معاون توسعه مدیریت رییسجمهور تشریح کرد
برنامه دولت برای تحول نظام اداریکشور
برنامه دولت برای تحول در نظام اداری کشور به همراه نتایج اقدامات دولت در راستای طرح خلوتسازی پایتخت موضوعی بود که روز گذشته لطف الله فروزنده، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور به آن پرداخت. به گفته فروزنده از ابتدای انتقال شرکتهای دولتی از تهران تاکنون ۱۰۶ شرکت به طور قطعی از تهران خارج شده و ۵۷ شرکت تا پایان مرداد ماه خارج خواهند شد.
خروج قطعی ۱۰۶ شرکت دولتی از تهران، خروج ۵۷ شرکت تا پایان مرداد
برنامه دولت برای تحول در نظام اداری کشور به همراه نتایج اقدامات دولت در راستای طرح خلوتسازی پایتخت موضوعی بود که روز گذشته لطف الله فروزنده، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور به آن پرداخت. به گفته فروزنده از ابتدای انتقال شرکتهای دولتی از تهران تاکنون ۱۰۶ شرکت به طور قطعی از تهران خارج شده و ۵۷ شرکت تا پایان مرداد ماه خارج خواهند شد. به گزارش خبرگزاری فارس، لطفالله فروزنده دهکردی دیروز در جمع خبرنگاران اعلام کرد: تاکنون ۱۰۶ شرکت دولتی از تهران خارج شده و تا پایان مرداد ماه قرار است این تعداد به ۱۶۳ شرکت برسد. معاون رییسجمهور افزود: اسامی این شرکتها نیز در اختیار خبرنگاران قرار داده میشود تا پیگیری کنند و اگر موردی خارج نشده بود، گزارش نمایند.
فروزنده تصریح کرد: ۱۰ موضوع تحول در نظام اداری به عنوان پاشنهآشیل یک نظام انجام شده است که در راستای ۳ سند مهم برای تحول در کشور شامل سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون اجرای سیاستهای اصل ۴۴ اجرا میشود.
وی افزود: قانون مدیریت خدمات کشوری حاصل ۱۵ سال کار نظام بود که بیش از ۸ سال در دولت مطالعه و ۵ سال در مجلس بررسی شد. فروزنده تصریح کرد: ۱۰ بند تحول نظام اداری شامل توسعه دولت الکترونیک، عدالت استخدامی، ساماندهی نیروی انسانی از نظر کمی و کیفی، تمرکززدایی و تفویض اختیار، استقرار نظام جامع مدیریت، سلامت نظام اداری، اصلاح ساختارها و فرآیندها، توانمندسازی نیروها از نظر فرهنگی و تخصصی، تقویت مدیریت بر مبنای خودکنترلی و خود ارزیابی، خدماترسانی و تکریم مردم بوده است که در راستای تحول نظام اداری انجام شده است.
وی افزود: برای اجرای خدمات دولت الکترونیک پورتال مردم راهاندازی شد که در آن ۴ هزار و ۱۰۰ خدمت توسط ۸۶۰ دستگاه ملی و استانی به مردم ارائه میشود.
فروزنده در ادامه افزود: البته این ۴ هزار و ۱۰۰ خدمت با توجه به اینکه از استانهای مختلف و دستگاههای استانی ارائه میشود، تکراری بوده و تعداد آن با ادغام کاهش خواهد یافت.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور تصریح کرد: همچنین پیشخوانهای دولت الکترونیک که کارگروه حمل و نقل پیشتاز آن است و در حال حاضر ۱۸ هزار پیشخوان در ۱۰ هزار روستا و ۸ هزار شهرستان راهاندازی شده، طبق برنامه در ۲۸ هزار روستا امسال به بهرهبرداری میرسد.
فروزنده تاکید کرد: دفاتر پیشخوان الکترونیک توسط بخش خصوصی راهاندازی میشود و یکی از موارد مهم هدفمندی یارانهها در بخش حملونقل برای کاهش تردد مردم به ادارات همین دفاتر پیشخوان الکترونیک است که امروز نیز کارگروه آن در معاونت توسعه انسانی برگزار میشود.
مزایای رفاهی برای کارمندان دورکار
وی با تاکید بر اینکه محور سوم دولت الکترونیک دورکاری است، گفت: همه دستگاهها موظفند خدمات خود را بر اساس دورکاری مشخص کرده و کارمندان دورکار علاوه بر گرفتن حقوق و مزایای رفاهی مانند سایر کارمندان به میزان ۵ درصد حداقل حقوق کارمندان در ماه به صورت هزینه برای گرمایش و سرمایش و خدمات الکترونیک از منزل دریافت میکنند که در واقع منزل کارمند، شعبهای از محل کار او خواهد بود. فروزنده افزود: در طرح دورکاری زمان مهم نیست، بلکه انجام کار و میزان کار مهم تلقی میشود.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور در مورد تحقق عدالت استخدامی گفت: بر اساس قانون، هر استخدام بر اساس ماده ۴۴ قانون مدیریت خدمات کشوری باید از طریق آزمون و آگهی استخدام انجام شود و همه ۴۰ هزار نفر که در وزارت آموزش و پرورش استخدام میشوند، سهم هر استان مشخص شده و باید از طریق آگهی استخدام و آزمون جذب شوند و افراد اعلام شده حداقل۶۰ درصد نمره عمومی را کسب کنند و هر کس نسبت به نحوه استخدام اعتراض دارد به سایت مردم مراجعه و آن را اعلام کند.
