دنیای اقتصاد- رییس‌جمهور در تازه‌ترین اظهار‌نظر خود به تحلیل اوضاع منطقه و برنامه‌های آمریکا در خاورمیانه پرداخت و احتمال داد در راستای تلاش برای نجات رژیم صهیونیستی، علیه حداقل دو کشور منطقه عملیات انجام دهند؛ احمدی‌نژاد همچنین به تشریح تحریم‌های اخیر شورای امنیت و غرب پرداخت و گفت: تحریم‌ها سرعت پیشرفت ملت ایران را چند برابر می‌کند؛ البته این به آن معنا نیست که ما از این مساله استقبال کنیم. وی درباره تبلیغات آمریکا علیه ایران گفت: ما الان اطلاعات دقیقی داریم که آمریکایی‌ها یک سناریویی نوشته‌اند که جنگ تبلیغاتی سنگینی علیه ایران راه اندازند و این حرف‌هایی که رییس‌جمهور روسیه زد، در واقع آگهی پخش آن نمایش است. در این سناریو به گستردگی وارد می‌شوند و شروع می‌کنند به جنگ سنگین تبلیغاتی و افراد مختلف پشت سرهم حرف می‌زنند و بعدش هم برخی از کشورهای منطقه را مورد هجوم قرار می‌دهند برای اینکه ما را تحت فشار قرار دهند؛ این کلیت این سناریو است. همچنین با برخی‌ها در منطقه و با برخی‌ها در داخل کشور هماهنگ کرده‌اند و این مساله را کلید زده‌اند. در گفت‌وگوی مشروح با پرس‌تی وی ارائه شد

تحلیل احمدی‌‌نژاد از برنامه آمریکا برای خاورمیانه

حمله به دو کشور خاورمیانه در ۳ ماه آینده در دستور کار آمریکا قرار دارد

رییس‌جمهور گفت: آمریکا و اسرائیل قصد دارند برای فشار آوردن به ایران در سه ماه آینده به ۲ کشور دیگر در خاورمیانه حمله کنند.

به گزارش ایسنا محمود احمدی‌نژاد دوشنبه گذشته در مصاحبه مفصل تلویزیونی با پرس تی‌وی اظهار کرد: آمریکا و رژیم اسرائیل با توجه به اینکه نمی‌توانند مستقیما علیه ایران وارد عمل شوند، قصد دارند با تهاجم به کشورهای نزدیک به ایران این کشور را تحت فشار قرار دهند.

وی همچنین با تاکید بر این که «ایران از نیمه ماه مبارک رمضان (اواسط سپتامبر) گفت‌وگوها را با کشورهای غربی از سر خواهد گرفت» افزود: « تهران همچنان خواهان حضور دو کشور ترکیه و برزیل در این مذاکرات است.»

با برخی‌ها در منطقه و داخل برای جنگ هماهنگی کرده‌اند

وی همچنین در این مصاحبه در پاسخ به خبرنگار که پرسید در اظهارات اخیر شما سناریویی توسط آمریکا مطرح شده که در آن سناریو اقدامات احتمالی آمریکا علیه ایران و متحدانش در منطقه است. در این رابطه اگر مطلبی دارید، بفرمایید؛ گفت: ما الان اطلاعات دقیقی داریم که آمریکایی‌ها یک سناریویی نوشته‌اند که جنگ تبلیغاتی سنگینی علیه ایران راه‌اندازند و این حرف‌هایی که رییس جمهور روسیه زد، در واقع آگهی پخش آن نمایش است. وی ادامه داد : در این سناریو به گستردگی وارد می‌شوند و برخی از افرادی را که دزدیده‌اند و به آمریکا برده‌اند و حرف‌هایی از آنها کشیده‌اند و این به تصور خودشان یک نمایشنامه کامل است. شروع می‌کنند به جنگ سنگین تبلیغاتی و افراد مختلف پشت سرهم حرف می‌زنند و بعدش هم برخی از کشورهای منطقه را مورد هجوم قرار می‌دهند برای اینکه ما را تحت فشار قرار دهند. این کلیت این سناریو است. وی افزود: همچنین با برخی‌ها در منطقه ما هماهنگی کرده‌اند، با برخی‌ها در داخل کشور هماهنگی کرده‌اند و این مساله را کلید زده‌اند.

