سایهروشن - رایزنیهای وزیر خارجه آلمان در تهران
۲ آلمانی بازداشت شده در ایران آزاد و به کشورشان بازگشتند
وزیر خارجه آلمان پس از دیدار با رییسجمهور و وزیر خارجه ایران صبح یکشنبه به همراه مارکوس هلویگ و ینس کخ، دو تبعه آلمانی بازداشت شده در ایران به کشورش بازگشت. به گزارش ایسنا، این دو آلمانی با ویزای توریستی به ایران سفر کرده بودند، اما قصد انجام مصاحبه داشتند، به همین دلیل در ماه اکتبر۲۰۱۰ (آبان سالجاری) در تبریز بازداشت شدند. آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان از آزادی این دو شهروند آلمانی ابراز خرسندی کرده است. مرکل به روزنامه بیلد ام زونتاگ که این دو آلمانی عکاس و خبرنگار آن روزنامه هستند، گفت: بسیار خوشحالم که بالاخره مارکوس هلویگ و ینس کخ به آلمان بازگشتند.
بر اساس این گزارش، محمود احمدینژاد، رییسجمهور ایران در دیدار گیدووستروله، وزیر خارجه آلمان با اشاره به اینکه زمینهها و شرایط مناسبی برای همکاریهای مشترک دو کشور وجود دارد، گفت: احترام به استقلال ملتها و همکاری براساس احترام و عدالت اصولی است که همه از جمله ایران و آلمان میتوانند براساس آن با یکدیگر همکاری داشته باشند.
نشست مطبوعاتی وزرای خارجه ایران وآلمان
این گزارش همچنین حاکی است: وزیر خارجه آلمان در نشست مطبوعاتی مشترک با علی صالحی، وزیر خارجه شرکت کرد و به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
به گزارش ایسنا، صالحی در این مصاحبه مطبوعاتی با اشاره به ملاقات با همتای آلمانیاش گفت: گفتوگوهای مفصلی در مورد مسائل دوجانبه و تحولات بینالمللی داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که دو کشور با توجه به نقش موثر و سازنده ایران در منطقه میتوانند همکاریهای خوبی در سطح دوجانبه و در ارتباط با تحولات منطقهای و مسائل بینالمللی داشته باشند. وی تاکید کرد: در روابط ایران و آلمان نگاه ما به آینده است و با گذشته کاری نداریم، ما به آینده روابط بسیار امیدواریم. وی با تاکید بر اشتراکات دو کشور گفت: دو کشور میتوانند در مورد مبارزه با مواد مخدر و تروریسم همکاری کنند و همچنین در مورد ارتقای روابط بین دو کشور در زمینههای مختلف مذاکراتی انجام شد. بحث اصلی ما در مورد روابط دوجانبه، تحولات منطقهای و بینالمللی است.
وزیر خارجه گفت: سفر وزیر خارجه آلمان به تهران برای بحث در مورد روابط دو جانبه و پیگیری همکاریها است. ما ملاقاتهای دیگری در آینده خواهیم داشت که قرار این ملاقاتها گذاشته شده است.
یک خبرنگار آلمانی پرسید: سفر وزیر خارجه آلمان برای پیگیری وضعیت دو تبعه این کشور بوده است و آیا ارتباطی به روابط دوجانبه دارد؟ که صالحی چنین پاسخ داد: من فکر میکنم شما خود را جای دولت آلمان گذاشتهاید تا اعلام کنید که آقای وستروله با چه ماموریتی به تهران سفر کرده است. دقیقا وی تاکید کرد که موضوع اصلی مذاکرات، مسائل دوجانبه و نگاه به تحولات منطقهای و بینالمللی بوده است. آنقدر میان دو کشور موضوع برای گفتوگو وجود دارد که بتوانیم در مورد آنها مذاکره کنیم. وی ادامه داد: این دو کشور میتوانند با توجه به جایگاه خود نقش موثر و مفیدی در تنظیم امور منطقهای و بینالمللی داشته باشند. سفر وزیر خارجه برای روابط دوجانبه و پیگیری آن بوده است و ملاقاتهای آینده نیز رد ادعای شما خواهد بود؛ زیرا مسائل این دو تبعه آلمانی حل شده است، اما گفتوگوها ادامه پیدا میکند، پس ملاقاتهای آینده برای چه خواهد بود؟ بنابراین ما ملاقاتهایی در آینده خواهیم داشت و قرار این ملاقاتها گذاشته شده است. به گزارش ایسنا، وزیر خارجه آلمان نیز با بیان اینکه «میخواهیم تبادل نظر با ایران را در فرصتهای آینده پیگیری کنیم و در این رابطه قرارهای ملاقاتی گذاشتهایم» تاکید کرد: ما با علاقه به گفتوگوهای آینده مینگریم.
گیدو وستروله در این نشست خاطرنشان کرد: این اولین گفتوگوی ما به عنوان دو وزیر خارجه با یکدیگر از نزدیک بود. پیش از این چندین بار تلفنی در مورد مسائل مختلف سیاسی صحبت کرده بودیم، اما این بار اولین باری است که رودررو با یکدیگر مذاکره میکنیم و محتوای مسائل دوجانبه و چندجانبه را مورد بحث قرار دادیم. وی افزود: در این گفتوگو بار دیگر موضع جمهوری فدرال آلمان را توضیح دادم و به شرایط اروپا و جهان بینالملل پرداختیم و اینکه مبارزه با قاچاق مواد مخدر و تروریسم بینالمللی امر بسیار مهمی است. گفتوگوهای زیادی در مورد روابط دو کشور، مسائل منطقهای و بینالمللی داشتیم و مسائل دوجانبه و چندجانبه را مورد بحث قرار دادیم.
وی همچنین افزود: گفتوگوی ما هیچ نکتهای که اختلاف نظر داشتیم را کنار نگذاشت و با احترام در مورد مسائلی که با هم همنظر نبودیم صحبت کردیم از جمله تحولات دموکراتیک و موضوع حقوق بشر. وزیر خارجه آلمان افزود: ما میخواهیم تبادل نظر و گفتوگوها را در فرصتهای آینده پیگیری کنیم و قرارهایی در این رابطه با یکدیگر گذاشتهایم. وی گفت: برای گفتوگوی پربار با رییسجمهور و وزیر خارجه ایران و پذیرایی گرم تشکر میکنیم. خبرنگار آلمانی پرسید: به نظر میرسد آقای وستروله برای موضوع پیگیری وضعیت دو تبعه آلمانی به تهران سفر کرده است، نه موضوع روابط دوجانبه، آیا این میتواند به گسترش روابط دوجانبه دو کشور منجر شود؟
وزیر خارجه آلمان پاسخ داد: پیگیری وضعیت دو شهروندمان مورد توجه ما به عنوان وزیر خارجه است و این جزو وظایف وزیر خارجه است. ضمن اینکه مسائل بینالمللی نیز در حوزه شرح وظایف وزرای خارجه قرار دارد و طبیعی است که موضوع دو تبعه آلمانی را مورد بحث قرار دهیم، اما میتوانم تایید کنم که ما گفتوگوهایی به صورت تخصصی در مورد روابط دوجانبه و بینالمللی نیز داشتیم.
ارسال نظر