تحلیل احمدینژاد از اختیارات مجلس و رییسجمهور
دنیای اقتصاد- محمود احمدینژاد رییسجمهور طی اظهارنظری به این جمله معروف امام(ره) که «مجلس در راس اموراست» اشاره کرد و گفت: در حال حاضر قوهمجریه در کشور قوه اول است و این نقل قولی را که بعضیها به آن اشاره میکنند، مربوط به زمانی است که نظام سیاسی ایران پارلمانی بود و رییسجمهور اختیاری نداشت، بلکه مجلس نخستوزیر را انتخاب میکرد و در آن زمان مجلس بالاترین بود. احمدینژاد این اظهارنظر را در گفتوگو با روزنامه ایران ارگان رسمی دولت بیان کرد.
دنیای اقتصاد- محمود احمدینژاد رییسجمهور طی اظهارنظری به این جمله معروف امام(ره) که «مجلس در راس اموراست» اشاره کرد و گفت: در حال حاضر قوهمجریه در کشور قوه اول است و این نقل قولی را که بعضیها به آن اشاره میکنند، مربوط به زمانی است که نظام سیاسی ایران پارلمانی بود و رییسجمهور اختیاری نداشت، بلکه مجلس نخستوزیر را انتخاب میکرد و در آن زمان مجلس بالاترین بود. احمدینژاد این اظهارنظر را در گفتوگو با روزنامه ایران ارگان رسمی دولت بیان کرد.
احمدینژاد در مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد
جزئیات جدید اجرای قانون یارانهها
افزایش قیمت برق قانونی بود
برخورداری هفت دهک از یارانهها در گام اول
رشد قیمتها کنترل میشود
محمود احمدینژاد، رییسجمهور در تازهترین اظهارنظر خود درباره چگونگی اجرای قانون یارانهها در کشور گفت: هفت دهک جمعیت ۷۵ میلیونی کشورمان در گام نخست اجرایاین قانون زیر پوشش و حمایت قرار میگیرند.
احمدینژاد جمعه شب در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبر صدا و سیما با اشاره به اجرا و گستردگی قانون هدفمندسازی یارانهها و موثر بودن آن در همه حوزهها گفت: معنایاین تاثیر مطلقا منفی بودن نیست، بلکه فرصتی فراهم میکند که همه ظرفیتهای اقتصادی ما بتواند فعال شود. احمدینژاد گفت: در یک جمله کوتاه، این طرح به معنای باز کردن گرهها از پیش پای مردم و شفافسازی در اقتصاد برای رفع موانع و حرکت با شتاب بیشتر است.
احمدینژاد با اشاره به آماده شدن مقدمات هدفمندسازی یارانهها در ماهها و سالهای گذشته گفت: دولت بستههای گوناگون برای بخش صنعت، کشاورزی، حملونقل و خدمات در اختیار دارد و برنامه اجرایی هدفمند کردن یارانهها در این بستهها تهیه شده و با تشکلها و مدیران هماهنگی لازم انجام پذیرفته است تا گام به گام تکلیف بخشهای مختلف مثلا فولاد، سیمان، لوازم خانگی و غیره مشخص باشد و هماهنگ جلو برویم.
وی با بیان اینکه یک بخش از هدفمندسازی یارانهها، پشتیبانی از خانوارها است و کار عظیمی است، ادامه داد: هفت دهک از جامعه 75 میلیونی ما در گام اول اجرایاین قانون زیر پوشش و حمایت قرار میگیرند. احمدینژاد افزود: در گامهای بعد هر کس مایل است، میتواند ازاین قانون استفاده کند.
وی افزود: اکنون اطلاعاتی برای برنامهریزیهای آینده درباره وضع اقتصادی خانوارها در اختیار داریم که هیچگاه در اختیار مدیران اقتصادی کشور نبوده است. رییسجمهور گفت: اکنون ۶۵ میلیون نفر در گام نخست نامنویسی کردند و ۵۷ میلیون نفر حساب باز کردهاند که اتفاق بزرگی است، یعنی بیش از ۷۰ درصد مردم همراهی و کمک کردهاند.
احمدینژاد یکی از اتفاقات خوب در جریان تهیه مقدمات برای اجرایاین قانون را تثبیت شرایط بازار دانست و گفت: هرگاه در گذشته حتی تغییر جزئی در شرایط اقتصادی اعلام میشد، نوسانات شدیدی را در بازار شاهد بودیم.
