رویانیان خبر داد
خصوصیسازی حملونقل
دنیایاقتصاد- محمد رویانیان، رییس ستاد مدیریت مصرف سوخت کشور از طرح جدید دولت برای خصوصیسازی حملونقل عمومی خبر داد و گفت: با اجرای این طرح یارانه حملونقل به مردم پرداخت میشود تا افزایش هزینههای آنان به واسطه خصوصی شدن حملونقل جبران شود. رویانیان تاکید کرده مادام که بخشخصوصی وارد عمل نشود، امکان گسترش حملونقل عمومی متناسب با نیاز کشور ممکن نیست. رویانیان از برنامه جدید دولت خبر داد
طرح «خصوصی شدن» حملونقل عمومی
با خصوصی شدن حمل و نقل عمومی یارانه نقدی جدیدی به مردم پرداخت میشود
رییس ستاد حملونقل و مدیریت سوخت کشور از ارائه طرح خصوصیسازی کامل حملونقل عمومی به دولت در آیندهای نزدیک خبر داد و اعلام کرد: در صورت اجرای این طرح مردم از یارانه نقدی برای جبران افزایش هزینه ناشی از خصوصیسازی کامل حمل و نقل برخوردار میشوند.
به گزارش ایسنا، سردار محمد رویانیان در حاشیه چهل و دومین اجلاس شورای عالی استانها در جمع خبرنگاران این خبر را اعلام کرد و با تاکید بر اینکه در حال حاضر حملونقل عمومی در کشور سود ده نیست و جذابیتی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی ندارد، گفت: بزرگترین چالش فعلی حملونقل عمومی در کشور دولتی بودن آن است.
سخنان رویانیان پس از آن بیان میشود که اخیرا بین دولت، مجلس و شهرداری بر سر بودجه حمل و نقل عمومی و متروی تهران اختلافاتی بروز کرده است. شهرداری معتقد است که دولت سهم کامل خود را از هزینههای حمل و نقل عمومی پرداخت نمیکند و به همین دلیل بارها اعتراض خود را بیان کرده است. در سوی دیگر هم مجلس قانون ۲ میلیارد دلاری استفاده از ذخیره ارزی برای گسترش متروی تهران و کلانشهرها را به تصویب رساند که این قانون هم از سوی دولت اجرا نشده است و نمایندگان در صدد برآمدهاند مبلغ یاد شده را در قانون بودجه سال ۹۰ کشور لحاظ کنند. متقابلا دولت هم اعتراضهای شهرداری را وارد نمیداند و حدود یک ماه پیش شمسالدین حسینی، وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت در مجلس حاضر شد تا درباره دلیل اجرا نشدن قانون ۲ میلیارد دلاری مترو توضیح دهد. حسینی خالی بودن حساب ذخیره ارزی را دلیل اصلی اجرایی نشدن قانون ۲ میلیارد دلاری مترو اعلام کرد، ولی مجلس و متعاقبا شهرداری و شورای شهر تهران توضیحات دولت را قانعکننده ندانستند. تشدید اعتراضات مجلس و شهرداری باعث شد تا دولت ابتدا خواستار انتقال مدیریت متروی تهران به دولت شود. رویانیان قول داد با چنین اتفاقی قیمت بلیت مترو ارزانتر هم خواهد شد. کمی بعد رییس جمهور از طرح خصوصیسازی حملونقل عمومی از جمله متروی تهران سخن به میان آورد و حال در جدیدترین تحول، رویانیان توضیحات بیشتری را درباره طرح دولت برای خصوصی سازی حمل و نقل عمومی و پرداخت یارانه نقدی حمل و نقل به مردم سخن به میان آورده است.
به اعتقاد رویانیان آزادسازی کامل حمل و نقل عمومی یکی از راههای سود ده ساختن آن است که با اتخاذ روش جبرانی میتوان از ایجاد فشار ناشی از افزایش هزینه حمل و نقل عمومی بر مردم جلوگیری کرد.
وی در توضیح بیشتر طرح دولت گفت: در طرح یاد شده پیشنهاد اعطای یارانه حمل و نقل به مردم مطرح شده است به گونهای که این یارانه همچون یارانه نان هر ماه در اختیار خانوادهها قرار میگیرد.
به گفته رییس ستاد حملونقل و مدیریت سوخت کشور از آنجا که در این روش یارانه به جای آنکه به حمل و نقل تعلق گیرد به جابهجایی اختصاص مییابد؛ بنابراین این روش منجر به اجرای عدالت در پرداخت یارانه حمل و نقل میشود.
وی در عین حال بر ضرورت حمایت مستمر از حمل و نقل ریلی و پرسرنشین، تاکید کرد و یادآور شد: دولت همچون سایر کشورها از این بخش همچنان حمایت خواهد کرد، اما لزومی ندارد که در دیگر بخشهای حمل و نقل نیز یارانه بپردازد.
رویانیان در ادامه با تاکید بر اینکه حمل و نقل عمومی در کشور ما باید اتوبوس محور شود، تصریح کرد: در حال حاضر حمل و نقل تاکسی محور در کشور حاکم است؛ به طوری که یکهزار شهر از تاکسی برخوردار است و تنها ۹۰ شهر دارای شبکه اتوبوسرانی هستند و در هشت شهر نیز مترو در حال ساخت است.
