دنیای اقتصاد- محمد فروزنده، معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس‌جمهور از خارج کردن اصناف از تهران به عنوان طرح تازه دولت برای خلوت‌سازی پایتخت خبر داد و گفت: آغاز اجرای این طرح، همانند طرح خروج کارمندان از پایتخت اختیاری خواهد بود. فروزنده گفت که دولت قصد دارد تا پایان برنامه پنجم توسعه تا ۵ میلیون نفر از جمعیت پایتخت را کاهش دهد. طرح خلوت‌سازی پایتخت از ابتدای امسال در دولت کلید خورده است. معاون رییس جمهور راهکارهای جدید دولت برای خلوت سازی پایتخت را اعلام کرد

طرح خروج اصناف از تهران

فروزنده: آغاز اجرای این طرح همانند طرح خروج کارمندان از تهران اختیاری است

دنیای اقتصاد - معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور از تدوین بسته‌های حمایتی برای خروج اصناف از تهران خبر داد و گفت که این بسته‌های حمایتی به تدریج اعلام خواهد شد.

لطف‌الله ‌فروزنده در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا درخصوص آخرین تدابیر دولت برای اجرای طرح سبک‌سازی تهران اظهار داشت: پس از اجرای طرح انتقال کارمندان دولت از تهران که براساس برنامه مقرر شد تا پایان سال جاری ۴۰ درصد از کارکنان شرکت‌ها و سازمان‌های تحت پوشش این طرح از تهران خارج شوند، در راستای طرح سبک‌سازی تهران بسته‌هایی برای خروج اصناف از تهران تدوین شده است. وی افزود: این بسته‌ها که دارای مشوق‌هایی برای خروج اصناف از پایتخت است پس از تکمیل به تدریج اعلام خواهد شد. فروزنده با بیان این‌که آغاز اجرای این طرح همانند طرح خروج کارمندان از تهران اختیاری است، خاطرنشان کرد: دولت همه تلاش خود را برای سبک‌سازی پایتخت به کار می‌گیرد؛ با توجه به این‌که تاکنون ۱۱۰۰ شرکت به صورت داوطلبانه از تهران رفته‌اند، تلاش دولت این است که برنامه خروج کارکنان مطابق برنامه پیش برود. معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور در پاسخ به این سوال که آیا در طرح سبک‌سازی موضوع انتقال پایتخت هم مطرح است، گفت: از ابتدا هم در این طرح بحث انتقال پایتخت مطرح نبود و موضوع سبک‌سازی در دستور کار قرار داشت. این تکلیف زمین مانده از سال ۴۲ مطرح است، به همین جهت دولت تلاش می‌کند امکان خروج ۵ میلیون نفر را تا پایان برنامه پنجم فراهم کند. بر اساس این گزارش ، سناریوی خروج جمعیت در تهران در دولت دهم زمانی کلید خورد که رییس‌جمهور اواخر فروردین ماه امسال از برنامه دولت برای کاهش جمعیت به دلیل آسیب‌های سنگینی مانند زلزله خبر داد. سناریوی دولت برای خروج جمعیت از تهران با مصوبه اول مردادماه هیات دولت برای موظف کردن دستگاه‌های اجرایی نسبت به خروج ۴۰ درصد پست‌ها و کارکنان خود تا پایان مرداد ماه، وارد مرحله دیگری شد. در این میان ۱۳۸ شرکت باید برای خروج از تهران برنامه ارائه می‌دادند. براساس آخرین آمار بیش از ۵۰۰ هزار کارمند دولت در تهران اشتغال دارند که با احتساب اینکه متوسط سرانه خانوار در ایران چهار نفر است به صورت تقریبی ۸۰۰ هزار نفر باید تا پایان این ماه تهران را ترک می‌کردند، این در حالی است که بنا بر آخرین اعلام استاندار تهران تاکنون ۳۰هزار نفر در سایت منابع انسانی دولت برای خروج از تهران به صورت داوطلبانه ثبت‌نام کرده‌اند، اما از این تعداد تنها حدود ۷۰۰۰-۶۰۰۰ نفر از تهران منتقل شده‌اند که البته مشکلات خاص خودشان را داشته‌اند، به گونه‌ای که بنا بر برخی گزارش‌ها برخی بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی به تعهدات خود عمل نکردند. به این ترتیب در دستورالعمل جدیدی که به تصویب رسید به گونه‌ای عمل شده است که کارکنانی که درخواست انتقال از تهران به دیگر شهرستان‌ها را دارند تمام حق و حقوق آنها طبق آیین‌نامه پرداخت شود. اعمال افزایش حقوق، پست سازمانی، تسهیلات مسکن، بهداشت و درمان... از جمله مواردی است که در آیین‌نامه ابلاغ شده توسط معاون اول رییس‌جمهور به آن پرداخت شده است. در همین حال در واکنش به اعتراض برخی از کارمندان انتقالی از تهران، رییس دیوان عدالت اداری با اعلام ‌اینکه انتقال عجولانه و بدون تدبیر کارکنان دولت از تهران به جز گسستگی خانواده‌ها و افزایش شکایات از دولت بهره‌ای ندارد و به طور قطع شکست می‌خورد، گفت: کارمندان در قراردادهای استخدامی‌ تعهدی مبنی بر اجرای تمامی ‌تصمیمات دولت نداده‌اند. این در حالی است که مقامات دولتی این طرح را نه یک‌شبه و ناگهانی، بلکه دارای پشتوانه کارشناسی و مطالعاتی دانسته‌اند و آن را کاملا مبتنی بر قوانین مصوب مجلس می‌دانند.

