کمک‌های دولتی از نگاه ارقام

نگاه سوم - مدیرعامل خانه سینما در جشن چهاردهم حرفی زد که بسیار نوید بخش بود: «ممنون از دولت که با حمایت نکردن از ما باعث شد روی پای خودمان بایستیم.» این حرف البته یک روز بیشتر دوام نیاورد و سجادپور جواب عسگرپور را در یک برنامه تلویزیونی داد. اختلافات معاونت سینمایی و خانه سینما این بار به رسانه ملی رسید و باعث شد در دو برنامه جداگانه محمد مهدی عسگرپور و سید علیرضا سجادپور به دفاع از حیطه‌های مدیریتی‌شان بپردازند، البته آماری که خانه سینما از کمک‌های دولتی منتشر کرده است آنقدر رسمی است که جای حرفی باقی نمی گذارد: «روابط عمومی خانه سینما در زیر جدول پرداخت‌های مالی معاونت سینمایی طی سال‌های ۸۹-۸۷ در شش ماهه نخست سال برای آگاهی افکار عمومی ارائه کرد. بر این اساس سال ۱۳۸۹ یک میلیارد ریال، سال ۱۳۸۸ سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال و سال ۱۳۸۷، ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال بوده است. شایان ذکر است از اسفند ماه سال گذشته تاکنون در پی‌عدم انجام تعهدات معاونت سینمایی به توافق‌نامه بودجه منعقده خانه سینما و معاونت سینمایی، بنیاد سینمایی فارابی در ازای دریافت چک (همچون بازار) طی شش نوبت جمعا به مبلغ یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال برای تامین هزینه‌های جاری (حقوق کارکنان، قبوض آب، برق، گاز و ملزومات اولیه اداری) به خانه سینما پرداخت کرده است.»علیرضا سجادپور مدیرکل نظارت و ارزشیابی شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی از کمک ۲۵۰ میلیون تومانی وزارت فرهنگ و ارشاد به خانه سینما بابت جشن سینمای ایران خبر داده است که خانه سینما این اظهارات را با انتشار آماری رد کرد.

دولت فقط پاسخ نامه‌های مربوط به فوت هنرمندان را می‌دهد

برنامه هفت جمعه شب گذشته اختصاص به روز ملی سینما داشت. در بخش اصلی این برنامه؛ محمدمهدی عسگرپور(مدیرعامل خانه سینما) حضور پیدا کرد و درباره وضعیت سینما و همچنین اختلاف با معاونت سینمایی سخن گفت. مدیرعامل خانه سینما درباره اختلافات این خانه با معاونت سینمایی نیز گفت: باید اختلافات را دسته‌بندی کرد. زیرا بخشی از آنها اجرایی است و بخشی دیگر به نبود تفاهم بازمی‌گردد. بخشی از این اختلافات مانند مساله شورای صنفی اختلافات کوچکی است، اما بعضی دیگر کلی‌تر است. عسگرپور ادامه داد:‌ تصور من این بود که معاون سینمایی جدید با مجموعه صنوف مرتبط می‌شود نه اینکه با تک‌تک افراد وارد مذاکره و دیدار شود. وی با اشاره به پیگیری‌های این خانه در حوزه امنیت شغلی و همچنین مکاتبات مجلس شورای اسلامی و سایر نهادها با خانه و مصوبات مجلس گفت: قصد داریم مجموعه مکاتبات در این حوزه را برای اولین بار منتشر کنیم. معاونت سینمایی تاکنون پاسخ نامه‌های ما را در این حوزه‌ نداده‌ است و تنها به نامه‌هایی که مربوط به بیمه کردن هنرمندان در سازمان تامین اجتماعی می‌شود یا تقاضای مساعدت درخصوص فوت یک هنرمند و تدفین وی است، پاسخ داده است.

ارشاد به جشن سینمای ایران ۲۴۰ میلیون‌تومان کمک کرده‌است

جشن چهاردهم سینمای ایران درحالی برگزار شد که هیچ‌کدام از مدیران ارشد معاونت سینمایی در آن حضور نداشتند و برگزارکنندگان نیز معتقد بودند که در یک محاصره اقتصادی قرار گرفته‌اند و دولت از آنها حمایت نکرده است. امری که علیرضا سجادپور آن را قبول ندارد. علیرضا سجادپور(مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی) جمعه شب در برنامه مجله سینما و تئاتر شبکه جام‌جم درباره شرکت نکردن مدیران سینمایی در چهاردهمین جشن سینمای ایران گفت: متاسفانه بعضی از اهالی سینما می‌خواهند بحرانی که وجود ندارد را القا کنند. در حالی که به نظر من، هیچ بحرانی در سینما وجود ندارد. سجادپور افزود: برخلاف سخنان یکی از اعضای خانه سینما که گفته بود ما در یک محاصره اقتصادی هستیم، چند روز قبل از برگزاری جشن، مبلغ ۲۴۰ میلیون تومان به جشن کمک شد و من تصور نمی‌کنم که این جشن این مقدار هزینه داشته باشد.

سجادپور در پاسخ به سوال مجری که از وی پرسید چرا وزیر و معاون سینمایی بعضا در بزرگداشت یک فیلم شرکت می‌کنند؛ اما در چنین جشنی حضور پیدا نمی‌کنند، گفت: در جشن چهاردهم حداقل سه نفر از مدیران مهم میانی حضور پیدا کرده بودند. مهدی مسعودشاهی به عنوان یکی از مدیران اصلی و رییس سازمان جشنواره‌ها در جشن حضور پیدا کرده بود؛ اما به دلیل آنکه دوستان به دنبال جواد شمقدری بودند، تصور شده بود که ارشاد در جشن حضور ندارد. وی با اشاره به بحث امنیت شغلی در حوزه سینما گفت: امنیت شغلی با برگزاری میتینگ و سخنرانی تامین نمی‌شود، بلکه امنیت شغلی با افزایش تولید، اصلاح قانون بیمه بیکاری و اصلاح قانون تامین اجتماعی انجام می‌شود. امروز تولید در سینما به اندازه‌ای است که نیروی کادر فنی برای فعالیت در پروژه‌های سینمایی کم است.