صالحی: به خودشان تبریک بگویند

دنیای اقتصاد- علی‌اکبر صالحی توقف غنی‌سازی در ایران را تکذیب و اعلام کرد که درپوش قلب رآکتور نیروگاه اتمی بوشهر با موفقیت کار گذاشته شده است. رسانه‌های غربی از جمله آسوشیتدپرس گزارش داده بودند که به علت نفوذ ویروس اینترنتی استاکس نت به تاسیسات هسته‌ای ایران، غنی‌سازی در ایران متوقف شده است. اما صالحی این ادعا را رد کرد و گفت: اگر کسانی معتقدند که این ویروس از دیوار آتش عبور کرده است، دیگر نباید جای نگرانی داشته باشند و پرونده هسته‌ای ایران را بسته تلقی کنند. رییس سازمان انرژی اتمی به گزارش آسوشیتدپرس واکنش نشان داد:

تکذیب توقف غنی سازی در ایران

علی‌اکبر صالحی‌‌، رییس سازمان انرژی اتمی گزارش رسانه‌های غربی مبنی بر توقف غنی‌سازی در ایران را رد کرد و گفت: به آنها بگویید که به خودشان تبریک بگویند.

صالحی در گفت‌وگو با ایرنا‌‌، در پاسخ به این پرسش که علت طرح ادعاهای کذب در آستانه دور جدید مذاکرات ایران و ۱+۵ چیست، با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم اظهار کرد: مومنین وقتی حرف‌های نامربوطی می‌شنوند، با کرامت از آن می‌گذرند.

وی افزود: ایران در مسیر رو به جلوی خود در موضوع هسته‌ای هیچ‌گاه به دروغ‌پردازی رسانه‌های غربی توجهی نخواهد کرد.

به گزارش ایرنا، برخی رسانه‌های غربی مانند آسوشیتدپرس روزدوشنبه به نقل از دیپلمات‌های غربی مدعی شدند که بروز مشکلات فنی در ایران موجب از کار افتادن هزاران دستگاه سانتریفیوژ مخصوص غنی سازی اورانیوم شده و این امر موجب توقف موقت غنی‌سازی شده است.

اعلام اخبار هسته‌‌ای پس از مذاکرات با ۱+۵

در همین حال، رییس سازمان انرژی اتمی کشور با اشاره به سفر روز دوشنبه خود به بوشهر، اظهار کرد: درپوش قلب رآکتور با موفقیت گذاشته شد.

به گزارش ایسنا، صالحی در حاشیه دومین جشنواره جهادگران علم و فناوری در دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه نمونه مجازی سوخت ۲۰ درصد تولید شده است، از تولید نمونه اصلی سوخت ۲۰ درصد تا شهریور ماه سال آینده خبر داد. وی با بیان اینکه اخبار مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای کشور پس از مذاکرات با ۱+۵ اعلام خواهد شد، افزود: خوشبختانه ویروس هسته‌ای استاکس نت با دیوار بسته و بن‌بست روبه‌رو شد و آرزو و اهدافی که دشمنان دنبال می‌کردند، محقق نشده است.

وی گفت: پس از گذشت یکسال و نیم از ورود این ویروس به تازگی متوجه شدند که به اهداف‌شان نرسیدند و ویروس با دیوار بسته مواجه شده است. بنابراین با غضب و عصبانیت این مساله را افشا کردند که این مساله نشانگر بیدارباش و آگاهی کامل عزیزان ما در کشور است. صالحی تصریح کرد: اگر کسانی که معتقدند این ویروس از دیوار آتش عبور کرده است، دیگر نباید جای نگرانی برای آنها وجود داشته باشد و پرونده هسته‌ای ایران را باید بسته تلقی کند، اما به لطف خدا کار ما در سازمان انرژی اتمی ناکامی آنان را به خوبی نشان می‌دهد و گزارش‌های آژانس و گذر زمان این مساله را اثبات می‌کند.

به گزارش ایسنا، وی همچنین در دومین جشنواره جهادگران علم و فناوری در دانشگاه امیرکبیر اظهار کرد: بسیج به معنی جهاد است و وقتی از بسیج سخن به میان می‌آید بسیج به معنی یک الگو است. همانگونه که در ابتدای انقلاب و در خلال جنگ الگویی برای مقابله و ایستادن در برابر دشمن بود و همانگونه که بسیجیان این مرز و بوم در زمان جنگ با گذشتن از جان خود شرافتمندانه و غیرتمندانه از عظمت و استقلال کشور دفاع می‌کردند امروز هم می‌توانند در عرصه علم و فناوری و در جهاد علمی توانایی خود را نشان دهند.

