حرف دوقوه در افطاری مشترک دولت و مجلس
دنیای اقتصاد - جلسه مشترک هیات دولت و نمایندگان مجلس یکشنبه شب و به میزبانی مجلس در ساختمان بهارستان برگزار شد؛ در این نشست روسای قوای مجریه و مقننه به همراه وزرای دولت و نیز هیات رییسه مجلس و جمع زیادی از نمایندگان حضور داشتند. این نخستین نشست مشترک دولت و مجلس در سال ۸۹ به حساب میآید که در این نشست محمود احمدینژاد خواستار تصویب قوانین خوب شد و لاریجانی هم خواستار نزدیک شدن نظر دولت و مجلس شد. افطاری مشترک دولت و مجلس برای حل اختلافات
احمدینژاد: قانون را خوب تصویب کنید تا ما هم خوب اجرا کنیم
لاریجانی: اگر نگاهها به هم نزدیک شود، بسیار مفید است
دنیای اقتصاد- اولین نشست مشترک دولت و مجلس در سال ۸۹، در آخرین روز از پنجمین ماه این سال برگزار شد تا روسای قوای مجریه و مقننه بار دیگر در کنار یکدیگر بنشینند و از دوستی و همکاری قوا سخن بگویند. این در حالی بود که ظرف پنج ماه گذشته از سال ۸۹، دولت و مجلس بر سر مجموعهای از مسائل مختلف -از هدفمند کردن یارانهها تا ابلاغ و اجرای قوانین مصوب مجلس و نحوه ارائه مصوبات دولت به مجلس- با یکدیگر اختلافنظر داشتند.
اما در نشست مشترک یکشنبه شب که به میزبانی مجلس و به طور غیرعلنی برگزار شد، صحبت چندانی از اختلافنظرهای قبلی نبود. تنها یکی دو اشاره کوتاه محمدابراهیم نکونام، رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به ضرورت اجرای «همه قوانین» و تلمیح محمود احمدینژاد، رییسجمهور به ضرورت تصویب «قوانین خوب» در مجلس، نشانههایی از اختلافات گذشته را در خود داشتند. در این نشست از طرف دولت، علاوه بر احمدینژاد، چهار وزیر (مهدی غضنفری، شمسالدین حسینی، محمد حسینی و صادق خلیلیان) و یک معاون رییسجمهور (ابراهیم عزیزی) سخنرانی کردند. از سوی مجلس نیز، علاوه بر لاریجانی و نکونام، سه رییس کمیسیون دیگر (غلامعلی حداد عادل، عباس رجایی و حمیدرضا فولادگر) و نایب رییس اول مجلس (محمدحسن ابوترابی فرد) نظرات خود را به اطلاع دولتمردان و نمایندگان مجلس رساندند و در پایان جلسه نیز به اتفاق در ضیافت افطاری رییس مجلس شرکت کردند.
احمدینژاد: به نظرات کارشناسی دولت اعتنا کنید
آن گونه که ایسنا گزارش کرده است، محمود احمدینژاد در جلسه مشترک دولت و مجلس گفت: ما آمادگی داریم تا ماهی یک بار با نمایندگان مجلس در جلسهای گفتوگو کنیم و برای هر جلسه یک دستور کار مشخص بگذاریم تا همنظر شویم، یک تصمیم بگیریم و دست به دست هم در خدمت ملت حرکت کنیم.
وی افزود: ما مجلس، دولت و همه نظام را یکپارچه میدانیم؛ چرا که همه عضو یک خانواده با ماموریتهای بزرگ داخلی و جهانی هستیم. رییسجمهور تصریح کرد: مسوولیتها و ماموریتها فراوان است و کارهای فراوانی با همدلی دولت و مجلس انجام شده؛ اما کارهای زمین مانده بیشتر است و ما نیازمند همدلی بیشتر هستیم. دولت بدنه کارشناسی کل کشور و ملت است، کارهایی را که امکان اجرایی داشته باشد بررسی میکند و با حداکثر ظرفیت پیشنهاد میدهد؛ بنابراین درخواست داریم که دوستان به نظر کارشناسی دولت اعتنای بیشتری کنند.
احمدینژاد با اشاره به مراحل تصویب لایحه برنامه پنجم توسعه در کمیسیون تلفیق، ادامه داد: قانون برنامه راه را برای پنج سال ترسیم میکند. خوشبختانه همکاری خوبی وجود دارد. ما امیدواریم شاکله اصلی قانونی که بسیار منسجم، هدفمند و شفاف تنظیم شده است، حفظ شود تا بتوانیم پنج سال آینده کارها را خوب جلو ببریم؛ چرا که اگر پیچ و خمهای اضافه وجود داشته باشد، شما (نمایندگان) در اصلاح و ما در اجرا مشکل خواهیم داشت.
احمدینژاد گفت: قانون پایه اداره کشور است و باید درست و خوب تصویب و همچنین اجرا شود. اگر شما قانون را خوب تصویب کنید، دولت هم با همه توان تلاش میکند که آن را به خوبی اجرا کند.