وی افزود: اما چون مردم و بخشهای گوناگون اقتصادی در حال همکاری هستند، حتی اگر نوسانی هم وجود دارد، به نفع مردم و اقتصاد است.
احمدینژاد گفت: برای نمونه منحنی تورم نزولی است، در حالی که برخی برعکس چنین حالتی را انتظار داشتند، اما چون تودههای مردم و بخشهای مردمیدر اقتصاد اهمیتاین موضوع را دریافتهاند، میدانند در صورت همراهی همه تبعات مثبت خواهد بود.
چرا برق برخی مشترکان گران شد؟
رییسجمهور در ادامه درباره افزایش بهای برق مصرفی برخی از مصرفکنندگان افزود:این اشتباه است، مسوول برق هم طوری صحبت کرد که این اشتباه تقویت شد، اما اینطور نیست.
احمدینژاد توضیح داد: پیشتر قانونی وجود داشت، مبنی بر اینکه کسانی که از الگوی مصرف بیشتر برق مصرف میکنند، پلکانی جریمه خواهند شد. رییسجمهور افزود: امسال کولرهای گازی خیلی ارزان به بازار آمد و بسیاری توجه نکردند کهاین کولرها کیفیت پایینی دارند، تابستان امسال هم گرم بود و برخی ۲، ۳ و ۴ تا کولر گازی نصب کردند.
احمدینژاد علت افزایش بهای برق مصرفی برخی مشترکان را قانون پلکانی پرداخت بهای برق مصرفی دانست و گفت:این قانون پیشتر هم بوده، تصویب شده، اعلام هم شده است و در برخی جاها پشت قبضها نوشته شده که قیمتها پلکانی است.
وی افزود: در قبوض، عددی نوشته شده است که قیمت بدون یارانه را نشان میدهد، یعنی اگر گاز و گازوئیل و سوختی که مصرف نیروگاهها است به قیمت روز محاسبه شود، قیمت نهایی،این مبلغ میشود که البته ما اکنون نمیخواهیم به آنجا برسیم.
رییس جمهور گفت: برای اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها میخواهیم کار را در چند مرحله انجام دهیم و البته به آنجا نرسیدهایم. احمدینژاد افزود: با توجه به اینکه هر شهری یک شرکت توزیع نیروی برق دارد، وزیر نیرو مسوول پیگیری افزایش بهای برق برخی مشترکان شده است. وی گفت: ممکن است در برخی شهرها، نرم افزارها مخدوش شده باشد یا سیستم اشکال پیدا کرده باشد.
رییسجمهور تاکید کرد: وزیر نیرو مسوول است تااین اشکالها (افزایش بهای برق مصرفی برخی مشترکان) را برطرف کند، منتها این موارد ربطی به هدفمند کردن یارانهها ندارد.
دلیل عدم اعلام زمان دقیق اجرای قانون یارانهها
احمدینژاد در پاسخ به سوال دیگری درباره زمان دقیق اجرای طرح گفت: اجرای طرح هدفمندی یارانهها آغاز شده است، همهاین کارهایی که میشود و منابعی که در اختیار وزارت جهاد کشاورزی برای تامین بخش کشاورزی است نشان میدهد کار آغاز شده و مثلااین وزارتخانه موظف است، سیستم آبیاری را تغییر دهد.
وی افزود: در بخش صنعت هم همین طور است، کارخانهها باید سامانه خود را عوض کنند تا هزینههای تولید پایین بیاید.
رییسجمهور گفت: پرداخت نقدی یارانه به خانوارها زمانی آغاز خواهد شد که قیمتها تغییر کند، البتهاین تغییر به گونهای تنظیم شده است که همراهی مردم را داشته باشیم و ما هم همراه مردم خواهیم بود. احمدینژاد افزود: در مهر امسال، یارانه نقدی به حسابها واریز میشود و هر زمان که بسته اجرایی بنزین و گازوئیل آماده شد، همان موقع ما اجرا خواهیم کرد.
وی درباره اینکه چرا روز دقیق اجرای طرح اعلام نمیشود، گفت: وقتی ما میگوییم مثلا از فردا صبح قیمت بنزین 150 تومان میشود، ممکن است عدهای بروند دو تا باک بنزین بزنند بهاین منظور که بنزین ارزان است، صف درست شود و مردم به زحمت بیفتند.
