واکنشها به انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه دارد
تشکیل کمیتهای برای بررسی انحلال دانشگاه ایران
دنیایاقتصاد- کمیته ویژهای از سوی مجلس مامور بررسی دستور وزیر بهداشت برای انحلال دانشگاه ایران شد. دستور روز یکشنبه وزیر بهداشت برای انحلال دانشگاه ایران با اعتراض دانشجویان و اساتید این دانشگاه و تعدادی از نمایندگان مجلس مواجه شد و در نهایت روز گذشته وزیر بهداشت به کمیسیون بهداشت مجلس آمد تا در این باره توضیح دهد. حسینعلی شهریاری عضو کمیسیون بهداشت درباره این جلسه گفت: وزیر بهداشت توضیحاتی پیرامون این مساله مطرح کردند، اما در نهایت مقرر شد کمیتهای ویژه در مجلس تشکیل و بررسی و کارشناسی بیشتری در این مساله انجام دهند.
رییس کمیسیون بهداشت مجلس با اعلام این خبر تصریح کرد: وزیر بهداشت با حضور در جلسه کمیسیون مسائلی را مطرح و مفادی را ارائه کردند که حاکی از اختیار این وزارتخانه در انجام چنین اقدامی بود.
نماینده زاهدان در خانه ملت ادامه داد: اما از آنجا که برخی از اعضای کمیسیون با ارائه این دلایل قانع نشدند قرار شد کمیتهای ویژه با حضور نمایندگانی از کمیسیونهایی که هر کدام به نوعی با این مساله درگیر هستند مانند بهداشت، آموزش و اصل ۹۰ تشکیل شود و کار کارشناسی بیشتری روی این موضوع انجام گیرد.
رییس کمیسیون بهداشت در خاتمه خاطرنشان کرد: پس از انجام کار کارشناسی بیشتر توسط این کمیته با جمعبندی نتایج بهترین تصمیم را درباره اقدام وزارت بهداشت پیرامون انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران اتخاذ خواهیم کرد.
روند انحلال متوقف شود
از سوی دیگر، علی عباسپور رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز، با اشاره به برگزاری جلسه اخیر کمیسیون متبوعش با وزیر بهداشت به ایسنا گفت: دلایل مطرح شده برای انحلال این دانشگاه برای من و تعداد دیگری از اعضا قانع کننده نبود، بنابراین پیشنهاد دادیم که روند این کار متوقف شود تا بتوانیم بحث را به صورت علمی و منطقی پیگیری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه « ما تابع بحث علمی و منطقی هستیم» اظهار کرد: اگر این کار براساس منطق صورت گرفته باشد از آن حمایت میکنیم، در غیر این صورت انتظار داریم که وزارتخانه از نظر خودش بازگردد.
وی خاطرنشان کرد: دو محور اساسی یعنی استان شدن کرج تحت عنوان استان البرز و نیز سکونت ۱۸۰۰ نفر از هفت هزار نفر پرسنل این دانشگاه در کرج، به عنوان دو محور اساسی که به انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران انجامید، مطرح شد. رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: دکتر فروزنده به وزیر بهداشت پیشنهاد کرده بود که با توجه به استان شدن کرج و لحاظ این نکته که بحث بهداشت و سلامت کرج زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده، بهتر است که این دانشگاه به کرج منتقل شود. دکتر دستجردی نیز عنوان کرد که در ابتدا با این امر مخالف بوده، اما با این موضوع که دانشگاه علوم پزشکی ایران را برای ارتقای سطح علوم پزشکی دانشگاه تهران در دانشگاههای دیگر ادغام کنیم، موافق بوده است.
وی ادامه داد: وزیر بهداشت اینطور عنوان کرد که در مردادماه از طرف آقای فروزنده به وزارتخانه ابلاغ شده است که دانشگاه علوم پزشکی ایران به کرج منتقل شود سپس ما به عنوان وزارتخانه اعلام کردیم که شبکه بهداشت آن را میتوانیم منتقل کنیم، اما بخش آموزش و پژوهش آن را در دانشگاههایی مثل دانشگاه تهران جهت ارتقای سطح آن ادغام میکنیم.
وی افزود: وزیر گفت که ما بخش سلامت و بهداشت این دانشگاه که مربوط به تهران بود را به دانشگاه شهید بهشتی واگذار کردیم و بخش آموزش و تحقیقات آن را به دانشگاه علوم پزشکی تهران محول کردیم و زمانی که بحث ادغام علوم پزشکی ایران با دانشگاه تهران مطرح شد دکتر باقر لاریجانی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با این موضوع مخالفت کرد. عباسپور گفت: پس از این موضوع وزارتخانه فرصتی به دکتر لاریجانی جهت اظهارنظر داد، اما بعد که اظهارنظری واصل نشد خود وزیر راسا تصمیم گرفت و موضوع را در شورای عالی گسترش دانشگاه علوم پزشکی مطرح کرد که این موضوع در آن جلسه به تصویب رسید و به دانشگاه شهید بهشتی و تهران ابلاغ شد. وی با بیان اینکه «به گفته وزیر پس از این ابلاغیه دکتر باقر لاریجانی نیز از موضوع استقبال کرد»، به انتقاد از این موضوع پرداخت که یک دانشگاه منحل شود و گفـت: در نظام جمهوری اسلامی تا کنون انحلال یک دانشگاه را شاهد نبودهایم. دانشگاه علوم پزشکی ایران یک دانشگاه خوب کشور ماست که در رتبهبندی دانشگاههای علوم پزشکی جزو ۱۰ دانشگاه اول کشور محسوب میشود و طبق آمار بیش از ۸۰۰ عضو هیات علمی و نزدیک به ۱۰ هزار پرسنل در این دانشگاه وجود دارند. همچنین این دانشگاه مراکز تحقیقاتی مختلفی دارا است.
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ابراز عقیده کرد: موضوع آن است که ما شعاری تحت عنوان خروج نیروها از تهران دادهایم و بعد الزام کردهایم که ۴۰ درصد از پرسنل از تهران بروند، اما این امر در پایان مرداد تحقق نیافت، یعنی شعری گفتهایم که در قافیهاش ماندهایم و حالا معاونت نیروی انسانی رییس جمهور میخواهد آن را به هر ترتیبی که شده عملی کند. متاسفانه وزرا نیز در مقابل این بحثها به جای مباحث علمی و منطقی دچار بحثهای کلامی و سیاسی میشوند.
ارسال نظر