افزایش امید به زندگی در ایران از ۵۵ سال به ۷۳ سال
معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: با انسجام خدمات سلامت در سی سال اخیر، مرگ مادران و نوزادان به شدت کاهش یافته و همچنین میزان امید به زندگی از ۵۵ سال به ۷۳ سال رسیده است. به گزارش واحد مرکزی خبر دکتر مصداقی نیا در گردهمایی مطالعه شاخصهای چندگانه سلامت با اشاره به اینکه در طول سالیان اخیر شاخصهای سلامتی مردم در وضع مناسبی نسبت به گذشته قرار گرفته است، ابراز داشت: در حال حاضر روشهای منطقی و مناسبی برای حفظ سلامتی انسان ایجاد شده است؛ چراکه با پیشرفت دانش پزشکی مردم کمتر مریض شده و میزان امید به زندگی افزایش یافته است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: در سی سال گذشته سلامت به عنوان یک مقوله مهم در میان سیاستگذاران شناخته شده؛ چرا که در سیاستهای کلان سلامت حکومتها ناچارند تا برای افزایش میزان سلامتی مردم هزینههای زیادی خرج کنند تا بتوانند در دستیابی به اهداف خود موفق شوند.
وی درباره اهمیت طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع گفت: وجود شیوه ناصحیح زندگی در میان افراد شهر نشین، سیاستگذاران و تصمیمگیران نظام سلامت را ترغیب کرد تا با راه اندازی طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، رفاه نسبی برای سلامت شهرنشینان اجرا شود و در نظر داریم تا در سال آینده این طرح را برای شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر اجرایی کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه باید نظام جامعی برای گردآوری آمار و اطلاعات ایجاد شود اضافه کرد: با اجرایی شدن مطالعه شاخصهای جمعیتی و بهداشتی چندگانه سلامت در سال جاری شاخصهای سلامت در جامعه بررسی و بومیسازی شد و در خرداد یا تیرماه سال ۹۰ گزارشی کامل از وضعیت شاخصهای سلامت در کشور ارائه میدهیم.
وی تصریح کرد: امیدواریم با جمعآوری اطلاعات لازم برای شاخصهای سلامت هر ۵ سال یک بار به طور منسجم اطلاعات جمعآوری شده و به ارتقای سلامت جامعه کمک شایستهای کنیم.
ارسال نظر