رییسجمهور افزود: عدهای شاید بخواهند دو تا ۲۰ لیتری بنزین ببرند در خانه بگذارند و در گذشته وقتیاین اقدامات از قبل اعلام میشد، بعضی با ذخیره بنزین موجب آتشسوزی و انفجار میشدند که برای مردم خطرناک است؛ به همین علت در اعلام زمان اجرای طرح قدری مدیریت شده است.
وی افزود: پمپ بنزینها کارتی میشود تا افراد با کارت بانکی بتوانند هزینه بنزین را بپردازند و ما نیز همان کارت بانکی را شارژ میکنیم تا اگر راننده در جاده قرار دارد و ساعت 12 ظهر اعلام شد قیمت بنزین 20 تومان افزایش پیدا کرده است مشکلی برای اوایجاد نشود، چون اگر بهاندازه قیمت 100 تومان پول همراه داشته باشد وقتی که 120 تومان شد، مشکلی پیدا نشود. رییس جمهور گفت: کارهایی در حال انجام است تا مردم مشکلی پیدا نکنند.
با محتکران برخورد میکنیم
رییس جمهور با بیان اینکه کار دیگری که دولت طراحی کرده اجرای اصل 49 قانون اساسی است که دولت را مکلف میکند، همه ثروتهای ناشی از کار خلاف را کنترل کند، تاکید کرد: اگر کسی احتکار یا رباخواری و سوءاستفاده کرده یا بازار را به هم زده و تقلب کرده است، دولت باید با آن برخورد و جلوگیری کرد.
احمدینژاد افزود: دولت به محض اینکه هدفمند کردن یارانهها نهایی شود در این بخش نیز کار خود را آغاز میکند و ممکن است افرادی باشند که منابع زیادی در اختیار داشته باشند و خدای ناکرده بخواهند گوشهای از بازار را آسیب بزنند؛ مثلا در بازار خودرو یا در گوشهای مشکل ایجاد کنند، در آن صورت فوری اصل ۴۹ به سراغ آنان میرود و از آنان میپرسد که شما این پول را از کجا آوردهاید و ابتدا باید حساب و کتاب پول خود را بدهد.
رشد اقتصادی به بالای 8 درصد میرسد
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنانش به مساله نرخ رشد اقتصادی پرداخت و گفت: انشاءالله در برنامه پنجم اگر قدری تمرکز در مدیریت اقتصادی ایجاد شود و برنامهها و طراحیها به طور کامل جنبه عملیاتی به خود بگیرد، حتما رشد بالای ۸ درصد را دنبال خواهیم کرد، بعد از برنامه پنجم، پیشبینی ما این است که ۴ تا ۵ پله جایگاه اقتصادی ایران در جهان ارتقا خواهد یافت.
تحریم یعنی چه ؟
رییسجمهور در پاسخ بهاین پرسش که تحریمها تا چه میزان اقتصاد کشورمان را تحت تاثیر قرار میدهد؟ گفت: نخست باید ببینیم، تحریم یعنی چه، دولت آمریکا که ۳۱ سال است با ما رابطه اقتصادی ندارد و میخواهد دیگران را وادار کند که با ما کار نکنند، دولت آمریکا میخواهد برود به سایر دولتها بگوید با ایران کار نکنید، این که خیلی سخت است، خودش رابطه ندارد میگوید شما نداشته باشید.
احمدینژاد با بیان اینکه کل مبادلات اقتصادی ما با کشورهای اروپایی 23 میلیارد دلار در سال است، گفت: 5 تا 6 میلیارد دلار را ما صادر میکنیم و 19 میلیارد دلار را آنها صادر میکنند که از این مقدار 4 تا 5 میلیارد دلار ماشینآلات و تجهیزات است که برای ما مهم است. وی با تاکید بر اینکه گردش اقتصادی ما اکنون در داخل 800 تا 900 میلیارد دلار است، گفت: اینها میگویند 5 تا 6 میلیارد دلار را میخواهیم ببندیم ما میگوییم همهاش را ببندند، 19 میلیارد ضرب در 2، ضرب در 3 میشود 50، که در مقایسه با 800 تا 900 میلیارد دلار رقمینیست، ضمن اینکه دو فرصت بسیار خوب در اختیار ما است یکی اینکه خودمان بسازیم دوم اینکه جایگزین کنیم. رییسجمهور گفت: اینقدر کشورها هستند که به ما بفروشند و میگویند ما با این تحریمها کاری نداریم منتهی رسما نمیتوانیم کالا بهایران بدهیم، دور میزنیم و تحویل میدهیم، گفتیم خیلی خب شما به گمرک ما میآیید، نمیتوانید حقوق گمرکی بدهید، اما باید ارزانتر به ما بفروشید.
