواهد گرفت.
احمدینژاد: ایجاد ۲/۵میلیون شغل شدنی است
رییسجمهور در جلسه دیروز شورایعالی اشتغال با اعلام اینکه بانکها در سالجاری باید با جدیت بیشتری وارد میدان ایجاد ۵/۲ میلیون فرصت جدید شغلی شوند، گفت: ظرفیتهای اشتغالی کشور بیش از انتظار ما است. به گزارش خبرگزاری مهر، محمود احمدینژاد در اولین نشست شورایعالی اشتغال با اعلام اینکه اگر از قالبهای سنتی و رسوب کرده خارج شویم قادر خواهیم بود کارهای بزرگی انجام دهیم، گفت: ایجاد ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار شغل در سال گذشته نشان داد که ظرفیتها و منابع کشور بیش از تصور ما است و اگر از قالبهای سنتی و رسوب کرده خارج شویم قادر خواهیم بود کارهای بزرگی انجام دهیم.احمدینژاد با بیان اینکه هنوز ظرفیتهای خالی و ناشکفته فراوانی در بخشهای مختلف وجود دارد، تصریح کرد: ایجاد ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار فرصت شغلی تا پایان سال جاری کار قابل انجام و شدنی است، چرا که در بخشهای مختلف از جمله صنعت و کشاورزی ظرفیتهای فراوانی وجود دارد که با فعال شدن این ظرفیتها گامهای بزرگی در جهت اشتغالزایی برداشته میشود.وی با اشاره به اینکه دستکم ۱۰۰ میلیون هکتار زمین قابل بهره برداری در کشور وجود دارد، خاطر نشان کرد: بیشتر این زمینها را زمینهای کشاورزی، آب و معادن تشکیل میدهد که با بهرهبرداری از این ظرفیتهای بزرگ میتوان کارهای بزرگ و موثری انجام داد.رییسجمهور ادامه داد: در بخش مشاغل خانگی مانند صنایع دستی و قالیبافی نیز ظرفیتهای فراوانی وجود دارد که اگر از این ظرفیتها به شکل مطلوب استفاده شود و از دانش روز تجارت جهانی نیز در آن بکار برده شود و تنها روشهای سنتی مورد استفاده قرار نگیرد، به میزان قابل توجهی فرصتهای شغلی در این بخش ایجاد میشود.احمدینژاد در ادامه با اشاره به بالا رفتن قیمت نفت در جهان، تصریح کرد: وقتی قیمت نفت در دنیا افزایش پیدا کند منجر به بالا رفتن قیمت مواد غذایی میشود و در این میان کشور ما با داشتن ظرفیتهای فراوان باید به دنبال افزایش تولید در بخش کشاورزی و صنایع غذایی باشد.وی از بانکها خواست در سال جاری با جدیت بیشتری وارد میدان شوند و با توزیع منابع در میان پروژهها و طرحهای تصویب شده به اشتغالزایی کشور کمک کنند تا همه با همکاری یکدیگر زمینه را برای تحقق ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار شغل در سال جاری فراهم کنند.
ارسال نظر