واکنش بروجردی به سخنان سفیر انگلیس در تهران

علاءالدین بروجردی‌، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه سایمون‌گس، سفیر انگلیس در تهران باید ادب سخن گفتن با ملت بزرگ ایران را بیاموزد، اظهارات اخیر او درباره ایران را مصداق عنصر نامطلوب‌شدن در عرصه بین‌المللی دانست. بروجردی در گفت‌‌و‌گو با خبرگزاری فارس گفت: آنچه که سفیر انگلیس در ارتباط با مسائل ایران در مصاحبه با بی‌بی‌سی فارسی عنوان کرده،‌ نشان‌دهنده متاثربودن مواضع این کشور از گزارشاتی است که «سایمون‌گس» ارائه می‌دهد.

وی افزود: معمولا‌ سفرای کشورهای مختلف تلاش می‌کنند، نقش موثر و مثبتی در تنظیم روابط کشور متبوع خود با کشور محل ماموریت داشته باشند و برای حل مشکلات پیشنهاداتی ارائه دهند و مسائل مثبت را محور فعالیت‌های خویش قرار دهند. به اعتقاد رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، اتهامات سفیر انگلیس در تهران در خصوص گرایش فعالیت‌های هسته‌ای ایران در خارج از چارچوب ان.پی.تی و مقررات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، یک اتهام دروغ و غیرواقعی است. به گفته وی، سفیر انگلیس باید در مدت اقامت خویش در جمهوری اسلامی ایران این واقعیت را درک کرده باشد که همه فعالیت‌های ایران در چارچوب مقررات آژانس و کاملا‌ صلح‌آمیز است و تکرار این گونه مسائل کذب، به هیچ وجه واقعیت را تغییر نمی‌دهد.

بروجردی همچنین یادآور شد: سفیر انگلیس در ایران باید این واقعیت را درک کرده باشد که تحریم‌های اقتصادی در طول ۳۰ سال گذشته نه فقط تاثیر منفی بر جمهوری اسلامی ایران نگذاشته است، بلکه ایران بزرگترین موفقیت‌ها به دلیل شکوفایی استعدادهای ایرانی را در مدت تحریم به دست آورده‌ است و اکنون هم این تحریم‌ها که انگلیس نقش مهمی در پیدایش آنها داشته است، هیچ‌گونه تاثیری نخواهد داشت؛ چراکه توانمندی‌های ملی ایران بیش از آن است که سفیر انگلیس نسبت به این‌گونه تاثیرها دل خوش کند.

به گزارش خبرگزاری فارس، سفیر انگلیس در تهران در گفت‌وگوی خود با بی‌بی‌سی فارسی گفته بود که «تحریم‌ها در وضعیت کنونی اقتصاد ایران نقش بسزایی دارد، اما همه گرفتاری‌های اقتصادی این کشور ناشی از تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست.»

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به این بخش از اظهارات «سایمون‌گس» اعلام کرد که «سفیر انگلیس در ایران خوب است که به فکر اقتصاد ورشکسته و آشفتگی‌های کشور خویش باشد و برای رهایی کشورش از این مشکلات که اعتراضات گسترده‌ مردمی دلیل بارز آن است، فکری کند.»