اشتباه نکنید، ایران احمدی‌نژاد نیست

وی در پاسخ خبرنگار که پرسید: شما ابتدا می‌گویید که اینها تبلیغاتی بیش نیست و از سناریوی احتمالی سخن به میان می‌آورید، اگر چنین چیزی پیش آید، ممکن است برخی از دولت‌های منطقه موردحمله قرار گیرند، گفت: بله این تبلیغات علیه ما است. همان‌طور که گفتم تبلیغاتی سنگین علیه ایران است و می‌خواهند برخی از کشورهای منطقه را تحت هجوم قرار بدهند. این تبلیغات علیه ما است، چون نمی‌توانند این اقدامات را علیه ما انجام دهند. دقت کنید، می‌خواهند فضایی درست کنند و بگویند که ایران خطری در منطقه است و ما خیلی در رابطه با این مساله مصمم و جدی هستیم. این یک سناریوی تبلیغاتی است. وی ادامه داد: اشتباه نکنید، ایران احمدی‌نژاد نیست و اگر احمدی‌نژاد را از صحنه خارج کنیم، تمام است. ایران ۷۵ میلیون انسان مومن، شجاع و آگاه دارد که همه با هم متحد هستند. اشتباهشان این است که نمی‌آیند در خیابان‌های ایران تا ببینند چه خبر است.

تصمیم قطعی گرفته‌اند حمله کنند

وی در ادامه در پاسخ به اینکه‌، براساس این سناریو، رژیم صهیونیستی ممکن است مستقیما به ایران حمله نکند و به یکی از دوستان ایران در منطقه نظیر سوریه یا لبنان حمله کند، آیا در این صورت ایران به کمک آن کشورها که مورد تهاجم قرار گرفته‌اند، خواهد رفت یا خیر؟ گفت: این احتمال نیست، آنها تصمیم گرفته‌اند که این کار را انجام دهند. من اطلاع می‌دهم، آنها تصمیم گرفته‌اند تا سه ماه آینده علیه حداقل دو کشور منطقه عملیات انجام دهند. روشن هم هست که همه این بازی‌ها برای نجات رژیم صهیونیستی است.

وی ادامه داد: یعنی تمام این فشارها و موضوع هسته‌ای دو هدف را دنبال می‌کند؛ اول جلوگیری از پیشرفت ملت ایران. آنها با پیشرفت ما مخالف هستند. دوم اینکه می‌خواهند رژیم صهیونیستی را نجات دهند. خود رژیم صهیونیستی هم فکر می‌کند که با جنگ جدید می‌تواند نجات پیدا کند. چون همه جا این رژیم به بن‌بست رسیده است. اینها ۶۰ سال با قدرت نظامی‌بلامنازع حاکم بودند و می‌گفتند هیچ‌کس نمی‌تواند بر آنها غلبه کند. اینها هر تصمیمی بگیرند عمل می‌کنند. به لبنان حمله کردند، شکست خوردند. به غزه حمله کردند، شکست خوردند. الان می‌خواهند این مساله را جبران کنند. اینها می‌خواهند به ما فشار سیاسی بیاورند تا نتوانیم به این کشورها کمک کنیم؛ و (اینها می‌خواهند) با هدف قرار دادن این کشورها، رژیم صهیونیستی دوباره احیا شود.

نیازی به کمک ما به لبنان نیست

وی در پاسخ به اینکه اگر چنین چیزی روی دهد، آیا شما به این کشورها کمک می‌کنید؟ گفت: نیازی نیست. برای ما بسیار روشن است که در هر تحرک نظامی‌جدید، رژیم صهیونیستی شکست خورده قطعی صحنه است‌. می‌خواهد به لبنان حمله کند؛ خب معلوم است که نتیجه‌اش چیست. ۳۳ روز که قبلا حمله کرده بود. من فکر می‌کنم که اگر این بار تحرکی را انجام بدهد پاسخ ملت لبنان ده‌ها برابر شدیدتر است. به هرکشوری در منطقه حمله کند، پاسخ همین است؛ بنابراین ما نگرانی نداریم و نیازی نیست ما کمک کنیم. همین که ما هستیم، کمکی برای همه ملت‌ها است. فکر می‌کنم، اگر چنین خطایی را مرتکب شوند، قطعا اصل موجودیت رژیم صهیونیستی به خطر می‌افتد.

