رییسجمهور در مراسم گرامیداشت روز آمار:
پنهانکاری آماری به ضرر همه است
احمدینژاد: آمار به گونهای منتشر شود که انگیزه دهنده باشد نه رکود آفرین
داوود دانش جعفری: جای آمار بهرهوری در رشد اقتصادی خالی است
عکس: President.ir
احمدینژاد: آمار به گونهای منتشر شود که انگیزه دهنده باشد نه رکود آفرین
داوود دانش جعفری: جای آمار بهرهوری در رشد اقتصادی خالی است رییسجمهور دیروز طی سخنانی در مراسم گرامیداشت روز آمار و برنامهریزی، با تاکید بر ضرورت همکاری مردم با مراکز آمارگیری، پنهانکاری را به ضرر همه دانست و گفت: مردم و دولت یک خانواده هستند و اگر کشور پیشرفت کند و کارها به صورت بهینه انجام شود همه از این موضوع سود خواهند برد.
به گزارش ایرنا، محمود احمدینژاد با اشاره به اینکه ۱۵۰ سال حاکمان فاسد بر مردم کشورمان حکومت کردهاند و سبب بیاعتمادی آنان شدهاند، گفت: این یک مشکل تاریخی است که روند دادن اطلاعات را دچار خدشه کرده است که باید برطرف شود. وی با تصریح بر اینکه امروز مسوولان، فرزندان امین و خادم ملتند، ادامه داد: مردم باید توجه کنند در نظام آماری که مرکز آمار تدوین میکند داشتن همکاری به نفع همه است.
وی ادامه داد : باید تصمیمها، اطلاعات، آمارگیری و مقایسههای آماری هدفمند باشد و باید توجه کرد که چه اطلاعاتی برای جامعه مفید است. وی افزود: امروز داشتن پایگاه اطلاعاتی جامع از الزامات برنامهریزی کشور است و همه دستگاهها باید در این خصوص همراهی های لازم را انجام دهند.
رییسجمهور اظهار کرد: باید متناسب با ظرفیت و توان نسخهای از اطلاعات تمام فعالیتها، مسوولیتها و اقدامات که در کشور اتفاق میافتد به مرکز آمار منتقل شود و این کار شدنی است. احمدینژاد تصریح کرد: آحاد مردم باید توجه داشته باشند که مسوولان زمانی میتوانند خوب تصمیم بگیرند که تصویر شفافی از بخشهای مختلف کشور در اختیار داشته باشند؛ اگر کسانی تصور کنند که با عدم ارائه درست اطلاعات یا پنهان کاری سود خواهند برد، اشتباه می کنند.
دستگاههای دولتی هماهنگ باشند
وی در ادامه از مجموعه دستاندرکاران برنامهریزی خواست که نگاه خود را تغییر دهند و براساس الگوی اسلامی و ایرانی تنظیم کنند. احمدینژاد گفت که دستگاههای دولتی هنگامی که میخواهند آماری را منتشر کنند باید هماهنگ باشند تا آماری متحد در کشور منتشر شود. وی در خصوص ثبت اطلاعرسانی خطاب به دستاندرکاران نیز گفت: آیا هر اطلاعاتی برای هر فرد مفید است. رییسجمهور گفت: گاهی برخی اطلاعات گمراهکننده بوده و ممکن است تقاضای کاذب ایجاد کند، به همین دلیل میتوان گفت برخی آمار و اطلاعات که منتشر میشود هیچ مفهومی ندارد. احمدینژاد تصریح کرد: اطلاعات و آمار باید به گونهای منتشر شود که انگیزه دهنده باشد نه رکود آفرین.
