در اوج فشارها علیه ایران هستیم

برخی تهدید به بازرسی کشتی‌های ایرانی کرده‌اند، اما در منطقه چنین اتفاقی نیفتاده است سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: در حال حاضر به نقطه‌ای رسیدیم که حداقل دو هزار دانشمند هسته‌ای زیر ۲۵ سال داریم و بحث انرژی هسته‌ای در کشور کاملا بومی شده است و اصلا این طور نیست که اگر یک نفر را حذف کنند کار متوقف شود. به گزارش ایسنا، رامین مهمانپرست صبح چهارشنبه در جلسه آگاه‌سازی سیاسی در دانشگاه علوم پزشکی ارتش افزود: اگر کشورهای اروپایی می‌خواهند به دلیل مسیری که ما در رابطه با انرژی هسته‌ای پیش گرفته‌ایم با ما رابطه نداشته باشند، خب نداشته باشند. مهم‌ترین مساله برای من منافع ملت ماست و اگر آنها به حقوق ملت ما احترام بگذارند، بهترین رابطه را با آنها خواهیم داشت. وی در پاسخ به پرسشی درباره رابطه ایران با کشورهای دیگر جهان اظهار کرد: اگر ملاک توفیق یک نظام داشتن رابطه خوب با برخی از کشورهای خاص باشد، ما قبل از پیروزی انقلاب بهترین رابطه را با آنها داشتیم و البته هرچه آنها می‌گفتند می‌گفتیم چشم. حتی در مقطعی در دولت هفتم و هشتم آنها گفتند باید اعتمادسازی کنید و بحث پلمب تاسیسات هسته‌ای،‌ تعلیق و اجرای پروتکل الحاقی را مطرح کردند و باز گفتیم چشم و بدین ترتیب دو سال پروتکل الحاقی به صورت داوطلبانه در ایران اجرا شد، ولی هیچ نتیجه‌ای نداد و باز هم به ما گفتند هیچ کاری نکنیم. مسیری که این گونه دنبال می‌کردند به جریانی منجر شد که امروز وقتی تعداد سانتریفیوژ‌های ساخت داخل کشور را اعلام می‌کنیم آنها باور نمی‌کنند یا حرف از ناکارآمدی این سانتریفیوژها می‌زنند.

با آفریقایی‌ها نزدیکی فرهنگی داریم

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در برابر پرسش دیگری درباره رابطه ایران با کشورهای کوچک و فقیر آفریقایی پاسخ داد: کشورهای آفریقایی به لحاظ فرهنگی بسیار به ما نزدیک هستند و به لحاظ اقتصادی نیز منابع عظیمی دارند، ولی تکنولوژی استفاده از آن را ندارند و بدین ترتیب ما می‌توانیم در این زمینه با آنها روابط خوبی داشته باشیم

استکبار اگر بتواند، نظام ما را ساقط می‌کند

رامین مهمانپرست درباره مساله هسته‌ای و فشارهای غرب گفت‌: برخی فکر می کنند رویکرد نظام در پیگیری برخی از مسائل نظیر مساله هسته‌ای موجب برخورد دنیای استکبار با ما شده است، ولی این تحلیل درستی نیست و مردم ما باید مطمئن باشند که اگر کشورهای استکباری کوچک‌ترین فرصتی پیدا کنند که مطمئن باشند از آن طریق می‌توانند نظام ما را ساقط کنند از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد. مهمانپرست با بیان اینکه امروز مجموعه‌ای از فشارهای مختلف روی ایران متمرکز شده است، اظهار کرد: البته بحث هسته‌ای یک بهانه است و حتی اگر ما می‌گفتیم که دست از این حق خود کشیده‌ایم آنها بلافاصله بحث‌های جدیدی نظیر حقوق بشر را مطرح می‌کردند، آنها در بحث حقوق بشر آن‌قدر وقیح شده‌اند که پرونده سکینه محمدی آشتیانی که مرتکب جنایت و خیانت شده است را به یک پرونده حقوق بشری علیه ملت ما تبدیل کرده‌اند و این مساله سمبل آزادی‌خواهی زنان در کشورهای غربی شده است و با وقاحت خواستار آزادی او هستند و بدین ترتیب سعی کردند از یک پرونده معمولی به عنوان اهرم فشاری علیه ملت ما استفاده کنند. او ادامه داد: چطور است که در کشورهایی که دولت مردمی دارند کودتای نظامی می‌شود، ولی از کشورهایی که در آن انتخاباتی برگزار نمی‌شود حمایت می‌کنند؟ در چنین شرایطی امروز در اوج فشارها علیه ایران هستیم. بحث قطعنامه و تحریم‌ها، بحث حقوق بشر و حتی تهدید به حمله نظامی و در کنار آن بحث شعار مبارزه با تروریسم، همگی به این دلیل است که چون از موجی که فکر می‌کردند بعد از انتخابات ریاست جمهوری اثر خواهد داشت ناامید شده‌اند می‌خواهند یک موج مصنوعی درست کنند تا شاید به اهداف خود برسند. وی در پایان در برابر پرسش دیگری درباره بحث تحریم‌ها به ویژه در زمینه بازرسی کشتی‌های ایرانی گفت: برخی‌ها تهدید به بازرسی‌ کشتی‌های ما کرده‌اند، ولی در منطقه ما چنین اتفاقی نیفتاده است و فکر هم نمی‌کنم که چنین اتفاقی بیفتد؛ چرا که از قدرت ما آگاه هستند. ما امروز در بهترین شرایط دفاع از کشورمان هستیم و توان نظامی ما برای دفاع از کشور آن‌قدر بالاست که کسی حتی به فکر خسارت زدن به این کشور نباشد. توان نظامی ما جنبه بازدارندگی دارد و برای این است که هیچ کشوری اجازه تعرض به خود نمی‌دهد.