برخی از حرف‌های رییس‌جمهور روسیه در حقیقت میدان دادن به آمریکا است

احمدی‌نژاد اما در این مصاحبه در پاسخ به اینکه روسیه و چین به تحریم‌ها رای منفی ندادند. آیا این رویکرد مسکو باعث خواهد شد که ایران در روابطش با روسیه بازنگری کند یا خیر؟ گفت: در قطعنامه‌های قبلی هم روسیه رای مثبت داده بود. این مساله جدیدی نبوده است. البته هم‌اکنون در روسیه نظرهای متفاوتی مطرح است. آن چیزی که رییس‌جمهور روسیه می‌گوید، آشکارا خلاف منافع این کشور است و یک نوع همنوایی با آمریکا است. قبلا روسیه در قطعنامه‌ها مشارکت می‌کرد و در این رابطه نیز همین حرف را به ما زدند و گفتند که ما قطعنامه را طوری تنظیم می‌کنیم که مشکل جدی ایجاد نشود، ما نمی‌خواهیم که مشکلی ایجاد شود و خواستار آن هستیم که با گفت‌و‌گو مسائل حل شود؛ اما اخیرا برخی از حرف‌های رییس‌جمهور روسیه در حقیقت میدان دادن به آمریکا است و این چراغ سبز نشان دادن به آمریکا برای اعمال فشار بر ایران و کارهای دیگر است. در واقع فروختن منافع روسیه به آمریکا است. این مساله جدیدی است، البته پیش از آنکه به ضرر ما باشد، این مساله به ضرر روسیه است.

قطعنامه تقریبا تبدیل به یک لطیفه شده است

وی ادامه داد: فرض کنید این چهار قطعنامه سه تا صفر هم بیاید جلوش و چند سال دیگر بگویند که ما چهار هزارمین قطعنامه را علیه ایران صادر کردیم. این مساله تقریبا تبدیل به یک لطیفه شده است. البته این بدان معنا نیست که ما از این مساله استقبال کنیم، بالاخره آنقدر قطعنامه صادر می‌کنند که اینها هم از تاریخ خارج شوند.

گلایه احمدی‌نژاد از اروپا

او در پاسخ به اینکه شما گفتید که اگر چهار هزار تحریم هم علیه ایران صادر شود، فایده‌ای نخواهد داشت و رییس جمهور ایران خیلی محکم ایستاده و می‌گوید که این تحریم‌ها بی‌تاثیر هستند و آیا این مساله به نشانه آن است که طبل‌های جنگ با صدای بیشتری شنیده می‌شود یا خیر؟ گفت: نه آنها انتظار دارند که ما بگوییم که این تحریم‌ها تاثیرگذار هستند، آنها فکر می‌کنند به محض اینکه تحریمی‌صادر شود، ملت ایران می‌میرد. آنها در حقیقت خودشان را تحریم می‌کنند. دولت آمریکا چون ۳۰ سال است که با ما رابطه اقتصادی ندارد، ناراحت است و می‌خواهد این اروپایی‌های بیچاره را هم به همین سرنوشت دچار کند. فرض کنیم اروپایی‌ها هم به ما جنس نفروشند، چی می‌شود؟ واقعا چه اتفاقی می‌افتد؟ تا حالا هم که هیچ جنس اساسی به ما نمی‌فروختند؛ مثلا یک قطعه‌ای یا دستگاهی که مشکلی از کشورمان حل کند. ما خودمان همه این دستگاه‌ها را ساختیم. اینها الان ۱۵ تا ۲۰ سال است که در سرمایه‌گذاری در بخش نفت با ما بازی می‌کنند.از سال ۱۳۷۲ که آقای کلینتون ایران را تحریم کرد و قانونی گذاشت که کسی که ۲۰ میلیون دلار بیشتر سرمایه‌گذاری کند، تحریم می‌شود، در حقیقت دیگر سرمایه‌گذاری در ایران نکردند و تنها با ما بازی کردند. امسال تصمیم گرفتیم که خودمان سرمایه‌گذاری کنیم و در این یک سال به‌اندازه همه این سی سال سرمایه‌گذاری کردیم.