فروزنده در مورد محور سوم از خدمات ۱۰گانه تحول اداری گفت: تمرکززدایی در راستای اینکه واگذاری فعالیتهایی به بخش پاییندستی انجام شود و در حال حاضر به سمت بهبود روشها واگذاری امور به ردههای استانی واگذار میشود.
۱۵ هزار نفر داوطلب خروج از تهران
فروزنده در مورد انتقال کارمندان و شرکتها از تهران گفت: تعداد کارمندان داوطلب تاکنون ۱۵ هزار نفر ثبت نام کردند که ۹ هزار نفر در ستاد وزارتخانهها و ۶ هزار نفر در سایر ادارات و شهرستانهای استان تهران ثبت نام کردهاند. معاون توسعه منابع انسانی رییسجمهور تصریح کرد: در این دوره از انتقال کارمندان هماهنگی انجام شده که اولا حقوق کارمند متقاضی انتقال اضافه میشود ثانیا یک طبقه شغلی دریافت میکند و ثالثا حواله دریافت مسکن مهر به او پرداخت میشود.
وی افزود: انتقال کارمندان به شهرها باعث میشود فرزندان آنها در شهرهای معمولی با ۷۰ درصد و در شهرهای کلان با ۸۰ درصد آخرین نمره در دانشگاهها قبول خواهند شد و تا پایان مرداد ماه پیگیری انتقال افراد ثبت نام شده انجام خواهد شد.
وی افزود: تا آخر مرداد ماه باید این ۱۵ هزار کارمند متقاضی از تهران منتقل شوند و لیست افراد منتقل شده نیز در اختیار افراد گذاشته میشود تا امتیازهای دریافتی اعلام شود که خود نوعی تبلیغ خواهد بود.
انتقال ۱۰۶ شرکت دولتی
معاون توسعه منابع انسانی رییسجمهور در مورد انتقال شرکتها گفت: تاکنون ۱۰۶ شرکت دولتی به صورت قطعی از تهران منتقل شده البته برخی از شرکتهای دولتی در قالب اصل ۴۴ خصوصی شدهاند و انتقال آنها به تصمیمگیران غیر دولتی مربوط خواهد بود.
فروزنده گفت: در وزارت صنایع ۵۴ شرکت بود که ۵ شرکت جنبه ملی دارد و بقیه باید منتقل شود. وی افزود: در وزارت دفاع از ۱۶ شرکت غیر از ۴ شرکت مادر تخصصی بقیه شرکتها و کارخانهها باید منتقل شود. همچنین در وزارت نفت از ۴۰ شرکت به جز ۵ شرکت بقیه از تهران منتقل خواهد شد و در وزارت نیرو از ۱۱ شرکت فقط ۴ شرکت باقی و ۷ شرکت منتقل شده است. وی افزود: تاکنون ۱۰۶ شرکت به صورت قطعی از تهران منتقل شدهاند و تا پایان مرداد ماه باید ۱۴۴ شرکت منتقل شوند.
فروزنده افزود: وقتی شرکتها منتقل میشوند، ماموریت آنها نیز منتقل و کارمندان نیز بالطبع منتقل میشوند و آنهایی که مشکل دارند یا از طریق بازخرید یا بازنشستگی یا انتقال به دستگاه دیگر باید مشکل خود را حل کنند وگرنه باید همراه شرکت منتقل شوند.
معاونت گردشگری رتبه نخست در انتقال شرکتها
وی افزود: معاونت گردشگری و صنایع دستی رتبه نخست در انتقال شرکتها از تهران را کسب کرده که دو معاونت آن و موسسه پژوهشی منتقل شده و یک بخش به قزوین، شیراز و اصفهان منتقل شده است و این میتواند الگوی سایر دستگاهها قرار گیرد. وی در مورد انتقال به تبع همسر گفت: این مشکل باید توسط دستگاه حل شود و در تیر، مرداد و شهریور بهترین زمان انتقال به شمار میرود.
وی گفت: شرکتهای پتروشیمی رازی، بیستون، بندرامام، خراسان، تبریز، بوعلیسینا، فجر، پارس، مبین، برزویه منتقل شدهاند. همچنین شرکتهای سهامی نفت مناطق مرکزی ایران، نفت خزر از تهران منتقل شدهاند و تعداد کل شرکتهای انتقال یافته به زودی در اختیار رسانهها قرار داده میشود.
