اعدام 11 عضو گروهک ریگی

عکس: آکو سالمی

اتهاماتی متوجه معاون اول رییس‌جمهور است

سخنگوی قوه قضائیه از برخورد با سودجویان دراجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر دیروز در پنجمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه، عضو شورای عالی قضایی کشور گفت: اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مستلزم همکاری همه نهادها و مردم است و مردم هم تاکنون همکاری خوبی داشته‌اند و امیدواریم مشکلی در این‌باره پیش نیاید.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: اگر افراد سودجویی بخواهند از این قانون سوء استفاده کنند، تمهیدات لازم برای برخورد با آنها دیده شده است و هماهنگی کامل بین قوه مجریه و قضائیه وجود دارد. همچنین در ادامه این نشست سخنگوی دستگاه قضا درباره اتهامات وارده به رحیمی معاون رییس‌جمهور تاکید کرد: اتهاماتی متوجه معاون اول رییس‌جمهور می‌باشد، اما باید به این اتهامات رسیدگی شود تا ببینیم منجر به تبرئه یا محکومیت رحیمی خواهد شد. به گزارش ایسنا، غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشست خبری بعد از ظهر دیروز در پاسخ به سوالی در باره سخنان اخیر احمد توکلی نماینده تهران مبنی بر اینکه اگر قوه قضائیه به دنبال برخورد با مفاسد اقتصادی است باید به پرونده مسوولان عالی از جمله رحیمی معاون اول رییس‌جمهور نیز رسیدگی کند،گفت: در نه ماه گذشته به ۱۸۷ پرونده اقتصادی رسیدگی شده است که منجر به صدور حکم قطعی شده است. وی تاکید کرد: قوه قضائیه مصمم به رسیدگی جدی به پرونده مفاسد اقتصادی است و اگر گزارشی هم از مسوولان ذی‌ربط به دست ما برسد بدون تبعیض به آن رسیدگی خواهیم کرد.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این پرسش خبرنگار که تاکید کرد منظور من پرونده اقتصادی محمدرضا رحیمی معاون اول رییس‌جمهور است،گفت: اتهاماتی متوجه معاون اول رییس‌جمهور می‌باشد، اما باید به این اتهامات رسیدگی شود تا ببینیم منجر به تبرئه یا محکومیت رحیمی خواهد شد.

رفتار قوه قضائیه با منتقدین

به گزارش خبرگزاری مهر، وی در پاسخ به سوالی درباره رفتار دوگانه قوه قضائیه با منتقدین دولت و دستگاه قضایی گفت: برخوردهای قوه قضائیه در برخورد با کسانی که به رییس‌جمهوری یا مسوولان دولتی توهین کنند، متفاوت نیست.

محسنی اژه‌ای خاطر نشان کرد: در سال‌های ۸۹ و ۸۸ تعداد زیادی از افرادی که به رییس‌جمهور توهین کرده بودند، دادگاهی و حکم قطعی آنها صادر شده است. سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: مدعی العموم حتی در برخی از موارد که رییس‌جمهور از توهین کنندگان شکایتی نکرده بود، وارد عمل شد و پرونده قضایی برای این افراد تشکیل و حکم مربوطه صادر شد.

دادستان کل کشور افزود: فردی به نام «گلپور» که مواردی را به رییس دفتر ریاست‌جمهوری و معاون اول رییس‌جمهوری نسبت داده بود، ‌از سوی دادستان احضار شده است که به محض ورود به ایران باید در دادگاه حاضر شود و در این خصوص توضیح دهد.

سخنگوی قوه قضائیه با اعلام اینکه از انتقاد سازنده استقبال می‌کنیم، گفت: اگر کسی بیاید و قوای قضائیه، مجریه یا مقننه را تخریب کند، به نفع چه کسی است. وی خاطرنشان کرد: اگر قوه قضائیه را تضعیف کردیم، آیا می‌تواند وظیفه اش را با اقتدار انجام دهد؟ سخنگوی قوه قضائیه درباره نامه فردی به نام «حسین قدیانی» تصریح کرد: در این نامه، فهرستی را ردیف کرده است که چرا قوه قضائیه این افراد را اعدام نمی کند و اگر قوه قضائیه این کار را نکند، خودمان اقدام می‌کنیم. محسنی اژه‌ای با تاکید بر اینکه همه ما باید موظف به اجرای قانون باشیم، خاطرنشان کرد: چه کسی از این عبارات سوءاستفاده می‌کند و برای او خوشایند است. این مسوول قضایی با یادآوری اینکه افرادی را که این فرد به عنوان فتنه گر و سران فتنه گفته‌اند، ما هم قبول داریم، گفت: از سال گذشته تاکنون، تعدادی از این افراد دستگیر و با آنها برخورد قضایی شده است.