برای فرار از قطعنامه چهارم، پنجمین قطعنامه را صادر خواهند کرد

او ادامه داد: این ادبیات تحریم برای آدم‌های شکست‌ خورده و ضعیف است. اگر می‌گوییم که تحریم‌ها اثر ندارد، معنایش این نیست که قرار است جنگ شود. من گفتم چهار هزار قطعنامه، اینها سه تا قطعنامه صادر کرده بودند و برای فرار از آنها چهارمین قطعنامه را علیه ایران صادر کردند و برای فرار از این قطعنامه، پنجمین قطعنامه را صادر خواهند کرد.

مساله جنگ را با برخی‌ها هماهنگ کرده‌اند

وی اظهار کرد : اتفاقا آنها دوست دارند که فضای دنیا را با واژه جنگ پر کنند و به‌خصوص آمریکایی‌ها، یعنی لابی‌های پشت صحنه آمریکایی‌ها، صهیونیسم‌ها، دوست دارند فضای دنیا همیشه پر از ادبیات جنگ باشد. وی ادامه داد: فکر می‌کنند با تکرار موضوع جنگ، عده‌ای در ایران می‌ترسند البته به شما بگویم که این مساله را با برخی‌ها هماهنگ کردند و من در آینده خواهم گفت. با برخی‌ها که فکرشان مثل خود آنها است، هماهنگ کردند که ما از این طرف می‌گوییم و شما هم از آن‌طرف بگویید، سرو صدا می‌کنیم، شلوغ می‌کنیم تا ملت ایران بترسند.

قطع روابط اروپا با ایران فرض است

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار که پرسید: آقای رییس‌جمهور، شما معتقدید که حتی اگر چهار قطعنامه کنونی به چهار هزار قطعنامه برسد، اصلا مهم نیست؛ می‌توانید صادقانه بگویید که این تحریم‌ها هیچ تاثیری ندارد و ضرری به دولت و ملت ایران وارد نمی‌کند. در صورتی‌ که هواپیماهای ایرانی نمی‌توانند در آن‌جا سوختی دریافت کنند. می‌توانید در این رابطه توضیح دهید، گفت: چرا این مساله خیلی تاثیر دارد و سرعت پیشرفت ملت ایران را چند برابر می‌کند. اثر دیگرش این است که آنها را محروم می‌کند. وی ادامه داد: ایرانی‌ها در اروپا پول خرج می‌کنند. پول که از آن‌جا نمی‌آورند؛ پول به آنجا می‌برند. خب اگر آنها این روابط را قطع کنند، چه کسی متضرر می‌شود؟ البته آنها قصد قطع این روابط را ندارند و ما فقط این مساله را فرض می‌کنیم. چه کسی ضرر می‌کند، آیا ما ضرر می‌کنیم؟ دنیا که فقط اروپا نیست، دنیا خیلی وسیع‌تر از اروپا و آمریکا است.

برخی ملت‌ها گفته‌اند هر کالایی که در تحریم ندادند ما به شما ارزان‌تر می‌دهیم

احمدی‌نژاد سپس ادامه داد: سرزمین خدا وسیع است، آنقدر ملت‌ها هستند که با ما همکاری می‌کنند. همین الان چقدر از ملت‌ها به ما پیام دادند که ما مطلقا کاری به این تحریم‌ها نداریم. شما نگران نباشید ما هر کالایی که بخواهید، به شما می‌دهیم، هر چی ندادند ما به شما ارزان‌تر می‌دهیم. ما نگرانی نداریم. ایران را با بنزین تحریم می‌کنند؛ اینها نمی‌فهمند چه می‌گویند؛ کشوری که تولیدکننده نفت است، این کشور را به محدودیت صادرات بنزین تهدید می‌کنید.

با یک تغییر در خط تولید روزی ۲۰ میلیون به تولید بنزین‌مان اضافه خواهد شد

به گفته رییس جمهور ما روزی ۴ میلیون بشکه نفت تولید می‌کنیم‌، ده‌ها پالایشگاه داریم. با یک تغییر در خط تولید روزی ۲۰ میلیون به تولید بنزین‌مان اضافه خواهد شد الان این کار را انجام نمی‌دهیم؛ چون که کالایی دیگر تولید می‌کنیم که قیمتش از بنزین بالاتر است.