رویانیان در ادامه درباره زمان دقیق اجرای طرح خصوصیسازی حملونقل عمومی اضافه کرد: این طرح سال ۹۰ با همکاری کارشناسان، مسوولان و شورای عالی استانها تکمیل و به دولت ارائه میشود؛ اما زمان اجرای آن مشخص نیست و ممکن است سال ۹۱ یا ۹۲ به اجرا گذاشته شود.
رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور با تاکید بر اینکه آرزوی دولت و شهرداری افزایش سهم مترو از حملونقل عمومی به ۳۰ درصد است، عنوان کرد: در حال حاضر در شهر تهران تنها شش یا هفت درصد جابهجاییها با مترو انجام میشود.
وی یادآور شد: از ۱۷ میلیون جابهجایی روزانه در تهران تنها دو میلیون جابهجایی با مترو، هشت میلیون با اتوبوس و تاکسی و مابقی با وسایط نقلیه شخصی انجام میشود. رویانیان با تاکید بر اینکه منابع مالی شهرداری و دولت کفاف توسعه واقعی حملونقل ریلی را نمیدهد، بر ضرورت امکان سرمایهگذاری بخش خصوصی در مترو تاکید کرد. وی با بیان اینکه منظور ما از اینکه مترو را به دولت بدهند این نبود که مدیریت آن را دولت به دست بگیرد، خاطرنشان کرد: ما تاکید داشتیم که تعیین سیاستهای مدیریت مترو از سوی دولت انجام شود.
رویانیان گفت: برای افزایش بهرهوری و توسعه مترو، بخش خصوصی را وارد میدان کرده و مشکلات مترو را برطرف میکنیم.
تخصیص ۱۰هزار میلیارد تومان به مردم طی ۲ مرحله واریز یارانه
وی با بیان اینکه دولت طی دو مرحله واریز یارانه نقدی، ۱۰ هزار میلیارد تومان را مستقیم در اختیار مردم قرار داده است، اضافه کرد: این در حالی است که هنوز قبوض گاز، آب و برق توسط مردم پرداخت نشده است. رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور به بسته حمایتی دولت از شهرداریهای کوچک اشاره کرد و یادآور شد: اعتباری معادل ۵۰۰ میلیارد تومان در این بسته تصویب و ابلاغ شده است که بخشی از آن بابت پرداخت ما به التفاوت نرخ سوخت، مصرف میشود.
تزریق ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار بابت تامین اتوبوسهای مورد نیاز
به گزارش ایسنا، وی در ادامه با تاکید بر اینکه حداقل نیاز کشور به اتوبوس سالانه سه هزار دستگاه اتوبوس است، ادامه داد: امسال حدود۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار بابت تامین اتوبوسهای مورد نیاز تزریق شد، اما از آنجا که اندکی برای پرداخت این اعتبارات دیر شده بود، برخی از تولیدکنندگان روند تولید خود را کند کردند.
تصویب ۱۰۲ اقدام اساسی در حوزه حمل و نقل برای ۵ سال آینده
رویانیان همچنین از تصویب ۱۰۲ اقدام اساسی در حوزه حمل و نقل برای پنج سال آینده کشور خبر داد و افزود: اصلاح روش تعیین قیمت حمل و نقل، کاهش سفرهای زائد و توسعه دولت الکترونیک، ساماندهی بار سبک، مدیریت هوشمند تاکسی و اتوبوس، تولید خودروی دیزلی سبک، اتوبوس محور شدن حمل و نقل شهری و نیز اولویت دادن به حملونقل پرسرنشین از جمله موارد پیشبینی شده در این مصوبه است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه رانندگان تاکسی در برخی شهرها از افزایش غیرواقعی کرایه تاکسی متضرر شدهاند، از شورای عالی استانها درخواست کرد که نرخ واقعی تاکسی در شهرهای سراسر کشور را احصا کند.
رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور توضیح داد: به عنوان مثال در شهر کرمان نرخ رسمی کرایه از سال ۸۴ ثابت نگاه داشته شده است، در حالی که مردم با رضایت کامل مبالغ بیشتری را میپرداختند، اما در حال حاضر افزایش کرایه تاکسی در این شهر متناسب با نرخ غیرواقعی سال ۸۴ صورت گرفته است و باعث شده که رانندگان نسبت به قبل از اجرای هدفمندسازی یارانهها درآمد کمتری داشته باشند.
وی همچنین بر ضرورت کاهش مراجعات به دستگاههای دولتی به منظور اجرای هر چه بهتر هدفمندسازی یارانهها تاکید کرد و افزود: باید نسبت به توسعه دفاتر پیشخوان دولت اقدام شود.
وی با تاکید بر اینکه پول دولت و شهرداریها برای ایجاد جهش در مترو کافی نیست، اظهار کرد: ورود بخش خصوصی میتواند پنجرههای جدیدی رو به توسعه مترو باز کند.
عکس: نگار متیننیا
ارسال نظر