کاخ سفید: آماده گفت‌وگوی هسته‌ای با ایران هستیم

عکس: AFP آمادگی آمریکا برای مذاکره هسته‌ای با‌ ایران

کاخ سفید گفت‌وگوی احمدی‌نژاد- اوباما را درباره مسائل جهانی رد کرد

دنیای اقتصاد- کاخ سفید با رد پیشنهاد محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهور ‌ایران برای گفت و گوی مستقیم با باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا، ابراز تمایل کرد تا درباره برنامه هسته‌ای کشورمان با مقامات تهران به گفت‌و‌گو بنشیند.

احمدی‌نژاد دوشنبه در همایش بزرگ‌ ایرانیان خارج از کشور با اشاره به اعلام آمادگی آمریکا برای مذاکره با ایران در سطح ‌بالاتر گفته بود: ما در سطح بالاتر هم آماده گفت‌وگو هستیم و زمان بوش هم بنده در سفری که به نیویورک داشتم آمادگی ایران را برای گفت‌وگو اعلام کردم و سال گذشته نیز به اوباما اعلام کردم که آماده گفت‌وگو هستیم. الان نیز اعلام آمادگی می‌کنیم. احمدی‌نژاد با اعلام این خبر که شهریور ما آماده گفت‌وگو با اوباما به صورت آزاد و در برابر رسانه‌ها و در خصوص مسائل جهانی هستیم، افزود: ما آماده‌ایم که با اوباما در سفری که برای شرکت در سازمان ملل خواهیم داشت گفت‌وگو کنیم و هر کس هر منطقی که داشت روی میز گذاشته تا ببینیم راه‌حل چه کسی بهتر است.

دیروز، اما دولت اوباما پیشنهاد احمدی‌نژاد برای انجام نشست رودررو با باراک اوباما را رد کرد. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه ، رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید پیشنهاد رییس‌جمهور ایران برای برگزاری گفت‌وگوی رو در رو با ‌همتای آمریکایی‌اش درباره آنچه وی مسائل «جهانی» خواند را رد کرد.

گیبز با ادعای غیرقانونی بودن برنامه هسته‌‌ای ایران به خبرنگاران گفت: ما همواره گفته‌ایم که تمایل داریم بنشینیم و درباره برنامه هسته‌ای ایران در صورتی که ایران برای انجام آن جدی باشد، مذاکره کنیم.

وی ادامه داد: تا به امروز این جدیت وجود نداشته است.

احمدی نژاد همچنین در همایش بزرگ ‌ایرانیان خارج کشور با اشاره به شعار تغییر اوباما گفته بود: ایشان متاسفانه از فرصت‌ها درست استفاده نکرد و در محاسبات خود بیش از اندازه به صهیونیست‌ها بها می‌دهد؛ در حالی که ملت‌ها هم مهم هستند. بالاخره ما نفهمیدیم دولت آمریکا تحت سیطره صهیونیست‌ها است یا اینکه رژیم صهیونیستی تحت سیطره دولت آمریکا است که سرانجام آن را روشن کنند.

رییس‌جمهور افزوده بود: اوباما اگر حریف گروه‌های فشار نیست حداقل می‌تواند در تلویزیون به مردم آمریکا بگوید تا خود مردم حساب آنها را برسند؛ در حالی که اینها آبروی مردم آمریکا را با کارهای خود از بین می‌برند. احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه شیوه مدیریت آنها در عراق، افغانستان و سایر نقاط جهان را قبول نداریم، اظهار کرده بود: ما روش آنها را شکست خورده می‌دانیم که اگر آنها تعقل کنند این حرف ما به نفع آنها است. چرا که ما روش نجات آنها را نشان می‌دهیم، اما آنها با ادبیات ۲۰۰ سال قبل با ایران صحبت می‌کنند.

