سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد
تور هستهای ایران برای سفیران خارجی
دنیای اقتصاد- مجید اعزازی: رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه اخبار مربوط به دعوت ایران از سفیران و نمایندگان برخی از کشورها برای بازدید از تاسیسات هستهای اراک و نطنز را تایید کرد. مهمانپرست، دیروز در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی اعلام کرد که بنا به دعوت ایران، نمایندگان برخی کشورهای اروپایی، کشورهایی عضو گروه ۷۷ و جنبش عدم تعهد و همچنین کشورهای عضو ۱+۵ پیش از مذاکرات ایران و ۱+۵ در استانبول از تاسیسات هستهای کشورمان بازدید می کنند. وی در پاسخ به سوالی درباره چرایی نامه دعوت علی اصغر سلطانیه، نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی از برخی نمایندگان آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای بازدید از تاسیسات هستهای اراک و نطنز گفت: در راستای رفتاری که تاکنون ایران به صورت شفاف و صریح در رابطه با فعالیتهای صلحآمیز هستهای خود داشته و در چارچوب همکاریهایی که تاکنون با آژانس بینالمللی انرژی اتمی صورت گرفته، اقدام جدید دعوت از سفرای کشورهای مختلف برای بازدید از تاسیسات هستهای کشورمان یک بار دیگر حسن نیت ایران را در رابطه با این همکاری و صلحآمیز بودن فعالیتهای ما نشان میدهد.
به گفته وی، از نمایندگان برخی کشورها از اتحادیه اروپا، کشورهای عضو گروه ۷۷ و جنبش عدم تعهد و همچنین کشورهای عضو ۱+۵ دعوت شده تا در سفری به ایران از تاسیسات هستهای کشورمان بازدید کنند. مهمانپرست با یادآوری این نکته که این بازدید قبل از مذاکرات استانبول - اوایل بهمن ماه سالجاری - انجام خواهد شد، درباره اسامی این کشورها، گفت: زمانی که قطعی شود اسامی آن کشورها اعلام خواهد شد. وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز مبنی براین که آیا از نماینده آمریکا نیز برای این بازدید دعوت شده است؟ تاکید کرد: اسامی کسانی که دعوت شدهاند و نهایی خواهد شد در آینده اعلام میشود. سلطانیه نیز دیروز در گفتوگو با ایسنا، خبر دعوت ایران از سفیران و رییسان گروههای جغرافیایی و سیاسی نزد آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین برای بازدید از تاسیسات هستهای نطنز و رآکتور آب سنگین اراک را تایید کرد. به گفته وی، این بازدید قرار است ۲۵ و ۲۶ دیماه (۱۶ ـ ۱۵ ژانویه) انجام شود و این هیات در حاشیه سفر به ایران با مقامات کشورمان نیز دیدار و گفتوگو خواهند کرد.
مسوولیت حفظ جان عسگری
با رژیم صهیونیستی است
مهمانپرست دیروز همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت علیرضا عسگری و پیگیریهای وزارت خارجه در این زمینه گفت: ما موضع کشور را در رابطه با اخباری که از طریق منابع صهیونیستی در ارتباط با وضعیت آقای عسگری منتشر شد، اعلام کردیم.
به گفته وی اینکه رسما رسانههای صهیونیستی حضور عسگری را در زندانهای این رژیم تایید میکنند، مسوولیت رژیم اشغالگر صهیونیستی را بیشتر میکند. مهمانپرست با بیان اینکه مسوولیت حفظ جان عسگری با رژیم صهیونیستی است، افزود: این نشانگر تروریسم دولتی در رابطه با مساله عسگری و همین طور چهار دیپلمات کشورمان است که سالها است توسط این رژیم اشغالگر و جنایتکار ربوده شدهاند و از وضعیت آنها خبری در دست نداریم. سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه وزارت خارجه اقدامات خود را در این زمینه از طریق سیاسی، حقوقی و بینالمللی پیگیری میکند، گفت: در روزهای اخیر آقای صالحی سرپرست وزارت خارجه طی نامههایی هم از طریق سازمان ملل از بان کی مون درخواست کرد به مسوولیت خود در این رابطه عمل کند و هم از کمیته بینالمللی صلیب سرخ خواست نسبت به وضعیت عسگری رسیدگی و خبری از آخرین وضعیت وی را در اختیار ایران قرار دهند.
