دنیای اقتصاد - محمد خزاعی نماینده دائم ایران در مقر سازمان ملل متحد طی نامه‌ای به بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد از سکوت جامعه جهانی در برابر ترور فیزیکدانان و دانشمندان هسته‌ای ایران انتقاد شدید کرده و نوشته؛ ایران انتظار دارد این سازمان در چارچوب مسوولیت‌های خود این‌گونه اقدامات تروریستی را محکوم کرده و زمینه گام‌های موثر برای حذف تروریسم در همه اشکال آن را فراهم کند.

همزمان با این نامه، آمریکایی‌ها هم بر دامنه تهدیدات خود افزوده و گفته‌اند برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران فعال می‌شوند.

نامه اعتراضی ایران به بان‌کی‌مون
آمریکا تهدید کرد: تحریم‌ها علیه ایران افزایش می‌یابد
نمایندگان کشورهای غربی در سازمان ملل متحد در فاصله چند هفته‌ای به برگزاری دور دوم گفت‌وگوهای هسته‌ای میان‌ایران و کشورهای گروه ۱+۵‌ که قرار است در ترکیه از سر گرفته شود، از ‌ایران خواسته‌اند در این گفت‌وگوها به نگرانی‌های جامعه جهانی بپردازد.

در همین حال، گری سیمور، مشاور رییس‌جمهور آمریکا در حوزه منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای با هشدار نسبت به طولانی‌تر شدن گفت‌وگوها با‌ایران و روند آرام ‌این جریان خبرداد که دولت ‌این کشور درصدد اعمال تحریم‌های اقتصادی بیشتر علیه‌ ایران است. همزمان محمدخزاعی‌، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به بان کی مون از سکوت این سازمان و سایر مجامع بین‌المللی درقبال ترور دانشمندان هسته‌ای کشورمان
انتقاد کرد.
به گزارش ایسنا، خزاعی با محکوم کردن اقدام غیر انسانی و جنایتکارانه تروریست‌ها در حمله به دو تن از دانشمندان هسته‌ای کشورمان که به شهادت دکتر شهریاری منجر شد، از بی‌تفاوتی مجامع بین‌المللی نسبت به این اقدام تروریستی انتقاد کرد.
وی در نامه خود به بان کی مون تصریح کرد: ایران انتظار دارد این سازمان در چارچوب مسوولیت‌های خود اینگونه اقدامات تروریستی را محکوم کرده و زمینه گام‌های موثر برای حذف تروریسم در همه اشکال آن را فراهم کند.
خزاعی افزود: اگرچه دست‌های مشخص و حلقه‌های صهیونیستی اینگونه اقدامات تروریستی را در چارچوب اختلال و محروم ساختن کشورمان از فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای انجام می‌دهند، با اینحال این اقدامات و فشارهای سیاسی و اقتصادی نمی‌تواند ملت ایران را از دست‌یابی به حقوق هسته‌ای خود و حفظ آن منصرف کند.
وی تاکید کرد: ایران در خصوص حقوق مسلم فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود مصالحه نخواهد کرد.
سفیر و نماینده دائم کشورمان در پایان این نامه از دبیرکل سازمان ملل متحد خواسته است تا این نامه به عنوان سند شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد منتشر شود.
تلاش غرب برای تاثیرگذاری بر مذاکرات استانبول
در همین حال نمایندگان کشورهای غربی در سازمان ملل متحد از‌ایران خواستند در گفت‌وگوهای پیش رو در استانبول به‌طور جدی به نگرانی‌های‌ این کشورها بپردازد.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری رویترز، نمایندگان‌ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 در جریان گفت‌وگوهای هفته گذشته خود در ژنو موافقت کرده‌اند که دور دوم‌ این گفت‌وگوها اواخر ماه ژانویه سال آینده میلادی (بهمن ماه) در استانبول برگزار شود. در‌این حال مقامات ایران تاکید کرده‌اند که تهران حاضر به گفت‌وگو درباره «حق خود برای غنی‌سازی اورانیوم» نیست.
با وجود‌این، مارک لیال‌گرانت، سفیر انگلیس در سازمان ملل متحد در جلسه جمعه شورای امنیت سازمان ملل متحد با اشاره به گفت‌وگوهای پیش رو با‌ایران گفت: ما در ‌این ‌باره تردیدی نداریم که گفت‌وگوهای بعدی باید شامل مذاکراتی صریح و شفاف درباره نگرانی‌های بین‌المللی باشد.
