هم اندیشی ایران و آفریقا در تهران
احمدینژاد: آیندهای که در آن تجاوز و سلطه نباشد از آن ماست
دنیای اقتصاد- نخستین همایش هماندیشی ایران و آفریقا با حضور «موتاریکا» رییسجمهور مالاوی و رییس دورهای اتحادیه آفریقا، «عبدالله واد» رییسجمهور سنگال و «آلفا عمر کناره» رییسجمهور سابق مالی و سخنرانی محمود احمدینژاد، رییسجمهور ایران دیروز صبح در تهران آغاز به کار کرد.
عکس: مهر
احمدینژاد: آیندهای که در آن تجاوز و سلطه نباشد از آن ماست
دنیای اقتصاد- نخستین همایش هماندیشی ایران و آفریقا با حضور «موتاریکا» رییسجمهور مالاوی و رییس دورهای اتحادیه آفریقا، «عبدالله واد» رییسجمهور سنگال و «آلفا عمر کناره» رییسجمهور سابق مالی و سخنرانی محمود احمدینژاد، رییسجمهور ایران دیروز صبح در تهران آغاز به کار کرد. احمدینژاد در همایش هماندیشی ایران و آفریقا که در ساختمان حافظیه سعدآباد برگزار شد، اظهار کرد: آینده روشن از ماست، آیندهای که در آن از تحمیل، تجاوز، سلطه و سلطهگری و استعمار و استعمارگری خبری نیست.
به گزارش ایسنا، رییسجمهور گفت: همه ما از مدیریت حاکم بر جهان و یکجانبهگرایی، تبعیض و بیعدالتی، تخریب هویت و شخصیت و دستاندازی به حقوق، سرزمین، ثروت و فرهنگمان توسط سلطهگران رنج برده و میبریم. همه ما به دنبال ساختن جهانی عاری از بیعدالتی و مالامال از پاکی، یگانهپرستی، عشق، امنیت و رفاه و برادری هستیم.
وی افزود: میدانید که نظام حاکم بر جهان تحت سلطه همان استعمارگران و بردهداران سابق است که از یک سو برای تداوم بهرهبرداری رایگان از ثروت ملتها و از سوی دیگر برای پاک کردن گذشته تاریک و غیر قابل دفاعشان است اما این بار با شعارهای زیبا، طراحی و مستقر شده است.
احمدینژاد افزود: احساس مشترک ما نیاز جهان به نظم و مدیریت جدیدی است که بر پایه پاکی، عدالت، احترام به حقوق و کرامت انسانها، ملتها و عشق و برادری استوار باشد. آفریقا و ایران این ظرفیت را دارند که با تکیه بر داشتههای تاریخی و علایق عمیق خود به طور مشترک برای تحقق این آرمان بزرگ قدمهای شایسته بردارند.
وی ادامه داد: امروز آفریقا بهرغم دشمنان تاریخی و غارتگران حرفهای، زنده، بیدار و پرنشاط و پرامید است. ایران نیز با شناخت درست زمان و ظرفیتهای آن و همچنین توانمندیهای کمنظیر خود و با تکیه بر فرهنگ و تمدن و استعدادهای شگفت خود زنده و بیدار است و در جهت احیای مناسبتهای عادلانه و انسانی در جهان حرکت میکند.
رییسجمهور با بیان اینکه ما هر دو با اهداف یکسان و در مسیر واحد در حال حرکتیم، افزود: ما با تامین زیرساختها و نهادینه کردن روابط میتوانیم فرصتهای گسترده همکاری، همراهی، یاوری و اثرگذاری را خلق کنیم.
وی افزود: از جانب ملت ایران اعلام میکنم هیچ محدودیت و مانعی برای توسعه همکاریها وجود ندارد و ما آماده استقبال از برادران و خواهرانمان برای برپایی اجلاس سران اتحادیه آفریقا در تهران هستیم.
وی گفت: با افتخار اعلام میکنم ملت ایران آماده است تا همه تجربیات و توان خود را برای آفریقا و برای ساختن فردا به مشارکت بگذارد. امیدوارم این نشست با طراحی ساز و کارهای لازم فرصت پایهگذاری روابط همهجانبه، عمیق و پایدار را فراهم آورد و شما فرصت کنید بیش از گذشته با ایران و ما با آفریقا و همه خوبیهایش آشنا شویم. خوشبختانه روز به روز به تعداد دوستان ما در جبهه عدالتطلبان و آزادیخواهان واقعی اضافه و جبهه سلطهطلبان ضعیفتر و ضعیفتر میشود.
