رویداد - انتقاد از سلب اختیار از سازمان نظام پزشکی در تعیین تعرفهها
قائم مقام سازمان نظام پزشکی: سال آینده انفجار زیرمیزی را شاهد خواهیم بود
علیرضا زالی: انتظار آن بود که زمان رسیدگی به مباحث سلامت در صحن مجلس اگر تکریمی از جامعه پزشکی صورت نمیگیرد، حداقل حرمت شکنی هم نشود قائم مقام سازمان نظام پزشکی کشور در پی سلب اختیار این سازمان در تعیین تعرفههای درمان بخش غیردولتی در برنامه پنجم توسعه گفت: به شما تعهد میدهم سال آینده انفجار زیرمیزی را خواهیم داشت و دود نابسامانیهای تعرفهای به چشم مردم خواهد رفت.
علیرضا زالی در گفتوگو با ایسنا گفت: اگر کسی ادعا میکند میتواند با نظارت، اقدامات مربوط به تعرفههای درمان را کنترل کند، مطمئن باشد که تنها ارتباطات مالی را به سمت زیرمیزی و غیرشفاف منتقل خواهد کرد. شرایط و بضاعت نظارت در عرصه سلامت کشور را میشناسیم و میدانیم چنین امری تقریبا غیرمحتمل است.
وی با اشاره به مصوبات مجلس در قالب مواد لایحه برنامه پنجم توسعه و سلب اختیار از سازمان نظام پزشکی در تعیین تعرفههای درمان بخش خصوصی گفت: به نظر میرسد در اثنای بررسی مواد لایحه توسعه پنجم متاسفانه برخی حواشی مطرح در جلسه، هتک حرمت جامعه پزشکی را سبب شد و ابهامات بسیار فراوانی به جامعه پزشکی انتساب داده شد.
وی ادامه داد: این امر موجب تاسف است، انتظار آن بود که زمان رسیدگی به مباحث سلامت در صحن مجلس اگر تکریمی از جامعه پزشکی صورت نمیگیرد، حداقل حرمتشکنی هم نشود.
زالی قانون سازمان نظام پزشکی را تجربه نوین مدیریتی در نهاد تصمیمسازی کشور عنوان کرد و افزود: این قانون در سالهای اولیه استقرار خود است و به عنوان مدل جدیدی در عرصه سیاستگذاری حاکمیتی طراحی شده بود تا بخشی از اختیارات به یک واحد صنفی مردم نهاد منتقل کنیم. جای تاسف است که بند «ک» ماده ۳ قانون سازمان نظام پزشکی به عنوان نقطه گرانیگاه آن به راحتی پس از شش سال حذف شود. این در حالی است که قانون نظام پزشکی، قانونی است که اقدامات کارشناسی آن ساعتها در مجلس وقت، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام طی شده بود.
قائم مقام سازمان نظام پزشکی گفت: با فرض اینکه تعرفههای بخش غیردولتی از سوی سازمان تعیین نشود مطمئن باشید هیچگونه انتظام تعرفهای در بخش غیردولتی حاکم نخواهد بود. از آنجا که چگونگی نظارت و مجموعه مکانیسمهای نظارتی موجود در عرصه سلامت کشور را میشناسیم با سلب اختیار نظام پزشکی در تعیین تعرفهها، دو اتفاق خواهد افتاد؛ ابتدا آنکه ممکن است تعرفههای غیردولتی را بخشی دولتی اعلام و بخش غیردولتی ظاهرا بپذیرد؛ اما ما به تفاوتی که سقف و خط قرمزی ندارد از مردم و از طریق زیرمیزی دریافت کند. مطمئنیم این اقدام به غیرشفاف شدن ارتباطات مالی میان مردم و بخش غیردولتی و گسترش زیرمیزی در بخش دولتی و غیردولتی منجر خواهد شد. ضمن اینکه در این میان سازمان نظام پزشکی هیچ قدرت ابتکاری برای برخورد با این مساله نخواهد داشت.
وی ادامه داد: نکته دوم آن است که طی شش سال اخیر بحث انتظام تعرفهای در بخش غیردولتی با تلاش سازمان نظام پزشکی و همراهی و هماهنگی وزارتخانههای بهداشت و رفاه در حال انجام بوده است.
اگر امروز سازمان نظام پزشکی حذف شود و به یک مرجع صد در صد تشریفاتی تنزل یابد، این انتظام تعرفهای به نابسامانی تعرفهای تبدیل میشود و مطمئنا بازنده اصلی در این میان مردم خواهند بود. اگر امروز نظام پزشکی میتواند با متخلفان برخورد کند در آینده این قدرت سلب خواهد شد. با این اقدام، مطلقا پرداخت از جیب مردم در بخش غیردولتی کمتر نخواهد شد؛ چرا که با حذف نظام پزشکی عملا در واقعیت اجتماعی موجود، این امر را به بازار عرضه و تقاضا سپردهایم.
ارسال نظر