سخنان دانشجعفری
رییس کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز دیروز در همایش روز ملی آمار در پژوهشگاه نیرو گفت: در برنامه چهارم توسعه قرار بود ۵/۲ درصد از ۸ درصد نرخ رشد اقتصادی از محل بهرهوری تحقق پیدا کند؛ اما هیچ دستگاهی مسوولیت آمار بهرهوری را بر عهده نداشت و اکنون نیز جای آن خالی است. به گزارش خبرگزاری فارس، داوود دانشجعفری افزود: آمارهای بهرهوری در کشور بیشتر از پژوهشهای دانشگاهی به دست آمده که در مواردی با یکدیگر متناقض بوده و هنوز جای مرکزی برای تهیه این آمارها خالی است. دانش جعفری همچنین در مورد نقش آمار در برنامهریزی کلان کشور گفت: با توجه به اینکه از نظر قانونی زمان انتخاب رییسجمهور، رییس مجلس و قوه قضائیه متفاوت است، سیاستهای بلندمدت و سیاستهای کلان توسط بالاترین مقام کشور؛ یعنی مقام معظم رهبری تهیه شده و براساس اصل ۱۱۰ قانون اساسی برای اجرا به قوای مختلف کشور ابلاغ شده است. رییس کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: سیاستهای چشمانداز ۲۰ ساله تا سال ۱۴۰۴ اعتبار دارد، همچنین سیاستهای کلی برنامه چهارم و برنامه پنجم تا زمان اجرای این برنامهها اعتبار دارد؛ در حالی که برخی سیاستهای کلی مانند سیاست کلی مبارزه با مواد مخدر، امنیت اقتصادی، سیاست کلی انرژی، حملونقل، اصل ۴۴ و سیاستهای رایانهای و نیز سیاست کلی نظام اداری بدون قید زمان تهیه شده و برای همیشه قابل اجرا خواهند بود. دانش جعفری تاکید کرد: یکی از سیاستهای کلی کشور کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی بوده که براساس آن باید سهم درآمدهای نفتی از بودجه عمومی و نسبت به درآمدهای نفتی از کل درآمد کشور سنجیده شود که کار تهیه شاخصها و نماگرها برای نظارت بر سیاستهای کلی بر عهده مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفته است.
تهیه شاخصهای سنجش سیاستهای کلان در مجمع
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این جمله که در سیاست چشمانداز مقرر شده ایران باید به عنوان کشور پیشرفته و توسعه یافته و الهامبخش در جهان اسلام تبدیل شود، گفت: برای سنجش این سیاستهای کلان شاخصهای مختلف مانند سنجش تولید ناخالص داخلی، نسبت بازار، نسبت ۱۰ درصد درآمد بالا به ۱۰ درصد درآمدهای پایین جامعه، ضریب نفوذ بیمه اجتماعی، شاخص امید به زندگی در بدو تولد، شاخص تولید علم، بهرهوری کل عوامل تولید، بهرهوری نیروی انسانی و سرمایه و سایر شاخصها در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام تهیه شده است. دانش جعفری همچنین افزود: درصد تلفات برق در شبکههای انتقال در حال حاضر ۲۴ درصد است و شاخصهای مصرف سرانه آب، برق، حملونقل ریلی، حملونقل جادهای و سهم آن در بخش کل حملونقل مورد توجه قرار میگیرد. وی همچنین از تدوین شاخصهای مربوط به سیاست خارجی فعال و شاخصهای الهامبخش بودن خبر داد و گفت:شاخصهای توسعه انسانی، درآمد سرانه، امید به زندگی و جمعیت از شاخصهای کلان کشور است که برای بررسی سیاستهای کلی به کار میرود.
جای خالی همکاری مرکزآمار با بانک جهانی
رییس کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: از این سیاستها به انقلاب اقتصادی یاد میشد که در سه بند الف، ب و ج ابلاغ شد، در بند الف توانمندسازی بخش خصوصی و حضور در سرمایهگذاریهای بزرگ دنبال میشود.
در بند ب سیاستهای توسعه بخش تعاون و در بند ج موارد تصدی که دولت به دست گرفته بود، باید واگذار شود .وی افزود: در حالی که بسیار گفته میشود نقش دولت از اقتصاد کشور ۸۰ درصد است، اما هیچ آمار رسمی و تحقیقشده از این نقش وجود ندارد و نمیتوان به اطمینان آن را بیان کرد. دانش جعفری همچنین افزود: بانک جهانی هر ساله آمارهایی از فضای کسب و کار در ایران تهیه میکند که براساس آخرین آمار رتبه ایران در جهان ۱۳۸ است، در تهیه این آمارها از چند شخصیت حقیقی و حقوقی کمک میگیرد که در گزارش نیز آورده میشود و جای مرکز آمار ایران در این همکاری خالی است.
ارسال نظر