احمدینژاد: با مردم صحبت میکنم
انتقاد شدید از نحوه برکناری وزیر راه
دنیای اقتصاد- محمود احمدینژاد، رییسجمهور در واکنشی شدیداللحن، استیضاح وزیر راه توسط مجلس را غیرقانونی خواند و خبر داد که طرح ادغام وزارت راه با وزارتخانه دیگری در دستور کار دولت قرار دارد. رییسجمهور دیروز در پاسخ به سوالی در مورد استیضاح بهبهانی، با بیان اینکه قصد داشته موضوع استیضاح وزیر را بهطور جدی پیگیری کند، تاکید کرد که کاری خلاف قانون انجام شده است و به زودی با مردم درباره مجلس، عملکرد و نقش آن صحبت خواهد کرد. رییسجمهور تصمیم مجلس را غیرقانونی خواند
انتقاد شدید از برکناری وزیر راه
احمدینژاد: در آینده درباره مجلس، نقش و عملکرد آن با مردم صحبت خواهم کرد
دنیای اقتصاد- در حالی که کمتر از یک هفته از برکناری وزیر راه میگذرد و گمانهزنیها حول این محور میچرخد که چه کسی به عنوان سرپرست این وزارتخانه از سوی رییس جمهور معرفی میشود، روزگذشته اما محمود احمدینژاد ضمن غیرقانونی خواندن روند منتهی به برگزاری جلسه استیضاح در مجلس و انتقاد از نمایندگان استیضاحکننده از ادغام وزارت راه خبر داد.
احمدینژاد درباره جزئیات این خبر توضیح بیشتری نداد و نگفت که قرار است این وزارتخانه با چه وزارتخانه دیگری ادغام شود، ولی به ذکراین نکته بسنده کرد که ادغام وزارت راه با وزارتخانههای زیربنایی در حال انجام است و انشاءالله به مردم اعلام خواهد شد. احمدینژاد همچنین تصریح کرد که اگر سرپرستی برای وزارت راه نیز منصوب شود، موقتی خواهد بود، چرا که در صورت ادغام آن، دیگر وزارت راهی وجود نخواهد داشت. به گزارش ایرنا، «محمود احمدینژاد» دیروز در حاشیه بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی خوارزمی در پاسخ به سوالی در مورد استیضاح بهبهانی، با بیان اینکه قصد داشته موضوع استیضاح وزیر را بهطور جدی پیگیری کند، تاکید کرد که کاری خلاف قانون انجام شده است. رییسجمهور توضیح داد: در قانون برنامه پنجم گفته شده که دولت باید تعداد وزارتخانهها را کاهش داده و به ۱۷ وزارتخانه برساند، بنابراین تعدادی از وزارتخانهها باید ادغام شود که وزارت راه از آن جمله است. احمدینژاد اظهار داشت: به دلیل اینکه وزارت راه باید در وزارتخانههای زیربنایی ادغام شود، از موضوع پیگیری استیضاح وزیر راه منصرف شدم، اما موضوع قابل پیگیری بود. رییسجمهوری با اشاره به عملکرد مجلس گفت که در آینده درباره مجلس، نقش و عملکرد آن با مردم صحبت خواهد کرد. وی در پاسخ به سوالی دیگر درباره اینکه فرد جایگزین بهبهانی چه زمانی معرفی خواهد شد، با یادآوری اینکه در مورد ادغام این وزارتخانه توضیح داده است، گفت: ادغام وزارت راه با وزارتخانههای زیربنایی در حال انجام است و انشاءالله به مردم اعلام خواهد شد. احمدینژاد تصریح کرد که اگر سرپرستی برای وزارت راه نیز منصوب شود، موقتی خواهد بود، چرا که در صورت ادغام آن، دیگر وزارت راهی وجود نخواهد داشت.
وی در ادامه افزود: معمولا خادمان مردم یک سال کار و تلاش میکنند و زمانی که دهه فجر فرا میرسد، همه و حتی منتقدان دولت انتقادها را کنار گذاشته و از کسانی که یک سال به صورت شبانهروزی در خدمت مردم بودهاند، تقدیر میکنند. رییسجمهوری افزود: اما روز اول دهه فجر هدیهای دادند و یکی از بهترین وزیران دولت را گرفتند. وی در مورد استیضاح بهبهانی تصریح کرد که ۱۰ روزی که در قانون اساسی برای پاسخگویی وزیر به استیضاح کنندگان مجلس پیشبینی شده، حق وزیر است و نمیتوان با قانون عادی این حق را ضایع کرد. احمدینژاد با بیان این که اسامیاستیضاحکنندگان بهبهانی تغییر کرد، افزود: از روزی که این اسامیتغییر کند، وزیر ۱۰ روز وقت دارد. وی ادامه داد: این وزیر باید بداند که با چه کسانی طرف است، حرف آنان چیست و چه کار باید انجام دهد؛ چه بسا زمانی که گفتوگو انجام میشود، فرد قانع شده و کنار میرود. رییسجمهوری در ادامه توضیح خود در خصوص استیضاح وزیر راه با بیان اینکه تا روز آخر پنج لیست دادند، گفت: حتی در روز آخر لیستها تغییر کرد و آنها میتوانستند این کار را برای بعد بگذارند. احمدینژاد ادامه داد: وقتی اسامیداده شد، میتوانست ۱۰ روز فرصت داشته باشد که بدین ترتیب موضوع به بعد از دهه فجر موکول میشد که وزیر هم به مجلس رفته و پاسخ میداد.
