گام رو به جلو برای افزایش تعطیلی عید فطر
دنیای اقتصاد- کمیسیون اجتماعی مجلس با افزایش تعطیلات عید فطر به سه روز موافقت کرده است. پیش از این مجلس به یک فوریت طرحی رای داده بود که براساس آن تعطیلات عیدفطر به سه روز افزایش پیدا کرده و در عوض تعطیلات رسمی ۱۵ خرداد و ۲۹ اسفندماه حذف میشد؛ اما کمیسیون اجتماعی مجلس ضمن موافقت با افزایش تعطیلی عید فطر به سه روز و حذف تعطیلی ۲۹ اسفند با حذف تعطیلی ۱۵ خرداد مخالفت کرده و به جای آن ۱۲ فروردین را گنجانده است. این طرح به زودی در جلسه علنی به رای گذاشته خواهد شد. رویداد
گام رو به جلو برای افزایش تعطیلات عیدفطر
تعطیلات ۳ روزه عیدفطر در کمیسیون فرهنگی تصویب شد
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس از تصویب افزایش تعطیلات عید سعید فطر به ۳ روز در این کمیسیون خبر داد و گفت که در این جلسه مقرر شد ۱۲ فروردین و ۲۹ اسفند، غیرتعطیل اعلام شوند و در عوض تعطیلات عید فطر افزایش یابد.
ستار هدایتخواه در گفتوگو با خبرگزاری فارس، به جلسه عصر دیروز کمیسیون متبوعش اشاره کرد و بررسی طرح یکفوریتی اختیار دولت برای تعیین ساعت کار در ماه مبارک رمضان و افزایش تعطیلی عید سعید فطر را دستور کار این جلسه عنوان کرد. وی افزود: این طرح دارای دو بخش بود؛ یکی کاهش ساعات کاری ادارات در ماه مبارک رمضان که در طرح اولیه تعدادی از نمایندگان سقف آن را حداکثر ۱۵ ساعت در هفته پیشبینی کرده بودند، اما در کمیسیون مصوب شد، این سقف برداشته و در اختیار دولت گذاشته شود تا دولت متناسب با فصل، شرایط اقلیمی و سایر شرایط این سقف را تعیین کند.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه یادآور شد: در ارتباط با تعطیلات عید سعید فطر نیز کمیسیون فرهنگی مصوب کرد که تعطیلات عید سعید فطر به ۳ روز افزایش یابد و در عوض روزهای ۱۲ فروردین و ۲۹ اسفند غیرتعطیل اعلام شود؛ اما در طرح اولیه نمایندگان ۱۵ خرداد و ۲۹ اسفند را مطرح کرده بودند که کمیسیون با این نظر موافقت نکرد و ۱۲ فروردین را به جای ۱۵ خرداد پیشنهاد داد.
هدایتخواه در خاتمه گفت که کلیات و جزئیات این طرح در جلسه روز یکشنبه کمیسیون به تصویب رسید.
پیش از این نمایندگان مجلس در جلسه علنی سه شنبه هفته گذشته مورخ دوم شهریور ماه دوفوریت طرحی را در دستور قرار داده بودند که به موجب آن، تعطیلات رسمی ۱۵ خرداد و ۲۹ اسفندماه حذف شده و در عوض تعطیلات عید فطر از یک روز به سه روز افزایش مییافت. هرچند که طراحان «طرح اختیار دولت برای افزایش تعیین ساعات کار در ماه مبارک رمضان و افزایش تعطیلی عید سعید فطر» در ابتدا آن را با قید دو فوریت به مجلس تقدیم کرده بودند تا بتوانند برای عید فطر امسال نیز آن را عملی کنند؛ اما مجلس به دو فوریت آن رای مثبت نداد و تنها با یک فوریت این طرح موافقت کرد.
بر همین اساس هم طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون تخصصی ارجاع شد. طرح یادشده علاوه بر افزایش تعطیلات عید فطر به سه روز، مجوز قانونی کاهش ساعات کار کارمندان در ماه مبارک رمضان را نیز به دولت میدهد؛ مجوزی که به نظر میرسد دولت چندان به آن نیازی نداشته است، و سه سال است بدون داشتن مصوبه مجلس، راسا ساعات کار کارمندان را کاهش میدهد.
مهمترین مخالف دو فوریت طرح افزایش تعطیلات عید فطر، احمد توکلی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس بود. وی براین باور بود که از آنجا که دولت بدون مجوز طی سالهای گذشته ساعت کاری را در ماه رمضان کاهش داده است، این مصوبه به معنای این است که مجلس کار دولت در سالهای گذشته را تایید کرده و در مقابل آن تسلیم شده است. توکلی معتقد بود که نباید برای وحدت قوا مجلس از وظایف خود عقبنشینی کند؛
چرا که این طرح درست نیست و از نظر سیاسی نیز عجله کردن به ضرر مجلس است و حتی به ضرر حاکمیت قانون نیز خواهد بود. وی معتقد است که در نهایت زمین به آسمان نمیآید که مردم در عید فطر سه روز تعطیل نباشند؛ چرا که کشور ما دارای بیشترین تعطیلیها است. در میان موافقان دو فوریت طرح افزایش تعطیلات عید فطر نیز محمدرضا تابش، دبیرکل فراکسیون اقلیت که طراح اصلی این طرح بود، بر این باور بود که تعطیلات عید فطر در کشور ما با عظمت آن تناسبی ندارد و این در حالی است که برخی از کشورهای اسلامی تعطیلات عید فطر را تا ۱۶ روز افزایش دادهاند. دبیرکل فراکسیون خط امام (ره) مجلس دلایل طراحی این طرح را همگرایی بیشتر با کشورهای اسلامی و فراهم کردن فرصت برای تجدید قوای مردم عنوان کرده بود. احتمالا این طرح در هفته آینده در جلسه علنی مجلس بررسی میشود.
ارسال نظر