سخنگوی قوه قضائیه با انتقاد از اینکه این نویسنده گفته است،‌ قوه قضائیه با سران فتنه همراهی داشته است، ‌تاکید کرد: آیا این جفا به قوه قصائیه نیست؟ ‌آیا اینکه گفته شود من کارمند نظام جمهوری اسلامی نیستم و قانون اساسی من وصیت نامه پدر شهیدم است،‌ آیا این بصیرت است؟ ‌آیا این دلسوزی است؟ محسنی اژه‌ای ادامه داد: نباید افرادی را که خلاف قانون دست به اقداماتی می‌زنند، تشویق کنیم.‌ دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه از انتقاد سازنده استقبال می‌کنیم، ‌گفت: قوه قضائیه بر اجرای قانون اصرار دارد و تفاوتی برای اجرای قانون در میان افراد قائل نمی شود.

اعدام ۱۱ نفر از تروریست‌های سیستان و بلوچستان

سخنگوی قوه قضائیه در این نشست با تسلیت به بازماندگان حادثه تروریستی چابهار گفت: روز دوشنبه ۱۱ نفر از تروریست‌های سیستان و بلوچستان که در چند سال اخیر با اقدامات تروریستی موجب شهادت ۴۷ نفر از هموطنان و معلول و زخمی کردن ده‌ها نفر از زنان، کودکان و جوانان بی‌گناه شده‌اند بعد از صدور حکم قطعی اعدام شدند. وی افزود: این افراد با ۳۰۰ کیلوگرم مواد منفجره و سلاح‌های کمری، کوتاه و بلند دستگیر شدند.محسنی اژه‌ای با اشاره به پیگیری سریع پرونده‌هایی که مخل امنیت ملی شده‌اند، گفت: شروری که از چند سال قبل به علت آدم‌ربایی، توزیع مواد مخدر و تهدید با سلاح سرد و گرم در کرمان تحت تعقیب بود، شناسایی و دستگیر شد.وی گفت: همچنین یکی دیگر از اشرار که محلی را برای فساد و شرارت در قزوین ایجاد کرده بود به علت سرقت و قاچاق مواد مخدر دستگیر و هم‌اکنون در دادسرای قزوین در حال بازجویی است.

دلیل محاکمه نشدن سران فتنه

همچنین سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه در حال حاضر سیاست نظام اقتضا نمی‌کند که با سران فتنه برخورد و آنها را محاکمه کند، گفت: در برخی موارد قوه قضائیه تنها تصمیم‌گیرنده نیست، بلکه ممکن است سیاست نظام این باشد که در زمان دیگری با این افراد برخورد شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، در پاسخ به اینکه دلیل محاکمه نشدن سران فتنه پس از گذشت یکسال و به‌رغم گفته‌های لاریجانی در مجرم بودن این افراد چیست، گفت: افرادی که در فتنه سال قبل دخالت داشتند ظلم بزرگی به نظام و مردم کردند که این افراد همان کسانی هستند که هم‌اکنون اطلاعیه می‌دهند و باید مجازات شوند.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: نمی‌شود از مجازات افرادی که جرم آنان در این سطح است اغماض کرد و با افراد دیگری که اتهام آنان بسیار کمتر است برخورد کرد.

محسنی اژه‌ای افزود: دلیل برخورد نکردن با این افراد این است که سیاست نظام در حال حاضر اقتضای این امر را ندارد. وی ادامه داد: در برخی موارد قوه قضائیه تنها تصمیم‌گیرنده نیست، بلکه ممکن است سیاست نظام این باشد که در زمان دیگری با این افراد برخورد شود.

سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: زمانی که سیاست نظام اقتضای برخورد با این افراد را داشته باشد بنده به شخصه اجازه نمی‌دهم که برخورد با آنان تا روز بعد طول بکشد بلکه در همان روز آنها را محاکمه می‌کنم.

سرنخ‌هایی از یک جریان فاسد علیه روحانیت بدست آمده است

محسنی اژه‌ای با اشاره به صحبت‌های رییس قوه قضائیه در مورد فعالیت یک جریان فاسد علیه روحانیت و مقام معظم رهبری و اقدامات صورت گرفته در زمینه برخورد با این جریان اظهار کرد: براساس مطالبی که ایشان فرموده‌اند و سرنخ‌هایی که بدست آمده اقداماتی توسط مراجع ذیربط در حال انجام است و رسیدگی به آن به عهده دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی گذاشته شده است. وی افزود: متعاقبا نتایج بدست آمده در این زمینه یا از سوی آیت‌الله لاریجانی یا بنده اعلام می‌شود.