مارتین بریان،‌ سفیر فرانسه در سازمان ملل متحد نیز ابراز امیدواری کرد که‌‌ ایران از هفته‌های باقی مانده تا برگزاری گفت‌وگوهای ژانویه برای بررسی شرایط با توجه به پیام‌هایی که در ژنو به‌این کشور داده‌ایم،‌ استفاده کند.
کشورهای غربی درحالی خواستار پاسخگویی ایران به نگرانی‌هایشان شده‌اند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش اخیر خود صراحتا اعلام کرده ایران با آژانس همکاری‌های لازم را داشته است و در خصوص سوالات، شفاف سازی کرده است. از این رو سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی به نمایندگی از ایران در نشست ژنو تاکید کرد که محور مذاکرات استانبول، همکاری حول نقاط مشترک خواهد بود و نه فعالیت‌های هسته‌ای ایران. سوزان رایس، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد نیز با ابراز امیدواری نسبت به مذاکره درباره «ایده‌های عملی»‌ در گفت‌وگوهای ‌آینده تصریح کرد: انتخاب‌ایران بسیار روشن است؛ اگر ‌این کشور اقدام به اعتمادسازی در سطح بین‌المللی کرده و به تعهدات خود عمل کند، از جانب ما نیز پاسخ مناسب را دریافت می‌کند.
پیش از این یکی از مقام‌های عالی‌رتبه وزارت خارجه آمریکا، درباره آخرین دور گفت‌وگوهای هسته‌ای با ‌ایران که پس از حدود یک سال وقفه هفته گذشته در ژنو برگزار شد،‌ گفته بود: «گفت‌وگوهایی دشوار ولی صریح داشتیم.»
در حالی که کشورهای غربی طرف مذاکره با‌ ایران از جمله خواستار گفت‌وگو درباره غنی‌سازی اورانیوم در ‌ایران و تعلیق ‌این گونه فعالیت‌ها هستند، سعید جلیلی، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران‌ تاکید کرده است که «تعلیق غنی‌سازی» در دستور کار مذاکرات ماه آینده در استانبول قرار ندارد.
با ‌این همه فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، سه‌شنبه گذشته با اشاره به گفت‌وگوهای ژنو گفته بود که حدود ۷۵ درصد از گفت‌وگوهای دوشنبه و سه‌شنبه میان ایران و گروه 1+5 در مورد مساله هسته‌ای بوده است و این مساله همچنان در کانون اصلی نگرانی‌های ما باقی خواهد ماند.
پیش از این گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان نیز که کشورش یکی دیگر از کشورهای عضو گروه ۱+۵ به شمار می‌آید،‌ ابراز امیدواری کرده بود که گفت‌وگوهای هسته‌ای با ‌ایران به نتیجه برسد.
اعمال تحریم‌های بیشتر علیه‌ایران
همزمان با تلاش برخی از نمایندگان کشورهای عضو گروه ۱+۵ در سازمان ملل برای جهت دهی به روند مذاکرات آتی ‌ایران و ۱+۵ در استانبول، مشاور باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا از اعمال تحریم‌های بیشتر علیه کشورمان خبرداد و گفت:‌ ایالات متحده و متحدانش باید با وارد کردن فشار علیه تهران‌ این کشور را با گفت‌وگوها همراه سازند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از لس آنجلس تایمز، گری سیمور مدعی شد که ‌ایران ممکن است با روند گفت‌وگوهای آرام درصدد ترفند علیه غرب باشد. این مشاور رییس‌جمهور آمریکا که در واشنگتن صحبت می‌کرد، درباره تداوم سیاست‌های‌ این کشور علیه کشورمان، خبر داد که دولت‌ این کشور درصدد اعمال تحریم‌های اقتصادی بیشتر علیه ‌ایران است.
وی گفت:‌ ایالات متحده و متحدانش باید با وارد کردن فشار علیه تهران ‌این کشور را با گفت‌وگوها همراه سازند.
این مقام آمریکایی از نوع تحریم‌هایی که قرار است آمریکا آن را اعمال کند خبری نداد، اما برخی مقام‌های غربی اعلام کردند که گام بعدی سخت ترشدن تحریم‌هایی است که در ماه جولای (تیرماه) بر‌ایران تحمیل شده که عمدتا حول محور قطع کمک‌های مالی بین‌المللی به ‌ایران و محدود کردن تجارت جهانی و کند کردن سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌ این کشور بوده است. سیمور ادعا کرد: ما و متحدین ما مصمم به اعمال فشار بیشتر بر‌ایران و ارسال پیامی‌ به‌ این کشور هستیم و‌ایران باید بداند که اگر از گفت‌وگوهای جدی دوری کند‌ این تحریم‌ها اعمال خواهد شد و تا زمانی که‌ ایران نگرانی کامل ما را بر طرف نکند چنین تحریم‌هایی ادامه پیدا خواهد کرد.