احمدینژاد ادامه داد: آنها از ما عصبانی هستند، از فرهنگ و اعتقادات ما و از ایستادگی ما، از همه استقلالطلبان و آزادیخواهان، از پیامبران الهی و حتی از خداوند عصبانی هستند. پیام پیامبران و کتب آسمانی را به آتش میکشند؛ چرا که در آن وعده تحقق آزادی و عدالت داده شده و ستمگران رسوا شده و هرگز به رسمیت شناخته نشدهاند. عصبانیاند؛ چرا که مسیر ملتها در نقطه مقابل خواست ضدانسانی آنان قرار گرفته است، اما حقیقت این است که سرنوشت محتوم آنان اضمحلال است.
ضرورت توجه بخش خصوصی ایران به آفریقا
آلفا عمر کناره، رییسجمهور سابق مالی نیز در این همایش، ایده تشکیل ایالات متحده آفریقا را مطرح کرد که مورد استقبال احمدینژاد قرار گرفت.
بینگو وامو تاریکا، رییسجمهور مالاوی و رییس دورهای اتحادیه آفریقا نیز در همایش هماندیشی ایران و آفریقا گفت: مردم ایران به خصوص بخش خصوصی ایران باید نگاه جدیدی به آفریقا داشته باشد. وی با بیان اینکه به عنوان رییسجمهور مالاوی و رییس دورهای اتحادیه آفریقا پیشنهاد میکنم که ایران و آفریقا روابطشان را با یکدیگر در قالب یک پارادایم جدید مورد بررسی قرار دهند، گفت: مردم ایران به خصوص بخش خصوصی ایران باید نگاه جدیدی به آفریقا داشته باشد. عبدالله واد، رییسجمهور سنگال که کشورش ریاست سازمان کنفرانس اسلامی را بر عهده دارد نیز در این همایش با بیان اینکه در حال حاضر عرصه جهانی در حال تغییر و تحول است و به سوی همگرایی قویتر حرکت میکند، گفت: یکی از حلقههایی که اکنون در عرصه جهانی وجود دارد حلقه ایران و آفریقا است. حلقه ایران و آفریقا در حال حاضر در حال تبدیل شدن به یک روابط بسیار عمیق است و یک پیوند عمیق بین کشورهای مختلف آفریقایی و ایران در حال ایجاد است.
متکی: ایران در توسعه روابط با آفریقا محدودیتی ندارد
منوچهر متکی، وزیر خارجه نیز در مراسم افتتاحیه نشست بعد از ظهر همایش ایران و آفریقا تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای تداوم و گسترش روابط با قاره آفریقا ندارد و برای زدودن آثار استعمار در این قاره آماده همکاری است. به گزارش ایرنا، متکی اظهار کرد: بر خلاف تصوری که در جهان درباره آفریقا وجود دارد باید این واقعیت را پذیرفت که این قاره ظرفیتهای فراوانی برای توسعه دارد. قاره آفریقا نه تنها فقیر نیست؛ بلکه این مظلومیت میراث شوم استعمارگرانی است که برای سلطه بر سرنوشت ملتها و تاراج میراث معنوی و مادی آنها از هیچ اقدامی دریغ نمیکنند.
وی با تاکید بر اینکه ایران قصد دارد با همکاری کشورهای آفریقایی آثار ظلم استعمارگران را از چهره این قاره بزداید، اظهار داشت: این امر در سایه مسائل انسانی و احترام متقابل امکانپذیر است.
متکی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا حامی کشورهای آفریقایی بوده و درصدد است روابط خود را با این قاره و اتحادیه آفریقا تداوم و گسترش دهد و به عنوان شریک در برنامه توسعهای این قاره حضور داشته باشد. ایران در روابط خود با آفریقا هیچ محدودیتی ندارد و روابط خود را بر اساس اصول برادری، عدالت و مساوات استوار میکند. متکی خاطرنشان کرد: با توجه به تعالیم انقلاب و اسلام و دیدگاههای
امام خمینی (ره) و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب همکاری با کشورهای جنوب به ویژه آفریقا در سرلوحه برنامه و راهبرد ایران قرار دارد و برای توسعه آفریقا و محرومیتزدایی از این قاره تلاش کرده و خواهد کرد. وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر در اتحادیه آفریقا و یک شریک راهبردی برای این قاره همواره در نشستهای اتحادیه شرکت کرده است.
ارسال نظر