منشور کوروش یعنی مدیریت ایرانی
خبرگزاری فارس درباره مصاحبه احمدینژاد با شبکه خبر نوشت: احمدینژاد با اشاره به رونمایی از منشور کوروش در ایران گفت: دو هزار و چند صد سال قبل در همین عراق، حکومتی دیکتاتور که مردم را آزار میداد، بر عدهای که پیروان حضرت موسی (ع) بودند وجود داشت. در ایران حکومت ماد به فساد کشیده شده و یکی از نوادگان آنان حکومت فاسد را کنار گذاشته و حکومت مردمی بر پایه عدالت برپا کرد. مردم بابل تقاضای کمک و عدالت کردند و کوروش بابل را فتح میکند و مردم را از دست آن جبار نجات میدهد و خون هم از دماغ کسی نمیآید. پس از آن، ایشان منشوری صادر میکند.
«من اجازه نمیدهم زیردستان من آداب و رسوم دیگران را تحقیر کنند. سلطنت خود را بر هیچ ملتی تحمیل نمیکنم و اگر نپذیرفتند جنگ نمیکنم. تا روزی که پادشاه ایران هستم اجازه ظلم به کسی نمیدهم با ظالم برخورد میکنم و حق مظلوم را میگیرم. هر کس حق دارد هر جایی سکونت کند و هر شغلی را انتخاب کند. هر کسی مسوول اعمال خود است و نمیشود هیچکس دیگری را به جای آن مجازات کرد. تا روزی که به یاری فردا حکومت میکنم نمیگذارم زن یا مردی را به عنوان غلام و کنیز بفروشند و رسم بردگی باید برداشته شود» این بخشی از منشور کوروش بود که توسط احمدینژاد قرائت شد.
تقدیر از «کوروش» ملیگرایی نیست
وی ادامه داد: وقتی از کوروش تجلیل میشود ملیگرایی نیست، کار مثبت کرده و باید گفته شود و ما افتخار میکنیم که ایرانی است. تایید نظام شاهنشاهی هم نیست؛ قاجار و پهلوی آبروی ایران را بردند. باز معنایش این نیست که در حکومت کوروش خلاف نشده است مانند ایران که میخواهد عدالت و معنویت را پیاده کند، اما ممکن است تخلف هم بشود.
رییسجمهور بیان داشت: کسی در این مملکت قیام کرده و پیروز شده و میگوید ظلم، تجاوز و بردهداری ممنوع که این بسیار ارزشمند است. او مردم عراق را نجات میدهد؛ البته بدون خونریزی و بعد فرمان سراسری میدهد. حالا به هزاره سوم میآییم که ده سال اخیر را دهه صلح اعلام کرده که حکومتی به نام آمریکا و در کنارش انگلیس میگویند که دیکتاتوری عراق را در برگرفته و میخواهیم آزادی به آن بدهیم؛ اما دیدیم که چه بر سر آن آمد.
احمدینژاد گفت: دنیا به گفته کارشناسان دو مدیریت دارد؛ یکی آمریکایی که شکست خورده و امتحان خود را پس داده است و حال میپرسند مدیریت ایرانی چگونه است؛ که ما میگوییم نمونهای از آن این منشور و ارزشهای والای اسلامی است.
وی بیان داشت: ایران اگر بنا باشد در مدیریت دنیا مشارکت کند همه را به این مشارکت
فرا میخواند و نمیگذارد ظلمی صورت بگیرد. ارزشهای نهفته در فرهنگ ایران را باید گسترش دهیم حالا اگر این با فرهنگ انتظار هم آمیخته شود بسیار تاثیرگذار خواهد بود. رییسجمهور با اشاره به اینکه منشور کوروش را در گذشته به انگلیس فروخته بودند، خاطرنشان کرد: دولت ایران گفت اصل این منشور مال ایران است، رییس موزه لندن نیز منشور را آورد و تحویل داد. چهار ماه هم ماندن آن در ایران تمدید شد که ملت ایران بیایند و ببینند. گذشته هویت ملتها است و همه به دنبال این هویتها هستند.
عکس: شبکه خبر صدا و سیما
ارسال نظر