هفت هنر ایران
برخیها از «شکارچی شنبه» ناراحت شدهاند
گوشهای از جنایات صهیونیستها را نشان دادهام و نمیدانم چرا آقایان ناراحت میشوند و میگویند چرا پرده را کنار میزنی.
«پرویز شیخطادی» کارگردان فیلم سینمایی «شکارچی شنبه» در گفتوگو با فارس در خصوص عدم حضور این فیلم در بخش بینالملل جشنواره فیلم دفاعمقدس گفت: فکر میکنم برخورد جامعه سینمایی و هنری کشور در همه سطوح برخورد منصفانهای نیست. وقتی در جشنواره فجر که به نوعی بیانیه دولت محسوب میشود، با فیلم این برخورد میشود، ما نمیتوانیم از جشنوارههای دیگر توقع چندانی داشته باشیم.
عقبنشینی نمیکنم
امیر دژاکام (نویسنده و کارگردان تئاتر) که پیش از این نمایشنامه «ظلمت در نیمروز» اثر سیدنی کینگزلی را برای دریافت مجوز ارائه داده بود، به ایلنا گفت: زمانیکه این نمایش پذیرفته نشد، بلافاصله نمایشنامه «مرگ تصادفی یک آنارشیست» اثر داریوفو را برای اجرای مهر ماه در تالار اصلی، برای گرفتن مجوز ارائه دادم که به من گفته شد سالن اصلی را نخواهیم داد و از بودجه هم نمیتوانم استفاده کنم، ولی مجوز تمرین «مرگ تصادفی یک آنارشیست» را دارم. دژاکام توضیح داد: اگر این نمایش بخواهد بهصورت خصوصی روی صحنه برود، نیاز به یک بودجه تامین کننده اولیه به مبلغ هشتاد، نود میلیون تومان دارد که من این امکان مالی را ندارم. وی تاکید کرد: من کارگردانی هستم که در ایران رشد کردهام و همینجا هم باید نفس بکشم و ادامه حیات بدهم. اگر پنجاه تا نمایشنامه دیگر هم از من رد شود، شناسنامه کاری من نشان داده که من عقبنشینی نمیکنم و به فعالیتم ادامه میدهم.
سمفونی مقاومت 30 شهریور در برج آزادی
نشست خبری ویژه برنامههای هنری گرامیداشت هفته دفاع مقدس با عنوان ستارگان خاک صبح دیروز در تالار وحدت برگزار شد.ابوالفضل همراه، رییس مجموعه برج آزادی، با اشاره به این مطلب که به زودی با این مجموعه خداحافظی میکند، به تشریح گزارش برگزاری ویژه برنامه گرامیداشت هفته دفاع مقدس که از 31 شهریور تا 1 مهر ماه برگزار میشود، پرداخت.او همراه با اشاره به اجرای سمفونی مقاومت بیان کرد: اجرای سمفونی مقاومت در میدان آزادی از برنامههای مهم بزرگداشت هفته دفاع مقدس ستارگان خاک است. این برنامه که به رهبری مجید انتظامی برگزار میشود، ارکستر سمفونیک تهران، سمفونی مقاومت را در فضای باز میدان آزادی و زیر برج به اجرا درمیآورد.او توضیح داد: در این برنامه که خوانندگی آن به عهده نیما مسیحا و محمد عبدالحسینی است در چهار بخش عروج، رویش، امیدو مقاومت بر اساس اشعاری از ساعد باقری توسط انتظامی اجرا میشود. این برنامه 30 شهریور ساعت 21 در میدان آزادی اجرا میشود و علاقهمندان میتوانند به طور رایگان به تماشای آن بنشینند.
«نظرکرده» فرشته بهرامی مجوز گرفت
«نظرکرده» (آیینها و باورهای امامزادههای رودبارالموت غربی)، نام اثری پژوهشی از «فرشته بهرامی» درباره 18 امامزاده در «رودبارالموت» است که با مقدمه عبدالرحمان عمادی از سوی نشر «آموت» منتشر میشود. به گفته فرشته بهرامی، مولف این کتاب، متن این اثر تحقیقی به شیوه داستانی مستند نوشته شده است. بهرامی درباره کتاب «نظرکرده» (آیینها و باورهای امامزادههای رودبارالموت غربی) توضیح داد: این کتاب درباره اختصاصات مردمشناسی و فرهنگ فولکلور مردم رودبارالموت غربی است. انگیزه چنین تحقیقی پس از تخریب یکی از امامزادههای روستای «میلک» بدون اطلاع سازمان میراث فرهنگی در من شکل گرفت. وی افزود: برای این تحقیق حدود 18 امامزاده الموت غربی را شناسایی کردم. در پایان این کتاب نیز تصاویر این امامزادهها و تصاویر راویان و همچنین فهرست اعلام لغات دیلمی (الموتی) به چاپ رسیده است.به گفته بهرامی، این کتاب 290 صفحهای، از 19 فصل به اضافه فرهنگ لغات دیلمی، عکس راویان و فرهنگ اعلام تشکیل شده و به زودی از سوی نشر «آموت» روانه بازار کتاب میشود.
پایان جشنواره عکس دانشجویی
جشنواره عکس دانشگاه آزاد با فزونی تعداد عکسهای شرکتکننده در این جشنواره، در محل ایوان عطار در مجموعه سعدآباد به پایان رسید. در ابتدای برنامه، فیلمی از زندگی و مصاحبههایی در مورد بهمن جلالی پخش شد. پس از نمایش این فیلم، فرهاد فخریان (عکاس، استاد دانشگاه و عضو هیات داوری این جشنواره) بیانیه هیات داوران را قرائت کرد و گفت: جشنواره عکس دانشگاه آزاد بهرغم آنکه بیشتر شرکتکنندگان از دانشجویان یا فارغالتحصیلان همین مجموعه آموزشی هستند، ولی با فزونی تعداد عکسها روبهرو بود که این از شوق همین جامعه محدود حکایت دارد. وی افزود: اگرچه هدف نهایی، معرفی بهترینهای این جشنواره است، ولی داوران که خود یا استاد یا دانشآموخته همین مجموعه به شمار میروند، طی یکسری بررسیها علاوه بر داوری آثار به یکسری نتایج آموزشی نیز دست یافتهاند. وی ادامه داد: ضعفها و قدرتها را داوران یافتند و به این بررسی رسیدند که آموزشدهندگان و آموزشدیدگان در کجای کار قوت داشته و در کجای کار نیز ضعف وجود داشته است و معلوم شد که اساتید و دانشجویان در چه قسمتهایی باید تلاش بیشتری بکنند.
ارسال نظر