اصلاح دوباره اساسنامه دانشگاه آزاد
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: بندهای پنج و ۱۰ اصلاحی اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی به تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی رسید.
بر اساس این اصلاحیه احکام اعضای هیات امنا با امضای رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی (رییسجمهور) صادر خواهد شد
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: بندهای پنج و ۱۰ اصلاحی اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی به تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی رسید. به گزارش ایرنا، «محمدرضا مخبر دزفولی» اظهار کرد: در جلسه ۶۷۴ این شورا که سهشنبه شب گذشته به ریاست «محمود احمدینژاد» برگزار شد، بخشهایی از راهبرد کلان دو نقشه جامع علمی کشور و همچنین موارد اصلاحی اساسنامه دانشگاه آزاد به تصویب رسید. وی افزود: شورایعالی انقلاب فرهنگی در این جلسه به نظر مقام معظم رهبری مبنی بر غیرصحیح بودن وقف دانشگاه آزاد اسلامی اصلاح مواد پنج و ۱۰ اساسنامه این دانشگاه اشاره و تصریح کرد که در ابتدا کمیته کارشناسی، کار کارشناسی را در این رابطه انجام داد و چندین جلسه فنی و کارشناسی با حضور اعضای کمیته منتخب شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و بندهای اصلاحی پیشنهادی را تدوین کردند. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: این پیشنهاد در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و اعضای شورا نظراتشان را اعلام کردند و در مواردی اصلاحاتی نیز انجام شد.
وی تاکید کرد: بر اساس ماده پنج، دانشگاه آزاد موسسهای غیرخصوصی و غیردولتی است و اعضای هیات موسس، هیات امنا و مدیران دانشگاه هیچگونه حق مالکیت و حق انتفاع شخصی از اموال دانشگاه را ندارند و اموال و منافع مزبور منحصرا با رعایت مفاد این اساسنامه و مقررات حاکم و با رعایت مصلحت دانشگاه صرف هزینهها، پیشرفت و توسعه فعالیتهای دانشگاه خواهد شد. دبیر شورایعالی انقلاب یادآورشد: همچنین با اصلاح ماده ۱۰ این اساسنامه، احکام اعضای هیات امنا با امضای رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر خواهد شد. وی افزود: قبلا هم ما تصویب کردیم که ظرف یک ماه جلسه هیات امنا باید تشکیل شود و افراد به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تصویب نهایی معرفی شوند.
جزئیات اصلاحات اساسنامه
همچنین منصور کبکانیان در گفتوگو با خبرگزاری مهر درباره جزئیات مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: با توجه به اینکه رییس قوه قضائیه و برخی دیگر از مسوولان نیز در جلسه سهشنبه شب گذشته شورا حضور داشتند، این اصلاحات به تایید رسید و دیگر نیازی نیست که اصلاحات به تایید نهاد دیگری برسد.عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: این اصلاحات به دو دلیل انجام شد، یکی به این دلیل که دانشگاه متعلق به اشخاص نیست و دیگر اینکه دولتی نیست، از این رو شورایعالی انقلاب فرهنگی نسبت به اصلاح اساسنامه اقدام کرد و بر این اساس تعداد افرادی که برای عضویت در هیات امنای دانشگاه آزاد در نظر گرفته بود را به ۳ نفر تقلیل داد.
وی با ذکر دلایلی برای کم شدن تعداد افراد پیشنهادی شورا برای عضویت در هیات امنای دانشگاه آزاد گفت: شورایعالی انقلاب فرهنگی برای رفع این شائبه که با وجود معرفی ۵ نفر عضو هیات امنا از طرف شورا ترکیب هیات امنا به دولتی شدن نزدیک تر میشود، تعداد افراد را ۳ نفر انتخاب کرد.کبکانیان در پاسخ به این پرسش که آیا این ۳ نفر که از طرف شورایعالی انقلاب فرهنگی مشخص میشوند از میان افرادی هستند که پیش از این از سوی شورا معرفی شده بودند یا افراد جدیدی خواهند بود، گفت: مشخص نیست و امکان دارد از میان همان افراد باشند و ممکن است نباشند البته افرادی مانند وزیر علوم، بهداشت، رییس جهاد دانشگاهی و رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از اعضای حقوقی هیات امنا هستند و این افراد تغییر نمیکنند.
وی اظهار کرد: بر اساس اصلاحات صورت گرفته ۳ عضو هیات امنایی که از طرف هیات موسس دانشگاه معرفی میشوند نیز باید به تایید شورایعالی انقلاب فرهنگی برسند.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: البته شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز باید اعضایی را که معرفی میکند دارای رتبه علمی بالاتر از دانشیاری باشند.
بندهای ۵ و ۱۰ چه بود؟
اما بند ۵ و ده اساسنامه دانشگاه آزاد چه بود که باید اصلاح میشد.
طبق اعلام شورایعالی انقلاب فرهنگی بند ۵ اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی که توسط شورایعالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید درباره اموال دانشگاه آزاد بود. براساس این بند، دانشگاه موسسهای است عمومی و غیردولتی و اموال آن به عنوان اموال عمومی محسوب شد. هیچ یک از اعضای هیات موسس، هیات امنا، مدیران و دیگر ارکان و مسوولان دانشگاه هیچ گونه حق مالکیت و حق انتفاع شخصی از اموال مزبور را نداشتند و اموال و منافع مزبور منحصرا با رعایت مفاد این اساسنامه و مقررات حاکم و با رعایت مصلحت دانشگاه، صرف هزینهها و پیشرفت و توسعه فعالیتهای دانشگاه میشد. بند ۱۰ اساسنامه اصلاحی دانشگاه آزاد نیز به ترکیب اعضای هیات امنای این دانشگاه مربوط می شد. اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد بر اساس این بند عبارت بودند از؛ پنج نفر از اعضای هیات علمی تمام وقت دانشگاهها در مرتبه دانشیاری یا بالاتر به پیشنهاد و تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی، چهار نفر از اعضای هیات موسس که حتما یک نفر از آنها روحانی باشد، وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا نمایندگان آنها، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یا معاون وی، رییس دانشگاه (دبیر هیات امنا).
همچنین براساس تبصره ماده ۱۰، مدت عضویت هیات امنا چهار سال بوده و در اولین جلسه از بین اعضا یک نفر به ریاست هیات انتخاب میشدند. همچنین احکام اعضای هیات امنا با امضای رییس هیات موسس صادر میشد.
ارسال نظر