راجع به حقوق اساسی مصالحه نمی‌کنیم

وی در پاسخ به اینکه آیا آماده هستید در زمینه برنامه هسته‌ای با آنان مصالحه کنید، گفت: نه‌... ما همیشه دنبال مصالحه هستیم، اما (اینکه) راجع به چه چیز مصالحه کنیم، مهم است. راجع به حقوق اساسی ملت؟ اینها قابل مصالحه نیست. شما می‌توانید راجع به استقلال‌تان مصالحه کنید؟ راجع به آزادی‌تان، مصالحه کنید؟ نمی‌توانید که. وقتی می‌گوییم همکاری هسته‌ای؛ معنی‌اش این است که اگر شما دغدغه‌ای دارید بیایید همکاری کنید. مگر نمی‌گویند آزادی بیان و ‌اندیشه و آزادی چرخش اطلاعات و‌...؟ این حرف‌ها را آنها می‌زنند دیگر. خب بیایند بنشینند پشت میز. آنها حرف بزنند، ما حرف بزنیم، راجع به موضوعات دنیا. آنها راه‌حل‌شان را بگذارند روی میز، ما هم راه‌حل‌مان را بگذاریم روی میز. بعد بحث می‌کنیم. دنیا هم بشنوند. این، عیب دارد؟

تقدیر از رشد ۳۵ درصدی اظهارنامه مالیاتی

رییس جمهور با تاکید بر اینکه ایران مانع باندبازی برخی شرکت‌های غربی در صنایع نفت و گاز شده است، از رشد ۳۵ درصدی اظهارنامه‌های مالیاتی تقدیر کرد و گفت: به‌زودی زمان اجرای عدالت جهانی در سرتاسر عالم فرا می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود احمدی‌نژاد در مراسم افتتاحیه دو طرح جدید پتروشیمی‌در عسلویه با اشاره به اینکه امسال یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بیش از سال گذشته اظهارنامه مالیاتی پر شده و تحویل دولت شده است، تصریح کرد: در مجموع امسال ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر اظهارنامه مالیاتی پر کرده‌اند که حاکی از رشد ۳۵ درصدی تعداد اظهارنامه‌های مالیاتی است. رییس‌جمهور با بیان اینکه اصناف و مردم برای پرداخت مالیات اعلام آمادگی کرده‌اند، خاطرنشان کرد: مالیات همچون یک خون تازه به اقتصاد ملی تزریق می‌شود تا امکان توسعه بیشتر را فراهم کند. وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر تمامی‌ کارهای بزرگ در صنعت نفت توسط متخصصان داخلی در حال انجام بوده و پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی‌با بالاترین فناوری در مراحل مختلف طراحی، اجرا، راهبری، بهره‌برداری و مدیریت توسط متخصصان داخلی انجام می‌گیرد، گفت: در شرایط فعلی صنعت پتروشیمی‌ در بخش بالادستی به توسعه قابل قبولی رسیده و برنامه‌های گسترده‌ای برای توسعه این صنعت در دست اجرا بوده، اما باید متناسب با صنایع بالادستی امکان توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی‌ را هم فراهم کنیم. رییس‌جمهوری با اشاره به اینکه برای توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی‌ یک پنجم تا یک دهم صنایع بالادستی نیاز به سرمایه‌گذاری داریم، تصریح کرد: اما میزان اشتغال آفرینی و ارزش افزوده در صنایع پایین دستی ۱۰برابر بالادستی پتروشیمی‌ است. وی با اشاره به آمادگی دولت و نظام بانکی برای سرمایه‌گذاری در صنایع پایین دستی پتروشیمی ‌بیان کرد: برای ساخت و توسعه بزرگ‌ترین واحد صنعت پایین‌دستی پتروشیمی‌حداکثر به ۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز است و از این رو امکان توسعه این صنعت در کوتاه مدت وجود دارد. رییس دولت دهم خواستار تکمیل طرح‌های توسعه صنعت پتروشیمی ‌در کشور شد و اظهار داشت: باید با برنامه‌ریزی امکان تکمیل حلقه تولید در صنعت بالادستی پتروشیمی ‌به طور کامل فراهم و امکان توسعه صنایع پایین دستی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در این صنعت کارآفرین ایجاد شود.