نارضایتی کارمندان انتقالی میراث فرهنگی به شیراز

در همین حال خبرگزاری مهر در گزارشی با اشاره به گذشت حدود دو ماه از انتقال تعدادی از کارکنان سازمان میراث فرهنگی به شیراز نوشت: کارکنان منتقل شده از شرایط سخت زندگی و محقق نشدن وعده‌های مسوولان این سازمان خبر می‌دهند. بنا براین گزارش، سازمان میراث فرهنگی چندی پیش طرح انتقال کارکنان دولت از تهران به شهرستان‌ها را اجرا کرد و به کارکنان خود وعده داد تسهیلات ویژه به آن دسته از افرادی که به شهرهای دیگر منتقل می‌شوند ارائه دهد. بر اساس این طرح، کارکنان سه معاونت از سازمان میراث فرهنگی منتقل شدند. کارمندان معاونت صنایع دستی به استان اصفهان و کارکنان پژوهشگاه و معاونت میراث فرهنگی نیز به شیراز رفتند. اکنون کارمندان منتقل شده به شیراز از به سرانجام نرسیدن وعده‌های رییس سازمان میراث فرهنگی و مشکلاتی که برای آنها پیش آمده گله‌مند هستند. آنها مشکل اصلی خود را عدم برنامه‌ریزی سازمان قبل از اجرای طرح انتقال کارکنان عنوان می‌کنند. یکی از کارمندان منتقل شده درباره وضعیت معیشتی و کاری کارکنان گفت: می‌خواهیم در اعتراض به عملکرد سازمان میراث فرهنگی برخی توضیحات را در قالب نامه به ارگان‌های تصمیم گیرنده بفرستیم. وی ادامه داد: درباره هر یک از اظهاراتمان مدرک داریم و آنها را در اختیار ارگان‌های تصمیم گیرنده قرار می‌دهیم. به گفته کارمندان پژوهشگاه و معاونت میراث فرهنگی، اجرای طرح انتقال کارکنان باعث شده که آنها اکنون به مدت دو ماه عملا بیکار بمانند و وضعیت معیشتی شان در شیراز تنها سرگردانی آنها را در پی داشته باشد.یکی دیگر از کارمندان معترض به انتقال معاونت‌های میراث فرهنگی به مهر گفت: رییس سازمان میراث فرهنگی یکی از تسهیلات ویژه کارکنان را ارائه وام ۱۵ میلیون تومانی اجاره مسکن با بهره هفت درصد برای تمامی کارمندان انتقالی به استان‌های فارس و اصفهان اعلام کرده بود، اما اکنون هشت میلیون تومان وام داده‌اند و گفتند که این وام ۱۲ درصد بهره دارد.

چهار خانواده در یک سوئیت زندگی کنند

قرار بود کارکنان معاونت میراث فرهنگی و پژوهشگاه به مدت دو ماه و حداکثر تا پایان شهریور در یکی از هتل‌های شیراز مستقر شوند، اما طرح ضرب الاجل انتقال از ۲۳ مرداد ماه به صورت رسمی اجرا شد؛ به طوری که اکنون مدت اقامت کارکنان میراث فرهنگی که یکماه بود در هتل چمران شیراز به پایان رسید و آنها اتاق‌های خود را تحویل داده‌اند. این کارمندان باید از هتل چمران به مهمانسرای معلم بروند. هر یک از سوئیت‌های مهمانسرای معلم دارای چهار اتاق است که برخی از آنها با یک پارتیشن چهار اتاقه شده‌اند و در هر سوئیت هشت نفر یا هر چهار خانواده در یک سوئیت مستقر شوند.

عکس: نگار متین‌نیا