محمد نوری با عاشقانههای مردم به خانه ابدی رفت
بدرقه با طعم آوازی به یادماندنی
نگاه سوم- مراسم تشییع پیکر استاد محمد نوری، خواننده پیشکسوت، مرد هنر و اخلاق و چهره ماندگار کشور صبح روز گذشته با حضور اهالی موسیقی و دوستداران این هنرمند از مقابل تالار وحدت به سوی قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار شد.
عکس: سعید کیایی
نگاه سوم- مراسم تشییع پیکر استاد محمد نوری، خواننده پیشکسوت، مرد هنر و اخلاق و چهره ماندگار کشور صبح روز گذشته با حضور اهالی موسیقی و دوستداران این هنرمند از مقابل تالار وحدت به سوی قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار شد. در ابتدای این مراسم سیدعباس سجادی، مجری این مراسم ضمن خوشامدگویی به حاضران در محوطه باز تالار وحدت پیام دکتر محمد سریر، مدیرعامل خانه موسیقی را که در خارج از کشور به سر میبرد، قرائت کرد و پس از آن داریوش پیرنیاکان سخنگوی خانه موسیقی در جایگاه قرار گرفت و گفت: استاد محمد نوری اهل مسائل حاشیه نبود و تنها برای هنر موسیقی اهمیت قائل بود و عاشقانه به آواز میپرداخت و درست به همین دلیل هم امروز شاهد هستیم که دوستداران این بزرگوار با چه شکوهی برای بدرقه ایشان به خانه ابدی دور هم جمع شدهاند. وی در ادامه افزود: استاد نوری انسانی با اخلاق بود که به شیوهها و پیچ و خمهای آواز خود احاطه کامل داشت و در یک نگاه کلی، نوری انسانی ادیب بود و از فضاهای فکری زمان خویش دور نبود و همگام با زمانه پیش میرفت. به اعتقاد من ایشان فقط یک خواننده نبود، بلکه انسانی پیشرو و روشنفکر بود.
پیرنیاکان گفت: این ضایعه بزرگ را از طرف خانه موسیقی به تمام هنرمندان و دوستداران تسلیت میگوییم و سپاسگزارم که با حضور خود بدرقه این مرد بزرگ به خانه ابدی را با شکوه برگزار کردید.
در ادامه این جلسه، سیمون آیوازیان آهنگساز و از دوستان نزدیک استاد نوری گفت: افتخار میکنم که ۴۵ سال دوستی و رفاقت دیرینه با محمد نوری داشتم و از ایشان بسیار آموختم. از سوی دیگر بسیار متاسفم که گردهم آمدیم تا با استاد هنرمندی چون نوری با ارادت به ایشان وداع کنیم. استاد نوری مرد بزرگی بود و شیره وجودش سرشار از شرافت و عشق به انسانها بود و پیوسته ذهن و فکرش برای خدمت به خلق و جامعه در تکاپو بود.
وی در ادامه افزود: استاد محمدنوری در هنر بسیار متواضع بود، ادعا نداشت و در پی پول و شهرت نبود. او یک هنرمند واقعی و حق شناس بود. نوری ضمیری پاک و به دور از کینه داشت و حالا که اینجا هستم، باور نمیکنم که دیگر در بین ما نیست. نبود او تلخ و دردناک است و میدانم که بسیار دلتنگش میشوم.
داوود گنجهای، قائممقام خانه موسیقی در ادامه این جلسه به روی صحنه آمد و گفت: استاد نوری عمری با عزت و روحی بزرگ داشت و حالا که شما را اینجا میبینم بسیار خوشحالم که این مرد بزرگ در میان استقبال دوستدارانش به خانه حقیقی خود بدرقه میشود.
این استاد پیشکسوت موسیقی در پایان صحبتهای خود به فداکاری همسر استاد نوری اشاره کرد و گفت: سرکار خانم نوری، بانوی فداکاری بود که مانند پروانه گرد این استاد بزرگ میچرخید و تا آخرین لحظه با او بود و جا دارد از همین جا از پزشکان متخصص استاد نوری مراتب سپاسگزاری خود را به جا میآورم. نوری تا آخرین لحظههای عمر خود عشق در چشمانش موج میزد. این مرد بزرگ مناعت طبع بسیار داشت و با عزت نفس زندگی کرد. او عاشقانههای بسیاری خوانده است و با آواز خود برای میهن خود نیز افتخار آفریده است.
پس از پایان صحبتهای داوود گنجهای حاضران در محوطه باز تالار وحدت قطعه معروف «چه خطرها کردهایم» از آثار استاد محمد نوری را با صدای بلند سر دادند و این مرد بزرگ را به سوی قطعه هنرمندان بهشت زهرا راهی کردند.
در این مراسم چهرههایی همچون شهرام ناظری، داریوش پیرنیاکان، داوود گنجهای، گیتی خسروی خواننده، محمدحسین ایمانیخوشخو، محمدعلی خبری، علیرضا شفقینژاد، میلاد عمرانلو، علی مرادخانی، حسین پارسایی، بابک رضایی، علی ترابی، فریدون شهبازیان و هنرمندان و شاگردان محمدنوری حضور داشتند. گفتنی است ازدحام جمعیت به گونهای بود که خیابانهای اطراف تالار بسته شده بود.
ارسال نظر