مشاور و تهیهکننده سریال هر شب «شبکه سه» تاکید کردند:
حتی یک ثانیه از «فاصلهها» حذف نمیشود
نگاه سوم- چندی است که صدا و سیما توجه ویژهای به سریالهای هر شبی نشان میدهد و در این بین شبکه سه با پخش چند سریال پرطرفدار در جذب مخاطب موفقتر بوده است. آخرین نمونه هم «فاصلهها» است که با دستمایه قرار دادن تضادهای نسل جوان با نسل گذشته و پرداختن به برخی موضوعات حساسیتبرانگیز و کمتر پرداخته شده در تلویزیون، مثل ارتباط دختر و پسر در کانون توجه قرار گرفته است؛ اما شنیده میشود این سریال که هنوز ساخت آن به پایان نرسیده، با حذف و تغییراتی همراه خواهد بود؛ موضوعی که مشاور و تهیهکننده پروژه آن را تکذیب میکنند. متفاوت با همه جای دنیا
محمدرضا شجاعی میگوید: حتی یک ثانیه هم از سریال «فاصلهها» حذف نمیشود و تمام قسمتهای این مجموعه داستانی به طور کامل پخش خواهد شد.
مشاور پروژه «فاصلهها» و تهیهکننده پیشین این مجموعه در گفتوگو با «ایسنا»، با اشاره به اینکه در ابتدا قرار بر این بوده است که سریال «فاصلهها» در قالب ۵۰ قسمت ۳۰ دقیقهای برای پخش در فصل تابستان آماده شود، در این زمینه اظهار کرد: تنها تغییری که صورت گرفته، این بوده است که سریال در حدود ۴۰ قسمت ۵۰ دقیقهای پخش میشود.
وی دلیل این تغییر را تاخیر در شروع پخش سریال «فاصلهها» به علت مصادف شدن با بازیهای جام جهانی و همچنین آغاز ماه مبارک رمضان میداند و میافزاید: حتی یک پلان هم از این سریال کم نشدهاست و تولید سریال طبق فیلمنامه و برنامه پیش میرود.
محمدرضا شجاعی درباره پخش روتین و هرشبی این سریال عنوان میکند: روش مطلوب در ساخت سریالها و مجموعههای تلویزیونی این است که فیلمنامه نوشته و اصلاحات انجام شود. یک سال از نگارش فیلمنامه بگذرد، نظرها و انتقادها روی کار اعمال شود و بعد کمکم وارد مرحله تولید شویم. در تلویزیون ما این گونه معمول است که یک طرح کلی وجود دارد و بعد از نگارش ۳ تا ۴ قسمت از فیلمنامه، مرحله تولید آغاز میشود.
این تهیهکننده با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا مانند ایران، سریالهای روتین نمیسازند، تاکید میکند: این وضعیت سریالسازی در ایران مطلوب نیست. ما مبنای معقولی برای ساخت برنامه و سریالسازی نداریم و بیشتر عطف به این است که وضعیت چگونه است و چه مدیری کار میکند تا نوع برنامه را بر اساس آن تعیین کنیم.
این تهیهکننده در پایان میگوید: حدود ۹۰ درصد سریال «فاصلهها» ساخته شدهاست و تا ۱۰ روز دیگر تصویربرداری آن تمام میشود.
دو سال کار کردیم
از سوی دیگر تهیهکننده مجموعه تلویزیونی «فاصلهها» قبول ندارد موضوع این سریال تکراری است؛ چراکه خیلی دقیق به فاصله میان نسلها پرداخته که نمونه آن در دیگر مجموعههای تلویزیونی نبوده است.
محمدرضا شفیعی، تهیهکننده و مشاور مجموعه تلویزیونی «فاصلهها»، در پاسخ به این سوال که مسعود بهبهانینیا، نویسنده پروژه در هنگام نگارش هم در ایران نبوده، به خبرگزاری مهر توضیح داد: آقای بهبهانینیا در هنگام نگارش فیلمنامه ایران بودند و در حال حاضر چند روزی است که به خارج از کشور رفته است. فیلمنامه را کاملا خودش نوشته است. او در طول نگارش از مشورت من و دیگر دوستان هم استفاده کرده است.
وی در ادامه افزود: از دو سال قبل موضوع مجموعه «فاصلهها» مطرح شد. علاقهمند بودیم روی نسل جوان کار کنیم، به همین دلیل به موضوعات مختلف فکر کردیم. تا اینکه تصمیم گرفتیم موضوع اصلی فاصله میان نسلها، ارزشها و معیارهای نسل قدیم و نسل جوان باشد.