وی در خصوص برخی کمبودهایی که در عرصه علمی کشور وجود دارد، تصریح کرد: عدم مستندسازی علمی دستاوردها برای انتقال از نسلی به نسل دیگر جزو یکی از کمبودهای موجود در عرصه علمی است.

صالحی افزود: در این جهاد و بسیج علمی باید بدانیم که در چه بستری حرکت می‌کنیم، بستر حرکت ما در عرصه علمی بستر دین و باورهای اخلاقی است لذا اگر یک بسیج علمی داشته باشیم باید توجه کنیم که دین و علم مانند بال یک پرنده توامانند و باید برای حرکت در این بستر علمی به هر دو بال این پرنده توجه کنیم.

جزئیات دستیابی به نسل دوم سانتریفیوژها

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از واحد مرکزی خبر، صالحی همچنین با بیان اینکه زمانی که ما تقاضای خرید اورانیوم ۲۰ درصد را به سازمان انرژی اتمی‌برای بکارگیری در تولید دارو برای بیماران سرطانی و صعب‌العلاج دادیم، آنها گفتند شما اورانیوم غنی شده ۵/۳ درصد بدهید ما اورانیوم با غنای ۲۰ درصد به شما می‌دهیم، یادآور شد: در صورتی که این درخواست ما یک درخواست تجاری بود و ما ۲۰ سال پیش هم این اورانیوم را خریداری کرده بودیم، پس از این ماجرا رییس‌جمهور دستور داد که دانشمندان هسته‌ای کشورمان غنی‌سازی ۲۰ درصد را آغاز کنند.

وی افزود: با وجود اینکه ما علاقه‌مند نبودیم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد تولید کنیم و برنامه‌ریزی‌های ما برای تولید اورانیوم با غنای ۵/۳ تا ۵ درصد بود متخصصان کشورمان ظرف یک هفته اورانیوم ۲۰ درصد را تولید کردند.

رییس سازمان انرژی اتمی‌گفت: هشت سال پیش که غربی‌ها پرونده ساختگی برای موضوع هسته‌ای ایران درست کردند، بازرسان آژانس می‌گفتند شما چگونه به فناوری نسل دوم سانتریفیوژها دست پیدا کردید.

صالحی ادامه داد: آنها می‌گفتند ساخت نسل دوم سانتریفیوژها ۱۵ سال زمان نیاز دارد و ما می‌گفتیم ما یکساله این کار را انجام می‌دهیم.

وی گفت: یکی از دانشجویان فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه امیرکبیر که نسل اول سانتریفیوژهای P ONE را کار کرده بود، قراردادی با سازمان انرژی اتمی ‌بست و ظرف یک سال نسل دوم سانتریفیوژها را تولید کرد.

صالحی با ذکر این نکته که بازرسان سازمان انرژی اتمی ‌اصرار داشتند که از نحوه دستیابی ایران به نسل دوم سانتریفیوژها مطلع شوند، اظهار کرد: ما با وجود اینکه علاقه‌مند نبودیم دانشمندان هسته‌ای کشورمان را به آنها معرفی کنیم با مجوز شورای عالی امنیت ملی، این دانشمند جوان با سه نفر از دانشمندان و بازرسان بزرگ نسل دوم سانتریفیوژها که از آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای آمده بودند، مصاحبه کرد و روند دستیابی به این فناوری را برای آنان شرح داد.

وی تصریح کرد: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای می‌گفتند برای دستیابی به نسل دوم سانتریفیوژها ۴۰ تا ۵۰ مهندس باید چند سال کار کنند، چگونه است که یک دانشمند شما توانسته است ظرف یک سال به این فناوری دست یابد؟!

صالحی وظیفه و هدف اصلی بسیج علمی‌کشور را احیا و برانگیختن عقل‌های پنهان و نیز مستندسازی برای حفظ دستاوردها دانست.

وی در ادامه به راه مقابله با ویروس استاکس نت اشاره کرد و گفت: از یک سال پیش غربی‌ها سعی داشتند با واردکردن این ویروس در پایگاه‌های هسته‌ای کشورمان در روند فعالیت آنها اختلال ایجاد کنند، اما متخصصان جوان کشور درست در همان جایی که دشمنان می‌خواستند وارد شوند جلوی این ویروس را گرفتند و پس از یک سال که غربی‌ها متوجه شدند موفق نشده‌اند صدایشان درآمد.

وی با بیان اینکه دیگر زمینه‌ای برای جنگ سخت‌افزاری در کشور وجود ندارد، افزود: ما در زمینه نرم‌افزاری نیز با دشمنان برابری می‌کنیم.