واکنش ملایم غرب به سوختگذاری در نیروگاه بوشهر
آژانس بین المللی انرژی اتمی سوخت گذاری را تایید کرد
اسرائیل نیروگاه بوشهر را غیرقابل قبول دانست
آژانس بین المللی انرژی اتمی سوخت گذاری را تایید کرد آژانس بینالمللی انرژی اتمیدر حالی سوختگذاری نیروگاه اتمیبوشهر را تایید کرد که آمریکا، فرانسه و انگلیس با واکنشی ملایم و رژیم صهیونیستی با واکنشی تند، با آن برخورد کردند.
به گزارش سایت شبکه خبر صدا و سیما، سوختگذاری نهایی نیروگاه اتمیبوشهر روز شنبه پس از چند دهه تاخیر و تحریم، با حضور علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی، سرگئی کرینکو رییس روس اتم و نمایندگان آژانس بینالمللی انرژی اتمیآغاز شد.
پس از سوختگذاری، آژانس بینالمللی انرژی اتمی بلافاصله بیانیهای صادر و سوختگذاری نیروگاه اتمیبوشهر را تایید کرد.
سخنگوی بخش مطبوعاتی آژانس بینالمللی انرژی اتمیدراینباره گفت: آژانس به طور معمول از نیروگاه اتمی بوشهر درایران بازرسی میکند.
آیهان اورنسل تصریح کرد: آژانس در راستای رویه معین راستآزمایی خود، رویکرد پادمانی مناسب را به کار میگیرد.
اما وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای در واکنش به خبر تجهیز نیروگاه بوشهر به سوخت، اعلام کرد: تامین سوخت رآکتور بوشهر و همکاری روسیه در این باره دلیلی است بر اینکه ایران نیازی به تاسیسات غنیسازی ندارد.
وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: این نیروگاه نشان داد که ایران نیازی ندارد که قادر باشد خودش سوخت هستهای را غنیسازی کند. وزارت خارجه آمریکا در عین حال اعلام کرد: نیروگاه هستهای بوشهر هیچ تهدیدی مبنی بر اشاعه تسلیحات هستهای به شمار نمیرود.
وزارت خارجه آمریکا افزود: تحویل سوخت هستهای به ایران زیر نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی صورت میگیرد.
رابرت گیبس، سخنگوی کاخ سفید هم در این باره با تاکید بر اینکه راهاندازی نیروگاه اتمی بوشهر با کمک روسیه نشان میدهد تهران دیگر نیازی به غنیسازی اورانیوم ندارد، تصریح کرد: اصرار ایران بر غنیسازی اورانیوم، سوالاتی درباره انگیزه این کشور ایجاد کرده است.
گیبس افزود: روسیه سوختاین نیروگاه را تامین میکند و سپس سوخت مصرف شده را پس میگیرد و این نشان میدهد ایران نیازی ندارد که خود به توانایی غنیسازی دست پیدا کند.
وزیر خارجه فرانسه هم در بیانیهای هماهنگ با وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، افتتاح فیزیکی نیروگاه بوشهر نشان داد که ایران نیازی به تلاش برای غنیسازی اورانیوم ندارد. بنابراین ایران باید با پایان دادن به اقدامات هستهای خود و نقض قطعنامههای شورای امنیت، اعتبار خود را بازیابی کند.
براساس بیانیه وزارت خارجه فرانسه، نیروگاه هستهای بوشهر زیر نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمیخواهد بود و تحریمهای بینالمللی اعمال شده برضد ایران با هدف محروم کردن این کشور از داشتن انرژی هستهای برای اهداف صلحآمیز در صورتی که به تعهدات خود در زمینه منع اشاعه تسلیحات هستهای عمل کند، نبوده است. دولت انگلیس هم در بیانیهای با بیان اینکه لندن همیشه به حق ایران در دستیابی و بهرهبرداری از انرژی هستهای صلحآمیز احترام گذاشته است، اعلام کرد: البته انگلیس همچنان بر فشارهای خود به ایران ادامه میدهد تا این کشور از فرصت ایجاد شده در مذاکرات با گروه پنج به علاوه یک برای گفتوگو در مورد تمام ابعاد برنامه هستهایاش بهره بگیرد.
الیستر برت، وزیر مشاور در امور خارجه انگلیس در این باره گفت: آغاز عملیات بارگذاری سوخت در رآکتور نیروگاه هستهای بوشهر توسط روسها نشان از آن دارد که ایران میتواند از انرژی هستهای بهره ببرد، ما همواره به حقایران در توسعه یک برنامه هستهای منحصرا غیرنظامی و صلحآمیز احترام گذاشتهایم.
وی در عین حال گفت: مشکل اینجا است که ایران هیچگاه نتوانسته است آژانس بینالمللی انرژی اتمی و جامعه جهانی را دربارهاینکه فعالیتهایش در زمینه غنیسازی اورانیوم و طرحهایش در مورد آب سنگین، کاملا صلحآمیز و بی خطر هستند، قانع کند.
اما وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی با انتشار بیانیهای تند اعلام کرد: قدرتهای بزرگ جهانی باید فشارهای خود را به ایران افزایش دهند تااین کشور به تصمیمات بینالمللی گردن نهد و فعالیتهای خود را در زمینه غنیسازی اورانیوم و تولید آب سنگین متوقف کند.
در این بیانیه آمده است: پذیرفتنی نیست کشوری که قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بینالمللی انرژی اتمیرا نقض میکند، بتواند از فواید انرژی هستهای بهرهمند شود.
رژیم صهیونیستی حدود ۳۰۰ کلاهک هستهای دارد و به بازرسان آژانس انرژی اتمی نیز اجازه نظارت بر تاسیسات اتمی خود را نمیدهد.
ارسال نظر