پذیرش مشروط دانشجوی پولی
دنیای اقتصاد- سخنگوی آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه مصوبه مجلس درباره پذیرش دانشجوی پولی با تغییراتی مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته و به قانون تبدیل شده است اعلام کرد که پذیرش دانشجوی پولی به شرکت متقاضیان در کنکور مشروط شده است. پیش از این مجلس تصویب کرده بود که دانشگاههای دولتی بدون آزمون دانشجوی پولی بپذیرند که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت. با تغییراتی که در مصوبه مجلس اعمال شد، دانشجویان پولی تقریبا مشابه دانشجویان دوره شبانه دانشگاههای دولتی پذیرش خواهند شد. سخنگوی کمیسیون آموزش سرانجام مصوبه مجلس درباره پولی شدن دانشگاهها را تشریح کرد
پذیرش دانشجوی پولی به شرط آزمون
بر اساس مصوبه مجلس که مورد تایید شورای نگهبان نیز قرار گرفت پذیرش دانشجوی پولی تقریبا با شرایطی مانند دورههای شبانه دانشگاههای دولتی انجام میشود
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، از موافقت شورای نگهبان با اصلاحات مجلس بر طرح پذیرش دانشجوی شهریهای در دانشگاههای دولتی و نهایی شدن این مصوبه خبر داد. براساس مصوبه نهایی مجلس، پذیرش دانشجوی شهریهای در دانشگاههای دولتی مجاز خواهد بود؛ اما شرط برگزاری کنکور بر این دانشجویان نیز تسری مییابد و شرایطی تقریبا مشابه دورههای شبانه دانشگاههای دولتی در حال حاضر، برای آنان فراهم میشود.
علیرضا سلیمی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با یادآوری اینکه شورای نگهبان در ابتدا ماده ۲۴ لایحه برنامه پنجم در خصوص پذیرش دانشجوی پولی را رد کرد، گفت: این ماده از لایحه برنامه به مجلس بازگشت و مجلس با افزودن دو تبصره به آن، ماده ۲۴ را اصلاح کرد.
وی با بیان اینکه در طرح دانشجوی پولی بحث گرفتن آزمون مطرح شد، گفت: براین اساس ورود دانشجویان پولی به دانشگاهها باید بر حسب آزمون و شرایط سازمان سنجش صورت پذیرد.
سلیمی افزود: تا پیش از اصلاح این تبصره در شورای نگهبان و صحن علنی مجلس شورای اسلامی، روسای دانشگاهها مجاز بودند دانشجوی پولی را بدون آزمون و مازاد بر ظرفیت خود جذب کنند که با اضافه کردن دو تبصره به این ماده، این موضوع اصلاح شد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اضافه شدن این دو تبصره باعث بهتر شدن فضا میشود؛ اما باز هم باید فضا را رصد کرد، تصریح کرد: چون این شرایط وسوسهانگیز است و برخی روسای دانشگاهها به دلیل مشکلات مالی ممکن است خدایی نکرده در مسیر دیگری بیفتند.
وی ادامه داد: مسیر تا اندازه زیاد برای سوءاستفاده ناامن شد؛ اما باز هم ممکن است سوءاستفادهای صورت گیرد.
سلیمی با تاکید بر اینکه از این پس دستگاههای نظارتی باید اوضاع را رصد کنند، گفت: باید با جدیت فضا را رصد کرد تا مشکلی پیش نیاید. براساس این گزارش، نمایندگان مجلس در جریان رفع به ایرادات شورای نگهبان به لایحه برنامه پنجساله پنجم توسعه، دو تبصره به انتهای ماده ۲۴ به شرح ذیل الحاق کردند:
تبصره۵- نحوه پذیرش دانشجو موضوع بندهای (ح) و (ی) این ماده در مقاطع مختلف به پیشنهاد هیات امنای این دانشگاهها و موسسات یاد شده و حسب مورد با تایید وزارتخانههای ذیربط و با رعایت قانون پذیرش دانشجو در دانشگاهها مصوب ۱۶ آبان ماه ۱۳۸۶ خواهد بود. در مقاطع کارشناسی ارشد و بالاتر با استفاده از ظرفیتهای جدید از طریق امتحانات ورودی موسسات یاده شده با در نظر گرفتن توان علمی داوطلبان با رعایت ضوابط سازمان سنجش آموزش کشور خواهد بود. تبصره ۶- مدرک تحصیلی دانشجویان موضوع بندهای (ح) و (ی) این ماده با درج نوع پذیرش در محل تحصیل صادر میشود. مجلسیها قبلا در بند (ح) ماده ۲۴ برنامه پنجم مقرر کرده بودند، «دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و تحقیقاتی مجازند از ظرفیت مازاد بر سهمیه آموزش رایگان خود یا ظرفیتهای جدیدی که ایجاد میکنند بر اساس قیمت تمام شده یا توافقی با بخش غیردولتی و با تایید هیات امنا در مقاطع مختلف دانشجو بپذیرند و منابع مالی دریافتی را حسب مورد پس از واریز به خزانه کل به حساب درآمدهای اختصاصی منظور کنند.»
در بند (ی) ماده ۲۴ لایحه برنامه پنجم نیز مصوب شده بود که «دانشگاههای کشور، حسب مورد به تشخیص وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تصویب شورای گسترش وزارتخانههای مربوط میتوانند نسبت به تاسیس شعب در شهر محل استقرار خود یا دیگر شهرها و مناطق آزاد داخل کشور و نیز در خارج کشور به صورت خودگردان و با دریافت شهریه از داوطلبان اقدام کنند.»
ارسال نظر