انتقاد تند وزیر علوم از اوضاع فرهنگی برخی دانشگاه‌ها

وزیر علوم با اشاره به چالش‌های دانشگاه نامطلوب که تحت عنوان اگر «چنین دانشگاهی وجود داشته باشد....» از آن یاد می‌کرد، گفت: اگر در این دانشگاه مخالف فرهنگ بسیجی وجود داشته باشد مردم ایران، دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه آن را با خاک یکسان می‌کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، کامران دانشجو دیروز در مراسم افتتاح طرح‌های عمرانی دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان اینکه تربیت‌شدگان دانشگاه باید کرامت را حفظ کنند، گفت: باید نیروسازی در دانشگاه به ترتیبی صورت گیرد تا افرادی که در دانشگاه تربیت می‌شوند، بتوانند کرامت را حفظ کنند. ساختمان‌سازی، تجهیز کردن دانشگاه و ... همگی خوب است البته منوط بر اینکه دانشگاه اصلاح شود و آدم‌سازی در آن اتفاق بیفتد چون به دنبال تعالی بشریت هستیم. اگر این اتفاق نیفتد چنانکه همه بودجه ایران را نیز در دانشگاه‌ها هزینه کنیم هیچ ارزشی ندارد. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید برای نظام کادرسازی کنند، افزود: در صورتی که فضای دانشگاه در اختیار چپاولگران شرق و غرب قرار گیرد آنها فضای اسلامی دانشگاه را به فضای لیبرال دموکراسی مد نظر خود تبدیل می‌کنند و شاخص‌ها و ارزش‌های دانشگاه و تعریف توسعه و پیشرفت را بر اساس همان چیزی که خود می‌خواهند قرار می‌دهند.

دانشجو با اشاره به پاره‌ای از چالش‌هایی که با عبارت «اگر دانشگاهی وجود داشته که ...» بیان می‌کرد، گفت: اگر دانشگاهی وجود داشته باشد که در آن متدینین، فرهنگ انتظار و فرهنگ بسیج مورد تمسخر قرار گیرد، اگر دانشگاهی وجود داشته باشد که صدای اذان ظهر در آن بلند نشود به بهانه اینکه به کلاس‌های درس آسیبی نرساند، اگر دانشگاهی وجود داشته باشد که روحانی نتواند در آن وارد شود، اگر دانشگاهی باشد که نه تنها مسجد بلکه یک نمازخانه نیز نداشته باشد که بتوان نماز جماعت را اقامه کرد و ... . اگر دانشگاهی وجود داشته باشد که نه تنها در تمام ماه محرم و صفر بلکه در تمام طول سال کوچک‌ترین مراسم مذهبی نیز در آن برگزار نشود و به جایش در چهارشنبه آخر سال گفته شود که اشکال ندارد برقصید و پایکوبی کنید ... اگر دانشگاهی وجود داشته باشد که در یک اردوی دانشجویی ماشین را نگه می‌‌دارند و به دانشجویان می‌گویند «حالا می‌توانید بروید پایین و شروع کنید» و سپس آهنگ مبتذل می‌گذارند و مراسم آنچنانی برگزار می‌کنند، در یک کلام می‌گویم خوب است چنین دانشگاهی اصلا وجود نداشته باشد، چون اگر این دانشگاه وجود داشته باشد مردم ایران، دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه آن را با خاک یکسان می‌کنند. مردم بدانند که خدای‌ناکرده اگر چنین دانشگاهی وجود داشته باشد و بخواهد در آن مسیرها گام بردارد و عده‌ای نیز خود را پشت تصویری پنهان کنند، نمی‌توان در چنین دانشگاهی آدم پرورش داد.

وی در اشاره به چالش‌هایی که درباره دانشگاهی که تحت عنوان «اگر چنین دانشگاهی وجود داشته باشد....» مطرح می‌کرد، گفت: اگر چنین دانشگاهی وجود داشته باشد و خدای ناکرده خیلی از این برنامه‌ها که مخالف فضای دینی و دانشگاهی ما است اتفاق بیفتد مطمئنا برای لغزاندن و منحرف کردن دانشگاه است. برای بی‌خیال کردن دانشجو است. آن وقت آیا اساتید ما می‌توانند بنشینند و مشاهده کنند که دانشجوی ما نسبت به سرنوشت انقلاب و مصالح کشور بی‌خیال شود؟ آنان که ولایت‌مدار هستند باید در این مسیر حرکت کنند. ولایت‌مداری فقط به نظر و زبان نیست، بلکه باید در مسیرش حرکت کرد. خیلی‌ها در صحنه نظر و به زبان ولایت‌مدار بودند؛ اما وقتی حضرت آقا فرمودند دیگر بس است، حقیقت دیگری را شاهد بودیم.

دانشجو با انتقاد از افرادی که تصمیمات وزیر علوم برای تغییر روسای دانشگاه‌ها را سیاسی می‌دانند، گفت: این چه بازی است درآورده‌اند. ۱۵۰ موسسه وابسته به وزارت علوم فعال است. در طول یک سالی که در وزارت علوم آمده‌ام، ۲۳ تغییر در روسای دانشگاه‌ها صورت گرفته است؛ اما می‌گویند این تغییرات فقط در دو ماه اخیر انجام شده است، با انصاف‌ها مگر قرار بود تغییرات را وسط سال انجام دهم. وزیر علوم با اشاره به وضعیت تغییر روسای دانشگاه‌ها در دوران وزرای پیشین علوم گفت: همه وزرای گذشته زحمت کشیده‌اند؛ اما نام وزیری را نمی‌خواهم ببرم که وقتی آمد ظرف کمتر از ۶ ماه ۹۰ درصد روسای دانشگاه‌ها از جمله رییس دانشگاه علم و صنعت را که فقط ۲۵ روز از حکم ریاستش می‌گذشت، تغییر داد. چرا آن زمان کسی نمی‌گفت این تغییرات بر اساس کار کارشناسی صورت نگرفته است.

وی تغییرات صورت گرفته در روسای دانشگاه‌ها را حاصل ۱۵۰۰ نفرساعت کار کارشناسی دانست و گفت: چگونه ادعا می‌کنند این تغییرات سیاسی است. دولت که همان دولت است. اصلا تغییر روسای دانشگاه‌ها که جار و جنجال ندارد؛ ضمن اینکه این تغییرات با استفاده از اختیارات وزیر صورت گرفته است.