دنیای‌اقتصاد- پانزدهم آذرماه گذشته است، اما دولت بر اساس وظیفه مصوب خود در آیین‌نامه داخلی مجلس هنوز لایحه بودجه سال ۹۰ را به مجلس ارائه نکرده است. دولت بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس موظف است لایحه بودجه را ۱۵ آذر هر سال تقدیم مجلس کند، اما این روند تاکنون محقق نشده است و دولت معمولا این لایحه را با تاخیر در دی یا بهمن به مجلس تقدیم کرده است. لایحه بودجه سال ۹۰ هم از این قاعده مستثنی نشده است. هرچند برخی از نمایندگان حق را به دولت می‌دهند و معتقدند چون تکلیف برنامه پنجم هنوز به طور قطعی معلوم نشده دولت باید دست نگاه دارد تا برنامه نهایی شود و بر آن اساس بودجه را تنظیم کند. در همین باره رحیم ممبینی، معاون بودجه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی هم پیش از این اعلام کرده بود که تا زمانی که برنامه پنجم در شورای نگهبان بررسی می‌شود؛ یعنی ظرف ۴۰ یا ۴۵ روز آینده بودجه به مجلس ارائه خواهد شد.

هرچند که برخی دیگر از نمایندگان معتقدند که دولت باید کار نگارش بودجه را آغاز کند؛ چرا که بعید است در بررسی برنامه در شورای نگهبان تغییراتی حاصل شود. علاوه بر این یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه نیز هرگونه تفاهم در خصوص زمان ارائه بودجه سال ۹۰ به مجلس را تکذیب کرده است. جعفر قادری با تکذیب تفاهم دولت و مجلس در خصوص زمان ارائه لایحه بودجه سال ۱۳۹۰ گفت: دولت و مجلس هیچ تفاهم رسمی و اعلام شده‌ای درباره زمان ارائه لایحه بودجه سال آینده نداشته‌اند. هرگونه اظهارنظری در این باره بیان نظرات شخصی افراد است، به طور حتم لایحه بودجه سال ۹۰ با تاخیری بیش از یک ماه به مجلس ارسال می‌شود.

قادری در گفت‌وگو با «ایسنا»، گفت: به نظر می‌رسد تاکید معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی بر در نظر گرفته نشدن آثار اجرایی قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در تنظیم بودجه دستگاه‌ها به دلیل وجود بسته‌های سیاستی و حمایتی این قانون است، به همین دلیل در این بخشنامه دستگاه‌ها از لحاظ کردن مجدد آن بر حذر داشته شده‌اند. همچنین محمد مهدی مفتح نماینده رزن در گفت‌وگو با «فارس»، با اشاره به اتمام بررسی برنامه پنجم توسعه در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: دولت برای نوشتن بودجه باید منتظر نظر نهایی شورای نگهبان باشد و بعد از اتمام بررسی لایحه برنامه پنجم و تبدیل آن به قانون، بودجه سال آینده را با توجه به روح برنامه پنجم بنویسد.

وی در ادامه گفت: البته دولت می‌تواند با توجه به اینکه احتمالا تغییرات شورای نگهبان در برنامه پنجم زیاد نخواهد بود، بر اساس آنچه که در مجلس تصویب شده نگارش بودجه سال ۹۰ را آغاز کند. در همین باره نماینده مردم آمل عزت‌الله یوسفیان ملا در گفت‌وگو با «فارس» با بیان اینکه دولت تکلیفی ندارد که بودجه ۹۰ را بعد از اتمام لایحه برنامه پنجم بنویسد، افزود: دولت از تغییرات احتمالی برنامه پنجم در شورای نگهبان مطلع است و بر این اساس می‌تواند طبق آنچه که در مجلس تصویب شده، اقدام به نگارش بودجه کند.