به استیضاحکنندگان بهبهانی صد برابرایراد وارد است
وی با بیان اینکه نکته بعد در مورد مطالبی است که مطرح شده، افزود: اگر این مطالب به عنوان ایراد به یک وزیر مطرح شود، صد برابر آن به استیضاحکنندگان وارد است. رییسجمهوری با اشاره به اینکه در طول این پروژهها هزاران مشکل به وجود میآید، اظهار داشت: وزیر برای رفع مشکلات تلاش میکند، بنابراین اینگونه نیست که در انجام کار مشکلی پیش نیاید. نقش وزیر این است که اشکالها را پیدا و آنها را برطرف کند.
اولین واکنش صریح احمدینژاد به استیضاح
این اظهارات رییسجمهور اولین واکنش صریح و بیپرده در مواجهه با استیضاح است، واکنشی همراه با تذکر، چه وی تاکید کرده است که در آینده درباره مجلس، نقش و عملکرد آن با مردم صحبت خواهد کرد. اگرچه محمود احمدینژاد روز سهشنبه گذشته هم برای دفاع از وزیر راه و ترابری به مجلس نرفت و به روایت نمایندگانی همچون احمد توکلی، مانع حضور بهبهانی در جلسه استیضاحش نیز شد که خود گویای نپذیرفتن استیضاح از سوی رییسجمهور بود. از نظر دولتمردان، استیضاح وزیر راه فاقد حد نصاب لازم (امضای ۱۰ نماینده مجلس) بوده است. چنانچه محمدرضا میرتاجالدینی، معاون پارلمانی رییس جمهور در نامهای که صبح سهشنبه خطاب به رییس مجلس نوشت، تاکید کرد که استیضاح موصوف فاقد حدنصاب لازم بوده و بر مبنای ماده ۲۱۹ آییننامه داخلی مجلس غیرقابل طرح است.این موضوع اما سرانجام باعث شد تا علی لاریجانی در جلسه علنی در واکنشی شدیداللحن خطاب به دولتمردان خاطرنشان کند که دولت حق ندارد بگوید استیضاح منتفی است، بلکه مجلس باید بگوید که آیا استیضاح منتفی است یا خیر؟» بدین ترتیب، استیضاح حمید بهبهانی در جلسهای یکطرفه و بدون حضور وی برگزار شد. در نهایت هم از مجموع ۲۴۲ نماینده، ۱۴۷ نماینده به حمید بهبهانی رای عدم اعتماد دادند و او را از وزارت راه و ترابری عزل کردند.
استیضاح وزیر راه شائبه سیاسی داشت
همچنین اسفندیار رحیم مشایی رییس دفتر رییسجمهوری با اشاره به فرآیند استیضاح حمید بهبهانی وزیر راه و ترابری در مجلس شورای اسلامیگفت: اینکه با وجود پس گرفته شدن تقاضای استیضاح از سوی تعداد قابل ملاحظهای از نمایندگان مجلس، تقاضای جدیدی در این زمینه مطرح شد و در چند مورد چند لیست نمایندگان خواستار استیضاح را شاهد بودیم، به نظر میرسید که ارادهای وجود دارد که حتما استیضاح باید انجام شود و این امر شائبه یک کار سیاسی داشت. به گزارش ایرنا، اسفندیار رحیممشایی دیروز در حاشیه مراسم تجدید میثاق دولتمردان با آرمانهای امام خمینی(ره) در مرقد مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامیدر حضور خبرنگاران افزود: بر اساس مقررات، وقتی استیضاح اعلاموصول میشود، دولت مدت ۱۰ روز فرصت برای دفاع از عملکرد وزیر مربوطه در اختیار دارد و اگر در این مدت نمایندگان از تقاضای خود برای استیضاح وزیر منصرف شوند، استیضاح عملا منتفی خواهد بود. وی با اشاره به اینکه تعداد قابل ملاحظهای از نمایندگان تقاضای انصراف از طرح استیضاح را در این محدوده زمانی اعلام کردند، خاطرنشان کرد: از نظر دولت، عملا استیضاح منتفی بود و رییسجمهوری و وزیر راهوترابری نیز با این تلقی در جلسه مجلس حضور نیافتند.
دولت به جایایرادگیری، قانون را اجرا کند
اگر از اعتراض علی لاریجانی در جلسه استیضاح نسبت به نوع رفتار احمدینژاد و بهبهانی وزیر معزول راه بگذریم، روز گذشته نیز یکی از اعضای هیات رییسه مجلس شورای اسلامینیز بهاین موضوع واکنش نشان داد و با تاکید بر اینکه استیضاح بهبهانی کاملا قانونی است، گفت: تشخیص قانونی یا غیرقانونی بودن امور بر عهده مجلس است و دولت به جای طرحایراد، قانون را اجرا کند.
«حسین سبحانینیا» در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت، در پاسخ به نظر اخیر احمدینژاد درباره عدم رعایت ۱۰ روز مهلت قانونی وزیر استیضاح شده، تصریح کرد: رییس مجلس شورای اسلامی و قوهمقننه با در نظر گرفتن ملاحظههای قانونی، استیضاح بهبهانی را در دستور کار قرار داد، در نتیجه جای هیچ گونه بحث و ایرادی دراین زمینه باقی نمانده است. به گفتهاین نماینده، طرحاین نوع بحثهای حاشیهای، فضای ناصحیح و غیرمطلوبی را در کشور ایجاد میکند، ازاین رو مسوولان باید از طرح چنین مباحثی پرهیز کنند. عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طرح مسائل ناصحیح و اظهار اینکه کار مجلس غیرقانونی است، هیچ جایگاهی ندارد.
ارسال نظر