باندبازی خارجی‌ها برای اجرای طرح‌های نفت و گاز

بنا به این گزارش احمدی‌‌نژاد در ادامه با اشاره به واگذاری قرارداد تمامی ‌فازهای پارس جنوبی به کنسرسیوم‌های داخلی در یک روز تاریخی اظهار داشت: در اوایل فعالیت‌های دولت نهم برای اجرای طرح‌های مختلف پتروشیمی ‌با یک قطار خارجی در مراسم افتتاحیه احوالپرسی می‌کردیم، اما امروز تمامی ‌طرح‌ها توسط مشاوران، پیمانکاران و سازندگان داخلی اجرا می‌شود. رییس‌جمهور با بیان اینکه خارجی‌ها برای اجرای طرح‌های مختلف ۳ تا ۴ سال زمان اجرای پروژه را افزایش می‌دادند، ادامه داد: این در حالی است که این شرکت‌ها حتی برای انعقاد قرارداد با طرف ایرانی کلی منت می‌گذاشته تا پول بیاورند و چند برابر آن سود ببرند. وی ادامه داد: برخی از شرکت‌های خارجی پروژه‌های صنعتی ایران را که باید در مدت ۳۶ ماه اجرا می‌شد، بعضا تا ۱۲ سال با تاخیر روبه‌رو می‌کردند و در این مدت هزینه و زمانبندی اجرای پروژه به چندین برابر افزایش می‌یافت.

رییس‌جمهور با اشاره به امضای قراردادهای هر یک فاز پارس جنوبی در مدت یک ماه تاکید کرد: در حال حاضر برای اجرای طرح‌های مختلف صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ‌یک باندی توسط برخی شرکت‌های چندملیتی ایجاد شده که آنها اجرای پروژه‌های مختلف را بین خود تقسیم کرده و حتی از اجرای این طرح‌ها سوء‌استفاده‌های سیاسی می‌کنند.

به گفته احمدی‌نژاد، اما در حال حاضر در صنعت نفت ایران این حلقه یک‌جانبه تحمیلی شکسته شده و ایران تا ۴ سال آینده با قدرت بیشتری وارد بازارهای جهانی خواهد شد.

وی سپس خواستار ایجاد یک واحد پشتیبانی توسط وزارت نفت و صنایع برای حمایت از پیمانکاران، مشاوران و سازندگان داخلی جهت صدور خدمات فنی و مهندسی شد و افزود: باید در سراسر عالم و به تمام کشورهایی که قصد اجرای پروژه‌های مختلف نفت، گاز و پتروشیمی‌ را دارند آمادگی خود را برای اجرای پروژه‌های سریع‌تر و ارزان‌تر اعلام کنیم.

واگذاری قراردادهای پارس جنوبی به داخلی‌ها دماغ خارجی‌ها را سوزاند

رییس‌جمهوری در ادامه مراسم با اشاره به امضای قرارداد فازهای پارس جنوبی به کنسرسیومی‌ متشکل از پیمانکاران داخلی گفت: واگذاری این قراردادها موجب شد برخی از قدرت‌ها و شرکت‌های غربی که به مفت‌خوری عادت کرده بودند، دماغشان سوخته شود.

وی با تاکید بر اینکه برخی از قدرت‌های غربی می‌خواستند در پارس جنوبی قدرت خود را القا کنند در شرایط فعلی همواره اعلام می‌کنند که اجرای ۳۵ ماهه فازهای پارس جنوبی امکان ندارد. احمدی‌نژاد همچنین ادامه داد: علاوه بر یکسری از قدرت‌های غربی برخی از داخلی‌ها هم که قبلا پروژه‌ها را هفت هشت ساله اجرا می‌کردند اعلام می‌کنند که اجرای طرح‌های پارس جنوبی در این مدت زمان امکانپذیر نیست. وی با تاکید بر اینکه نمی‌خواهیم پای غربی‌ها در صنعت نفت ایران باز شود، تصریح کرد: در حال حاضر خارجی‌ها بمب اتم را عامل تحریم‌های ایران عنوان می‌کنند، اما واقعیت موضوع دیگری است.