ساختمانهای شرکتهای منتقل شده در لیست فروش
معاون توسعه منابع انسانی رییسجمهور در مورد شرایط انتقال شرکتهای خصوصی متقاضی انتقال از تهران گفت: در این زمینه قرار شد توسط وزرای صنایع و بازرگانی بستهای تهیه شود که چگونه میتوان از شرکتهای خصوصی برای انتقال از تهران خدماتی فراهم شود. وی در مورد ساختمانهای شرکتهای انتقال شده گفت: لیست این ساختمانها در اختیار معاون اول رییسجمهور قرار داده میشود که یا تصمیم به فروش یا در اختیار دادن سایر دستگاهها میدهد.
فروزنده در مورد اولویت به کارگیری حقالتدریسها و آموزشیاران نهضت در آموزش و پرورش و برگزاری آزمون استخدامی ۴۰ هزار نفری گفت: قانون میگوید باید بر اساس آزمون ۴۰ هزار نفر استخدام شوند، اما ۲ اولویت داشت که شامل حقالتدریسان و آموزشیاران بود و در رشتههای مشاوره با اولویت جذب افراد اگر از حقالتدریس نبود از طریق آزمون جذب خواهند شد.
وی در مورد اجرای بند ۲۹ ضوابط اجرایی بودجه گفت: دستگاههای دولتی ملزم شدهاند با افراد قرارداد مستقیم منعقد کنند و در مورد کارهای حجمی مانند طبخ غذا، نگهداری تاسیسات و ایاب و ذهاب از طریق شرکتهای پیمانکاری این خدمات ارائه شود.
فروزنده در مورد اجحاف برخی از شرکتها به نیروهای شرکتی گفت: بساط این کار جمع شده است و نیرو از طریق واسطه جذب نمیشود، بلکه نیروهای کارشناسی و غیرحجمی باید با قرارداد دستگاهها جذب شود و در ضوابط اجرایی قانون بودجه برای نیروهای شرکتی دو گونه حساب باز میشود که پول کارمند طبق لیست به حساب افراد واگذار میشود و حق مدیریت شرکت ۱ تا ۵ درصد حقوق واریز میشود.
چرا شهرداری برای انتقال کارمندان عمل نمیکند
فروزنده زمانی که خبرنگار روزنامه همشهری در مورد انتقال کارمندان پرسید، گفت: شما که نماینده شهرداری تهران هستید بپرسید چرا شهرداری در مورد انتقال هزار و ۱۰۰ نفر از کارمندان که تقاضای انتقال دارند، عمل نمیکند و تسهیلات برای آنها در نظر نمیگیرد.
انتقال بازنشستگان از تهران
وی همچنین به مصوبهای برای انتقال بازنشستگان از تهران اشاره کرد و گفت: برای افزایش حقوق آنها برنامهای نداریم، اما بحث وام برای آنها پیشبینی شده و فرزندان آنها میتوانند از مزایای انتقال استفاده کنند؛ به نحوی که از سهمیه ۷۰ تا ۸۰ درصدی در کنکور استفاده کنند. معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری گفت: شرکتها، موسسات پژوهشی وابسته به دستگاه، سازمانهای مستقل و برخی وزارتخانهها، معاونان و ستادها در اولویت انتقال قرار دارند. وی در مورد انتقال بازنشستگان گفت: مصوبه انتقال بازنشستگان و پرداخت وام به آنها و نیز استفاده فرزندان آنها از مزایای انتقال دانشگاهی انجام میشود.
افزایش اختیار استانداران
وی در مورد افزایش اختیار استانداران قبل از انتقال افراد به استانها گفت: طبق ابلاغیه رییسجمهور در ۲۳ خرداد سال جاری بحث تمرکززدایی و افزایش اختیارات استانداران برای ساماندهی نیروها و ادارات بر اساس اصل ۱۲۶ قانون اساسی ابلاغ شد که طی ۲ سال این اختیارات به طور کامل به استانداران واگذار شود. وی افزود: در لایحه برنامه پنجم نیز اختیار استانداران افزایش پیدا میکند و اگر مجلس اجازه دهد، تشکیلات کلان دولت ظرف دو سال بازنگری اساسی خواهد شد.
فروزنده در مورد قانون مدیریت خدمات کشوری گفت: به جز ماده ۱۱۷ و دستگاههای مشمول مانند نهادهای عمومی، وزارت اطلاعات، امور خارجه، اعضای هیات علمی، شورای نگهبان، بقیه دستگاهها و شرکتها مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری میشوند و سال گذشته در مورد همه دستگاهها ۱۵ درصد افزایش حقوق اعمال شد، سال ۸۹ نیز ۱۵ درصد خدمات مدیریت کشور به صورت علیالحساب اجرا میشود. وی در مورد افزایش ۲ درصدی خدمات بیمهای کارمندان علاوه بر ۶ درصد افزایش حقوق سال جاری گفت: آییننامه آن به اتفاق معاون برنامهریزی رییسجمهور برای ۲ درصد خدمات درمانی نیروها نوشته شده و به زودی تصویب و ابلاغ خواهد شد.
ارسال نظر