شهرداری و دولت آشتی میکنند؟
دیدار در مراسم درختکاری
احمدینژاد: نگران حادثه بزرگ در تهران هستم دیدار احمدینژاد و قالیباف در هفته درختکاری
احمدینژاد: نگران حادثه بزرگ در تهران هستم
قالیباف: از اقدام شجاعانه دولت در هدفمندی یارانه ها حمایت میکنیم
اولین روز از هفته درختکاری به فرصتی تبدیل شد تا محمود احمدینژاد رییسجمهور در کنار محمدباقر قالیباف شهردار تهران در حاشیه تهران که قرار است کمربند سبز تهران در آنجا ایجاد شود، به طرح نظرات و ایدههای خود برای اداره پایتخت بپردازد.
کنار هم قرار گرفتن قالیباف و احمدینژاد در شرایطی است که اخیرا بین دولت و شهرداری بر سر بودجه ۲ میلیارد دلاری مترو که مجلس تصویب کرده است، اختلاف ایجاد شده است و نهایتا دولت از اجرای آن در سالجاری خودداری کرد و مجلس این قانون را برای سال آینده هم تصویب کرده است. در چنین شرایطی دیدار دو مقام یاد شده توجه رسانهها را به خود جلب کرد بهخصوص اینکه تنها دو روز پیش محسن هاشمی فرزند آیتا... هاشمی هم از مدیریت متروی تهران استعفا کرد. رییسجمهور که دراین مراسم به عنوان سخنران دوم حاضر شده بود با بیان اینکه من نگران حادثه بزرگ در تهران هستم، گفت: اگر خدای نکرده یک اتفاقی در تهران بیفتد که صاحبنظران میگویند قطعی است و در راه است که البته ما دعا میکنیم اینگونه نشود، چگونه مدیران شهری میتوانند منطقه جنوب تهران، منطقه ۱۵ و ۱۶ را جمع کنند وقتی مسیر بسته است؟ کجا راه دسترسی وجود دارد؟ به گزارش ایسنا احمدینژاد گفت: ما باید تصمیم انقلابی بگیریم و کار انقلابی بکنیم. در مدل شهرسازی تحول ایجاد کنیم و بگوییم ۲۰ سال دیگر باید فرزندان ما در یک فضای بهتر زندگی کنند و هزینه زندگی نیز کاهش پیدا کند. وی سپس در ادامه تکمیل کمربند سبز تهران را کاری بزرگ برشمرد و اعلام کرد: دولت در حد وسع خود در این زمینه کمک خواهد کرد.
رییس دولت خاطرنشان کرد: من سوال مطرح میکنم که چه کسی گفته ۸ میلیون نفر باید در ۷۰۰ کیلومتر مربع زندگی کنند؟
وی ادامه داد: آیا آیه الهی نازل شده است یا ناشی از یک منطق ریاضی غیرقابل خدشه است؟ چه کسی این موضوع را گفته است؟ چرا ما ریشه برخی از مشکلات را در شیوه شهرسازی خود جستوجو نکنیم؟ چه کسی گفته که مردم باید حتما در آپارتمانهای ۶۰ متری یا کمتر و بیشتر زندگی کنند؟ ما میتوانیم پنج میلیون هکتار زمین در ایران را به زندگی مردم تخصیص بدهیم و چه اشکالی دارد که مردم در ویلا زندگی کنند؟
شهرداری تهران جزو قویترینهاست
احمدینژاد با بیان اینکه شهرداری تهران جزو قویترین شهرداریهای کشور است و باید مشکلات را با کمک مردم حل کرد، به هزینههایی که شهرداری تهران برای ایجاد فضای سبز و رفع آلودگی هوا انجام میدهد، اشاره کرد و گفت: اینها هزینههای سنگینی است و ما چارهای نداریم که مردم نیز در این زمینه وارد شوند و کمک کنند. آیا ما در این زمینه نمیتوانیم مدل شهرسازی را به گونهای تغییر دهیم که مردم خود مسوول محیط زیست و فضای سبز شوند؛ به نحوی که هزینه مسکن کاهش پیدا کند و مردم نیز مجبور نباشند که در آپارتمان زندگی کنند و بتوانند در ویلا زندگی کنند.
وی با بیان اینکه شاید یکی از راه حلها در زمینه حل این مشکل این باشد که ما اجازه ندهیم جمعیت وارد تهران شود، گفت: ولی این راه حل جامعی نیست و قانون اساسی نیز مانع این موضوع میشود؛ چرا که در قانون اساسی آمده هر ایرانی آزاد است در هر کجا که میخواهد زندگی کند و اختیار با اوست. ممکن است عدهای مطرح کنند که یکی از راهحلها این است که هزینه زندگی را بالا ببریم؛ ولی اگر این اتفاق نیز بیفتد هزینه زندگی سخت میشود و هزینه مدیریت شهری نیز بالاتر میرود؛ در حالی که ما تلاش میکنیم مردم راحت زندگی کنند و اینکه هزینه زندگی را بالا ببریم باعث سختی مردم میشود و با هدف ما متضاد است. رییسجمهور همچنین یادآور شد: من معتقدم که ما باید به مدل دیگر شهرسازی بیندیشیم. من خودم بیش از ۱۰ بار تمام دشت تهران را از بالا گشتهام. آیا واقعا دشت تهران حفظ شده است؟ میبینیم که ماموران شهرداری چقدر تلاش میکنند که مثلا باغها را حفظ کنند، ولی برخی آن را به انواع مختلف خشک میکنند. مگر در سعدآباد نبود که پای ۶ هکتار زمین گازوئیل ریختند تا خشک شود؛ چرا که آن منطقه ارزش افزوده دارد و افراد را وسوسه میکند.
