بررسی آمار مربوط به اشتغال و بیکاری در سال ۱۳۸۷ نشان می‌دهد، نرخ بیکاری در سال پایانی فعالیت دولت نهم کاهش یافت و به ۴/۱۰ درصد رسید. آمار نرخ بیکاری در سال ۱۳۸۵ معادل ۳/۱۱ درصد بود که در سال ۱۳۸۶ به ۶/۱۰ درصد رسید. به گزارش ایرنا و بر اساس سالنامه آماری ۱۳۸۷ کل کشور، در این سال گروه جمعیتی ۱۰ ساله و بیشتر که از نظر اقتصادی جمعیت فعال محسوب می‌شوند، ۳۸ درصد از کل جمعیت ۷۰ میلیونی کشور را به خود اختصاص دادند.

در مدت یاد شده نرخ بیکاری در میان جمعیت فعال کشور ۴/۱۰ درصد برآورد شده است که سهم نرخ بیکاری مردان ۱/۹ درصد و نرخ بیکاری زنان ۷/۱۶ درصد است؛ میزان بیکاری در نقاط شهری ۱۲ درصد و در نقاط روستایی ۲/۷ درصد برآورد می‌شود.

در سال ۱۳۸۷ استان لرستان با ۱/۱۷درصد بیشترین میزان بیکاری را در بین ۳۰ استان کشور به خود اختصاص داده است و استان‌های کهکیلویه و بویراحمد با ۹/۱۴ درصد و ایلام با ۶/۱۴ درصد در رده بعدی قرار دارند.

در مقابل استان‌های یزد با ۶/۶ درصد آذربایجان شرقی با ۸/۶درصد و مازندران با ۴/۷ درصد کمترین نرخ بیکاری را در میان ۳۰ استان کشور داشتند.

همچنین بررسی توزیع نسبی شاغلان کشور در سه بخش عمده فعالیت‌های اقتصادی نشان می‌دهد بخش خدمات با ۵/۴۶ درصد بیشترین میزان شاغلان کشور را به خود جذب کرده است؛ سهم صنعت از این شاخص اقتصادی ۲/۳۲ درصد و بخش کشاورزی ۲/۲۱ درصد است. کمتر از ۱/۰ درصد از افراد نیز نوع فعالیت اقتصادی خود را اظهار نکرده‌اند.