امین حیایی هم به جمع منتقدان فیلمهای کمدی ضعیف پیوست
تهیهکنندهها، تیشه به ریشه خودشان میزنند
«امین حیایی» با بیان اینکه تهیهکنندهها یک جاهایی تیشه به ریشه خودشان میزنند، گفت: خیلی مواقع تهیهکننده خصوصی دو سه بازیگر میآورد و مابقی را از دوستان و آشنایانشان میگذارد و ما باید آنها را هم راه بیندازیم. «امین حیایی»، بازیگر فیلم سینمایی «بیداری رویاها» ساخته محمدعلی باشهآهنگر در مصاحبه با «فریدون جیرانی» گفت: «بیداری رویاها» را در جشنواره دیدم و بسیار واقعی و خوب شده بود. در این فیلم یک محیط بازی وجود داشت و آقای آهنگر هم به ما اعتماد داشتند.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که بازیگری در نقشهای متفاوت به ارزش بازیگری شما میافزاید یا از آن میکاهد، افزود: هر کدام یک تجربه است و در هر تجربه هم چیز جدیدی به دست میآوریم. من به دنبال این که خودم را در فیلم مطرح کنم، نبودهام. من بیشتر دوست دارم فیلم موفق و مطرح شود.
حیایی ادامه داد: با یکسری نقشها مثل «اخراجیها»، «کما» و «مهمان مامان» خو گرفتم. این نقشها ۳۰ درصد آن نوشته شده بود و مابقی را خودم اضافه کردم؛ ولی در «بیداری رویاها» فیلمنامه کامل بود.
این بازیگر سینما در خصوص عدم استقبال مردم از فیلم سینمایی «بیداری رویاها»، اضافه کرد: «بیداری رویاها» یک فیلم جشنوارهای و تلخ است. این فیلم تماشاگر خاص را میطلبد. مردم عام دوست دارند در دو ساعتی که فیلم نگاه میکنند، تفریح کنند یا بخندند و یا گریه کنند که البته خندیدن را بیشتر ترجیح میدهند.
وی در ادامه تصریح کرد: مردم خندیدن را دوست دارند. سرمایهگذاران هم در این زمینه سرمایهگذاری میکنند و فیلمنامهنویسان را مجبور میکنند در این زمینه بنویسند. ما هم مجبوریم در این خطها بازی کنیم.
«امین حیایی» در پاسخ به این سوال که آیا قبول داری فیلمهای کمدی حال حاضر سطح نازلی دارد و تو نباید به رشد این فیلمها کمک کنی، اظهار داشت: مسلما من سعی میکنم هر موقع در فیلمی حضور پیدا کردم، به ارتقای سطح آن کمک کنم تا فیلم ضعیف نشود. مثلا در فیلم «مهمان» که به نوعی بازسازی یک فیلم قدیمی بود، با آقای فرحبخش صحبت کردم و گفتم اگر این فیلم در فضای طنز ساخته شود، قشنگ خواهد شد.
وی تصریح کرد: یک جاهایی هست که کارگردان به کارش واقف است و فیلمنامه هم به قدری قوی است که بازیگر فقط میآید جلوی دوربین قرار میگیرد و میرود؛ ولی بعضی مواقع کار باید سریع پیش برود، تهیهکننده به کارگردان میگوید میخواهم این کار را در یک ماه جمع کنی. کارگردان هم که نمیتواند در این مدتزمان به همه افراد برسد، یک دید باز به کار میدهد.
حیایی در ادامه افزود: در بخش خصوصی باید سریعا کار پیش برود تا برای تهیهکننده صرف داشته باشد. خودشان میگویند ما آنقدر سرمایه نداریم که روزی ۱۰ میلیون تومان خرج عوامل کنیم. مثلا آقای «فرحبخش» به ما میگوید من پول دو ماه را به شما میدهم؛ ولی شما کار را در یک ماه جمع کنید. این به نفعش است که یک ماهه کار تمام شود. وی اضافه کرد: در «اخراجیها» میدان بخش بازیگری، باز بود و همه بچهها نظراتشان را میدادند و در نهایت تصویب میشد.
وی در رابطه با صحبت هفته گذشته «حامد بهداد» مبنی بر این که اگر من پول زیاد میگیرم، حقم است و باید بیشتر هم بگیرم، گفت: من همیشه به اندازه زحمتی که کشیدم، توقع داشتم دستمزد بگیرم. هیچ وقت بیشتر نگرفتم. فیلمی که بدانم ارزش هنری، کارگردان و فیلمنامه خوبی دارد، مسلما خیلی تخفیف میدهم تا فیلمی که نمیشناسم و باید انرژی بگذارم تا کار جمع شود. در نتیجه قیمت بالا میرود چون انرژی زیادی صرف میشود.
«امین حیایی» در ادامه گفتوگوی خود با «فریدون جیرانی» بیان داشت: خیلی مواقع تهیهکننده خصوصی دو سه بازیگر میآورد و مابقی را از دوستان و آشنایانشان میگذارد و ما باید آنها را هم راه بیندازیم. الان بسیاری از بازیگران ما بیکار شدهاند و از طرف دیگر آشناها و فامیلهای افراد باید جلوی من بازی کنند و انرژی من را بگیرند. این کار اشتباه است. تهیهکنندهها یک جاهایی تیشه به ریشه خودشان میزنند.
وی در ادامه در خصوص وضعیت سینمای امروز و پایین آمدن استقبال مردم از تماشای فیلمهای سینمایی، افزود: کمبود تیمورکهای خوب دلیل این موضوع است. من نباید در سینما خودم را بالا ببینم و باید کمک کنم که همه بالا بیایند و رشد کنند و در واقع باید ایرانیها را نشان بدهیم.
ارسال نظر