احمدینژاد با بیان اینکه چه اشکالی دارد که تهران را به سمت شرق گسترش دهیم، گفت: ممکن است اول فکر کنیم هزینه مدیریت شهری اینگونه بالا میرود، ولی اینطور نیست، پایین میآید.
وی گفت: اگر این فضای ۲ هزار هکتاری را به فضای ۲ میلیون هزار متری در تهران تبدیل کنیم میتوان به هرفرد هزار متر داد، احمدینژاد افزود: البته به شرطی که به حالت باغ بماند و مدل درخت را به مردم پیشنهاد دهیم و بگوییم سیستم آبیاری آنها نیز اینگونه باشد و این کار را میتوان در شهرهایی مانند اصفهان، شیراز و مشهد انجام داد. رییسجمهور در ادامه با بیان اینکه اکنون همه هزینههای اصلاح شرایط زندگی در شهر بر دوش شهرداری است و این هزینه سنگینی است و شهرداری نیز این هزینهها را از طریق عوارض نوسازی و... اخذ میکند، گفت: باید بخشی از این هزینهها در خدمت مردم قرار بگیرد. در زندگی مردم جاری شود و اینگونه است که هزینه تمام شده کاهش پیدا میکند؛ چرا که کاری که مردم میکنند ارزانتر از کاری که دولت میکند درمیآید. چرا ما در حال مردمیسازی امور و اقتصاد هستیم؟ چونکه هزینههای سرباری دولت همیشه بیشتر از هزینههای مردم است. احمدینژاد با بیان اینکه دولت نیز کمکهای لازم را انجام خواهد داد، گفت: در این چهار پنج سال نیز هرچقدر توانستهایم، به تهران و کلانشهرها کمک کردهایم و باز هم کمک میکنیم. خودمان نیز در این شهر زندگی میکنیم، باید کمک کنیم و دلیلی ندارد که کمک نکنیم، ولی شما باید دقت کنید که یک دولت هست و هزاران نیاز و تقاضا. ما اینجا که نشستهایم، باید به فکر مردم روستانشین مرز پاوه و سرباز نیز باشیم و مشکلات آنها را دنبال کنیم. به آموزش، دفاع، صنعت و کشاورزی توجه کنیم. رییسجمهور با بیان اینکه شهرداری تهران برای حمل و نقل عمومی به صورت نامحدود میتواند از منابع بیرونی اعتبار کسب کند و دولت نیز تضمینهای لازم را میدهد و خود ۵۰ درصد را نیز بازپرداخت میکند، گفت: از طرف دیگر از صاحبنظران مربوطه نیز میخواهیم و فراخوان میگذاریم که بگویند ۵۰ سال دیگر تهران کجا است و آیا نمیشود شیوه شهرسازی را عوض کرد؟ یک هماندیشی در این ارتباط انجام شود، وحدت نظری ایجاد شود و تصمیم مناسب و بزرگی در این ارتباط اتخاذ شود.
سه راهکار قالیباف برای کاهش آلودگی هوای تهران
در این مراسم اما قالیباف نیز با تشکر از اقدام دولت در راستای هدفمندسازی یارانهها، خاطرنشان کرد: همه باید از اقدام دقیق و شجاعانه دولت برای اصلاح یارانهها و هدفمندی آن دفاع کرده و خود را موظف میدانیم که در این اقدام ملی همراهی و کمک کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از پاشنه آشیلهای جدی در بحث هدفمندسازی یارانهها موضوع حمل و نقل عمومی است، گفت: در این ارتباط تلاش و جدیت کردیم که این موضوع به نحو احسن پیش رود. شهردار تهران در ادامه خطاب به احمدینژاد، اظهار کرد: امیدواریم که مدیریت شهری به خصوص کلانشهر تهران بتواند با حمایتهای دولت و شخص جنابعالی که با ابعاد مشکلات در تهران آگاه هستید، مشکلات را حل کند.
قالیباف هم چنین با اشاره به تلاشها جهت کنترل آلودگی هوای تهران، گفت: در جهت حل مساله آلودگی هوای تهران باید از گسترش بیرویه شهر تهران جلوگیری کنیم.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه برای حفظ جان شهروندان همه باید تلاش کنیم، اظهار کرد: برای رفع این مشکل باید سه تصمیم اتخاذ شود، یکی گسترش فضای سبز است که در این راستا پارکها و کمربند سبز در حال افزایش است و نباید در این کار درنگ کنیم، نکته دوم مربوط به حمل و نقل عمومی است که در این ارتباط باید ظرفیت ایجاد کنیم تا مردم از حملونقل عمومی استفاده بیشتری کنند و همچنین برای استفاده از خودروهای شخصی در تهران محدودیت بگذاریم. وی ادامه داد: از طرف دیگر باید به سمت کاهش تقاضاهای سفر با حرکت به سمت ایجاد شهر الکترونیک حرکت کنیم. به گفته قالیباف، گام سوم این است که همه دست به دست هم دهیم و از گسترش بیرویه شهر تهران جلوگیری کنیم، این سه گام در کاهش آلودگی هوای تهران موثر است.
ارسال نظر