کسی به جرم روزنامه‌نگاری دستگیر نشده است

محسنی اژه‌ای در پاسخ به اینکه دلیل بازداشت تعدادی از روزنامه نگاران در روزهای اخیر چه بوده، تصریح کرد: تاکنون روزنامه نگاری با عنوان روزنامه نگار بازداشت نشده مگر اینکه فرد مرتکب جرمی شده باشد و تحت تعقیب قرار گیرد. وی گفت: اگر فردی مرتکب جرم شود در هر صنفی که باشد تحت تعقیب قرار می‌گیرد. سخنگوی قوه قضائیه اظهار کرد: علاوه بر مدیرمسوول ممکن است کسانی هم که در انعکاس خبر نقش داشته باشند طبق قانون مطبوعات متهم شوند، اما در روزهای اخیر کسی به جرم روزنامه نگاری دستگیر نشده است.

کیفر خواست برای برخی توهین کنندگان به رییس‌جمهور

سخنگوی قوه قضائیه گفت: دادستان در موارد کثیری که به مقامات اجرایی و از جمله رییس‌جمهور توهین شده قرار کیفرخواست صادر کرده و در برخی موارد جرم آنها در دادگاه ثابت و حکم قطعی صادر شده است و در مواردی نیز متهمان تبرئه شدند.

توضیح رییس دادگستری سیستان درباره اعدام ۱۱ عضو گروهک ریگی

رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: صبح دیروز (دوشنبه) ۱۱ نفر از وابستگان گروهک تروریستی جندالشیطان و عوامل خودفروخته بیگانه که طی ماه‌های اخیر در حوادث تروریستی استان، درگیری با ماموران انتظامی ‌و به شهادت رساندن مردم بیگناه نقش داشتند، در زندان زاهدان اعدام شدند.به گزارش ایرنا «ابراهیم حمیدی» افزود: این عناصر فاسد و محارب، با تلاش نیروهای امنیتی و اطلاعاتی و سربازان گمنام امام زمان(عج) شناسایی و دستگیر شدند.در اطلاعیه آمده است: این عناصر پس از تحویل به دستگاه قضایی استان طبق موازین شرعی و قانونی و انجام تشریفات دادرسی عادلانه در جلسه علنی دادگاه محاکمه شدند. همه این عناصر به اتهام افساد فی الارض و محاربه با خدا و رسول(ص) و مقابله با نظام مقدس جمهوری اسلامی‌ایران به اعدام محکوم و حکم آنان پس از تایید مراجع عالی قضایی کشور به اجرا درآمد.

در این اطلاعیه اسامی ‌معدومان و مهم‌ترین عناوین اتهامی ‌آنان به شرح ذیل آمده است:

«عبدالباسط شه بخش» فرزند «الله داد»، «عبدالناصر شه بخش» فرزند الله‌داد، «عبدالشکور زنگی زهی» فرزند «حسین» به اتهام محاربه و افساد فی‌الارض و تیراندازی به سمت ماموران پلیس راه در جاده زاهدان به خاش که منجر به شهادت سه تن از آنان شد.

«محمدصالح اسلام زهی» فرزند «عطامحمد»، «ناصر شه بخش» فرزند «زمان»، «لال محمد شه بخش» فرزند «کریم»، «عطاالله ریگی» فرزند «نظر محمد» به اتهام محاربه و افساد فی‌الارض از طریق اقدام مسلحانه و اجرای کمین علیه کارکنان نیروی انتظامی ‌در منطقه «لار» زاهدان که منجر به شهادت ۱۲ تن از آنان شد و همچنین وارد کردن بیش از ۲۰۰ کیلوگرم مواد منفجره برای اقدامات تروریستی به داخل کشور اعدام شدند.«عبدالرحمن نارویی» فرزند «خالقداد» مشهور به «رحمن» با نام مستعار «محمدگل» به اتهام محاربه و افساد فی‌الارض از طریق تهیه منزل تیمی‌و خودرو برای تروریست‌ها و تهیه بمب و انتقال عاملان انتحاری مسجد علی ابن‌ابیطالب(ع) به داخل شهر زاهدان و اقدام به بمب گذاری در مسجد‌الغدیر و خیابان آزادگان زاهدان اعدام شد.«عبدالرئوف شه بخش» فرزند «شنبه» به اتهام محاربه و افساد فی‌الارض از طریق مشارکت در درگیری و اجرای کمین علیه کارکنان سپاه پاسداران در منطقه کورین در سال ۱۳۸۶ که منجر به شهادت ۱۲ تن از کارکنان سپاه پاسداران شد، به دار مجازات آویخته شد.«بالانچ نارویی» فرزند «علی» به اتهام محاربه از طریق شرکت در سرقت مسلحانه و آدم ربایی مسلحانه و تجرید سلاح به قصد اخافه الناس اعدام شد.«احمد نارویی» فرزند «عبدالکریم» به اتهام محاربه از طریق ایجاد آشوب در زاهدان پس از حادثه تروریستی مسجد علی ابن ابیطالب(ع) و سرقت مسلحانه و آدم‌ربایی و نگهداری دو قبضه نارنجک دستی جنگی و ایجاد خوف و رعب و وحشت در مردم به دار مجازات آویخته شد.