رایزنی با ترکیه در مورد عسگری
وی در پاسخ به سوالی درباره مسوولیت ترکیه در جریان ربایش عسگری گفت: یکی از موضوعاتی که در دستور کار ما با کشور ترکیه قرار داشته، پیگیری مساله آقای عسگری بوده است. ما مذاکرات زیادی در این زمینه انجام دادهایم و در حال رایزنی با ترکیه برای پیدا کردن سرنخهای ربوده شدن عسگری هستیم. وی افزود: همه کشورهایی که به شکلی با این موضوع درگیر بودند باید کمک بیشتری کنند تا از سرنوشت عسگری در اسرع وقت اطلاع پیدا کنیم.
واکنش به اعطای لقب «سر» به گس
اعطای لقب تشریفاتی «سر» از سوی ملکه الیزابت به سایمون گس، سفیر انگلیس در تهران و این که آیا اعطای این لقب ارتباطی با فعالیتهای خارج از عرف دیپلماتیک سفیر انگلیس بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران دارد، سوال دیگری بود که مهمانپرست چنین پاسخ داد: تا آنجا که اطلاع داریم هر ساله به تعدادی از افراد و شخصیتها در انگلستان این لقب به عنوان یک لقب تشریفاتی اختصاص داده میشود. شاید در خوشبینانهترین حالت باید بگوییم کج سلیقگی مقامات انگلیسی در انتخاب این زمان برای دادن این لقب به سفیر انگلیس در تهران با توجه به مداخلات و اظهاراتی که به هیچ وجه در چارچوب دیپلماتیک نبوده، باعث تحریک احساسات ملت ما میشود. وی با تاکید بر اینکه سفیر انگلیس باید نسبت به اظهارات، اقدامات و نوشتههای خود دقت کافی را به خرج بدهد، گفت: سفرا و اعضای هیات دیپلماتیک مامور تقویت و حفظ روابط هستند و به هیچ وجه نباید در جهت تخریب روابط و تحریک احساسات عمل کنند.
برخورد قاطعانه با ناقضان حریم هوایی
وی در پاسخ به سوالی درباره این که آیا دو فروند هواپیمای جاسوسی منهدم شده در آبهای خلیج فارس، آمریکایی هستند؟ گفت: مقامات مربوطه بارها اعلام کردهاند که ایران در بالاترین سطح آمادگی به سر میبرد و اجازه شکستن حریم هوایی کشورمان را به هیچ موجودی نخواهد داد. اگر اخباری در این زمینه منتشر شود در همین چارچوب است و کسانی که بعضی وقتها تصور تجاوز به حریم سایر کشورها را در ذهن خود تصور میکنند، باید به یاد داشته باشند که چنانچه این کار صورت گیرد نتیجه طبیعی آن برخورد قاطعانه سیستم دفاعی ایران خواهد بود.
واکنش اتحادیه اروپا به دعوت ایران
مقامات بروکسل اعلام کردند که دعوتنامه ایران از اتحادیه اروپا برای بازدید از سایتهای هستهای ایران را دریافت کردند، اما خواهان آن هستند که آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم در این بازدید حضور داشته باشد. به گزارش ایسنا، خبرگزاری آلمان از بروکسل با اعلام این خبر به نقل از سخنگوی کمیسیون اروپایی افزود: ما میتوانیم دریافت نامه (دعوت ایران) به وسیله سفیرانمان را تایید کنیم. این آژانس بینالمللی انرژی اتمی و بازرسانش هستند که در درجه اول باید به تاسیسات ایران دسترسی داشته باشند و ارزیابیهای ضروری را درباره برنامه هستهای ایران انجام دهند. آلمان، انگلیس و فرانسه در گفتوگوها با ایران مشارکت دارند و کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به نمایندگی از این سه کشور و آمریکا روسیه و چین با ایران مذاکره میکند.
ارسال نظر