شفیعی در پاسخ به این سوال که پرداخت به فاصله میان نسلها موضوعی تکراری است، فکر میکنید شما در این سریال تا چه حد از کلیشههای رایج فاصله گرفتید، توضیخ داد: من نمیتوانم قضاوت کنم، بلکه مردم باید داوری کنند؛ ولی آنچه تاکنون از پخش این مجموعه گذشته، نشان داده که مورد استقبال مردم قرار گرفته است. قبول ندارم موضوع مجموعه «فاصلهها» کلیشهای است. آیا شما میتوانید مثال بزنید که کدام یک از مجموعههای تلویزیونی همچون «فاصلهها» خیلی دقیق و ظریف به فاصله نسلها و تفکرات نسل قدیم و جوان پرداخته کرده باشد. ممکن است سکانسی در سریالی درباره جهتگیری نسلها بوده و درباره این موضع بحث کرده باشد؛ اما سریال مستقلی که موضوع را به این صورت پرداخت کردهباشد، نداشتهایم. ما به موضوع فاصله میان نسلها پرداختیم و اصلا سطحی نگاه نکردهایم.
این تهیهکننده یادآور شد: برای این پروژه دو سال کار کردیم؛ چراکه میخواستیم خیلی عمیق به اشکالات میان دو نسل بپردازیم. از خودخواهیها دو طرف بگوییم؛ البته قصد نداشتیم کسی را محکوم کنیم، بلکه میخواستیم روی موضوع تربیتی کار کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه دو سال روی فیلمنامه «فاصلهها» کار شده؛ اما در شکل اجرا دیالوگها قوت زیادی ندارند، توضیح داد: دیالوگ نویسی یک روش و شناسنامه است. هر نویسنده هم نوع خاصی برای دیالوگها به کار میبرد. دیالوگها میتواند گل درشت یا محاورهای باشد. هر دو شکل هم خوبیها و مضرات خودش را دارد. سعید نعمتالله پارسال مجموعه «رستگاران» را نوشت که خیلیها نوع دیالوگنویسی او را دوست داشتند و برخی هم نه. سبک آقای بهبهانینیا در دیالوگنویسی محاورهای است. از او دیالوگهای گل درشت مثل سعید نعمتالله که در کارهایش استفاده میکند، نمیبینیم.
این تهیهکننده در پاسخ به این سوال که دیالوگ محاورهای ایرادی ندارد؛ اما برخی دیالوگها در مجموعه «فاصلهها» به ویژه در سکانسهایی که سعید و بیتا (شاهرخ استخری و بهاره افشاری) بازی دارند، سطحی است، به حدی تو ذوق مخاطب میخورد، آیا تعجیل در کار باعث این مساله شده، توضیح داد: نه، تعجیل در کار نداشتیم. با حرف شما هم موافق نیستم. همان طور که اشاره کردم هر نویسندهای سلیقه خودش را دارد. اتفاقا به نظرم دیالوگها در سکانسهای سعید و بیتا خیلی خوب است؛ چراکه روابط خیلی خوب در آمده است.
شفیعی خاطرنشان ساخت: در این سکانسها شاهد نگاه متفاوت سعید و بیتا به روابط شان هستیم. بیننده متوجه میشود که بیتا چقدر راحت برخورد میکند؛ اما سعید برای اینکه علاقهاش را بگوید، خجالت میکشد. هدف ما این بوده که مجموعهای نرم برای مخاطبان بسازیم تا برایش جذابیت زیادی هم داشته باشد. علاوه بر آن مشکلات روز را هم مطرح کرده باشیم.
وی درباره اینکه چند روز پیش در یکی از خبرگزاریها خبری منتشر شده بود که هفت قسمت از مجموعه «فاصلهها» به خاطر اینکه پخش آن قبل از ماه رمضان تمام شود، حذف شده است، توضیح داد: نمیدانم این خبر از چه منبعی نقل شده است؛ اما آن را تکذیب میکنم. مجموعه «فاصلهها» قرار بود در ۵۰ قسمت ۳۵ دقیقهای ساخته شود؛ اما پخش آن به خاطر پخش مسابقات جام جهانی به تاخیر افتاد. به همین دلیل تعداد قسمتها کاهش و زمان هر قسمت را افزایش دادیم. در مجموع هیچ قسمتی از این مجموعه حذف نشده تا به کار ضربهای بزند.
ارسال نظر