رییسجمهور با اشاره به اجرای هدفمند کردن یارانهها گفت که اجرای این قانون آغاز شده و افزود: ساماندهی بخشهای گوناگون، برنامهریزی برای بخشهای مختلف و شناسایی اقشار مختلف جزو تکالیف قانون است و ما اجرای آن را آغاز کردیم، اما برخی ستاد درست کردند که با شروع شدن پرداخت یارانهها و اصلاح قیمتها هجوم کنند و آسیب بزنند؛ اما دولت با آگاهی کامل، هوشیاری، استحکام و دقت قدم برمیدارد و به فضل الهی قانون هدفمند کردن را به نقطه افتخار دولت و مجلس تبدیل میکند.
غربیها بیایند مثل بچه آدم گفتوگو کنند
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دشمنان در برابر منطق ملت ایران کم آوردهاند و شروع به تهدید کردهاند. یکی از حرفهایی که آنها مدام تکرار میکنند، این است که میگویند ملت ایران را منزوی میکنیم؛ اما من میخواهم از زبان شما و خودم که همه نمایندگان ملت هستیم بگویم که ملت ایران صد تا مثل شما را منزوی میکند و به زبالهدان تاریخ خواهد فرستاد.
رییسجمهور همچنین گفت: بعضی میگویند ما بنزین نمیدهیم و نمیگذاریم هواپیماهای ایرانی به کشور ما بیاید؛ شما کار زشتی میکنید، اولا خودتان را از دیدن چهره زیبای ایرانیها و ثانیا پرچم ایران که روی هواپیماها نقش بسته محروم میکنید. قطعا هر کس که بیاید با خود آبادانی و پول میآورد. حالا شما فکر کردید که اگر ملت ایران به اروپا نیاید، درش تخته میشود؟
وی با اشاره به آمادگی دولت در قبال تحریمها و تهدیدها گفت: ما موضوع تحریم را به یک فرصت برای جهش در اقتصاد، اصلاح ساختارهای اقتصادی و خودکفایی در همه بخشهای اقتصادی تبدیل میکنیم و از این فرصت برای ایجاد نظم جدید در اقتصاد در سطح بینالملل استفاده میکنیم.
احمدینژاد ادامه داد: ما با ۴۰ کشور روابط ویژهای تنظیم کردیم تا مسائل اقتصادی از سلطه نظام سرمایهداری خارج شود. قطعا هدف اصلی آنها از این حرفها، فشار بر ملت است؛ اما ملت ایران آب دیده است و بیدی نیست که از این بادها بلرزد. همچنین ما به گونهای برنامهریزی کردهایم که دشمنان ملت حسرت یک سر سوزن فشار بر ملت را به گور میبرند.
او با اشاره به پیشنهاد مذاکره از سوی غربیها اضافه کرد: اگر آنها فارغ از باد دماغ و گندهدماغی بنشینند و مثل بچه آدم گفتوگو کنند و منطق را روی میز بگذارند، ما هم با منطق جلو میرویم، اما اگر فکر میکنند با این تبلیغات بچهگانه نظام از حقوق ملت عقبنشینی میکند، این تعبیر نمیشود و این آرزو را به گور میبرند.
لاریجانی: نگاهها به هم نزدیک شود
رییس مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، با اشاره به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری عنوان کرد که توصیههای معظم له در این شرایط بسیار بهموقع و لازم بود و اگر نگاهها به هم نزدیک شود و همه ما در یک جهت حرکت کنیم، بسیار مفید است.
علی لاریجانی با اشاره به طرح دیدگاه نمایندگان مجلس درباره مباحثی همچون خصوصیسازی، نحوه اجرای دقیق قانون، مباحث و جهتگیریهای فرهنگی و مسائل کشاورزی، عنوان کرد: طرح همه این مباحث دغدغههایی است که برای توسعه کشور میتواند مفید باشد. وی نحوه بیان مطالب را از سوی نمایندگان مجلس در این نشست، نشان از حسن نیت آنها در حل مشکلات عنوان کرد و افزود: حسن نیت از نحوه بیان همه نمایندگان کاملا مکشوف بود.
لاریجانی با اشاره به توصیههای اخیر رهبر معظم انقلاب گفت: ایشان بر حرکت در مسیر وحدت تاکید کرده و هدفها را کاملا مشخص کردند. او با اشاره به تعیین سیاستهای کلی نظام عنوان کرد: در این شرایط مهم مشی ما در بازههای زمانی یکساله و پنجساله در راهی است که هدف و سیاستهایش کاملا مشخص شده است. لاریجانی با اشاره به وظایف ذاتی دولت در برخی از این موارد عنوان کرد: برخی دیگر از این مسائل هم مربوط به مسائل قانونی است که مجلس باید آنها را مدون کند. لاریجانی گفت: در این نشستها باید برای برخی از اختلافنظرها به نتیجه برسیم و اگر در این نشستها موضوعات تکتک مطرح و نگاهها به هم نزدیک شود، بسیار مفید است.
عکس: مهر
ارسال نظر