وی گفته بود: آمریکایی‌ها باید صحبت کردن با ملت‌ها و ادب یاد بگیرند؛ چرا که وقتی با ملت‌ها حرف می‌زنند انگار که با نوکر آبا و اجدادی خود صحبت می‌کنند. آنها به جایی رسیدند که اسنادی منتشر می‌کنند که بگویند شکست‌شان در افغانستان تقصیر ایران است؛ در حالی که این حرف بالا بردن ایران است و یعنی به صورت غیرمستقیم در مسائل در مقابل ایران شکست خورده‌اند، البته ما مخالف کشته شدن انسان‌ها هستیم و حتی برای سربازان ناتو نیز ناراحتیم و معتقدیم آنها نیز باید در کنار زن و فرزندان خود باشند.

وی افزوده بود: غرض ما از گفت‌وگو فریب دادن کسی نیست؛ چرا که اگر حرف حقی ارائه شود ما آن را قبول می‌کنیم و تاریخ نشان داده ملت ایران در برابر حرف حق نمی‌ایستد، اما شما نیز باید قول دهید که اگر حرف حق، شنیدید آن را بپذیرید.

رییس‌جمهور با اشاره به تهدیدات غربی‌ها مبنی بر این که قطعنامه صادر می‌کنند، گفت: آنها دائم می‌گویند قطعنامه می‌دهیم، چند تا قطعنامه تاکنون داده‌اید؟ ۴ تا؟ آن‌قدر قطعنامه بدهید که بشود چهارهزار تا. وی ادامه داد: متوجه نیستند هر یک از قطعنامه‌هایی که آنها می‌دهند سند رسوایی خودشان است و در واقع آبروی خودشان را زیر سوال می‌برند.

احمدی‌نژاد با بیان این که خبرنگاری به من گفت که رژیم صهیونیستی امکان دارد به شما حمله کند، خاطرنشان کرد: من به آن خبرنگار گفتم که آن رژیم عددی نیست و گنده‌تر از آن هم عددی نیست که بخواهد علیه ایران اقدامی انجام دهد.

تحلیل آمریکایی از چرایی پیشنهاد گفت وگو

فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز دیروز در رابطه با پیشنهاد احمدی نژاد برای گفت‌وگوی مستقیم با باراک اوباما نیز گفت که ممکن است ایران اکنون درصدد گفت‌وگو با واشنگتن باشد به این دلیل که فشار تحریم‌های تحمیلی شورای امنیت ،‌آمریکا، اتحادیه اروپا و دیگران را احساس می‌کند.

کراولی افزود: ما از آنچه مشاهده می‌کنیم‌، دلگرم می‌شویم ،احساس می‌کنیم که امکان دارد ایران برای ورود به نوعی گفت‌وگو که ما از مدت‌ها قبل درصدد آن بوده‌ایم تمایل داشته باشد.

کراولی گفت: ما تمایل داریم در قالب ۱+۵ در هر زمان و هر مکانی برای آغاز پرداختن به یکسری مسائل،‌ که مساله هسته‌ای از همه برای ما مهمتر است، با ایران نشست داشته باشیم.

خزانه‌داری آمریکا دایره تحریم‌ها را گسترش داد

وزارت خزانه داری آمریکا سه شنبه نام چند شخصیت حقیقی و حقوقی دیگر را به لیست تحریم‌های خود اضافه کرد.به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، وزارت خزانه‌داری آمریکا علاوه بر اعلام نام ۲۱ شرکت نام چند نفر از فرماندهان سپاه قدس ایران را نیز به لیست تحریم‌های خود اضافه کرد.وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شده که این افراد از طالبان حمایت می‌کنند.علاوه بر این، وزارت خزانه‌داری آمریکا نام ۲۱ شرکت در شش کشور جهان که مدعی است متعلق به ایران هستند را نیز به لیست تحریم‌های خود اضافه کرده است.به گزارش رویترز، اغلب این شرکت‌ها در آلمان، ایران و ژاپن مستقر هستند.پیش از این، در روزهای پایانی خردادماه سال جاری، وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران تصویب کرد.