به دنبال مهار چاه شماره ۲۴ نفت شهر، معاون مدیرعامل در عملیات شرکت حفاری شمال در واکنش به ادعای برخی مسوولان که افتخار مهار فوران چاه ۲۴ نفت شهر را از آن خود می‌دانستند، اظهار داشت: افتخار مهار فوران این چاه نه متعلق به یک شرکت خاص، بلکه متعلق به تمامی‌ کشور است و هیچ شرکتی به تنهایی نمی‌توانست از عهده مهار فوران چاه ۲۴ نفت شهر برآید. این حرکت یک حرکت ملی و برای پیشگیری از وارد شدن ضرر و زیان به مملکت عزیزمان بود. «اسفندیار جهانگیری»، در گفت‌وگو با سایت خبری «نفت نیوز» در تشریح چگونگی مهار فوران چاه ۲۴ نفت شهر، این میدان را جزو اولین میادین نفتی کشف شده در کشور دانسته و می‌گوید: میدان نفت شهر حدود ۵۰ سال پیش و با توجه به اطلاعات زمین شناسی مربوط به آن زمان شناسایی و کشف شد که با توجه به وجود چشمه‌های نفتی فراوان در این منطقه، از همان زمان این منطقه به نام نفت شهر نامگذاری شد.

وی افزود: با توجه به وجود مین‌های جنگی فراوان مربوط به دوران دفاع مقدس در منطقه و امکانپذیر نبودن انجام عملیات لرزه نگاری و ژئوفیزیک سه بعدی، اطلاعات کاملی در اختیار کارفرما و شرکت حفاری شمال قرار نداشت و از این رو تشخیص برخورد زودهنگام به یک لایه نفتی امکانپذیر نبود. بنابراین در صورت وجود این امکانات و اطلاعات، هرگز این اتفاق رخ نمی‌داد.

«جهانگیری» در ادامه تصریح کرد: پس از بروز این سانحه، اولین اقدام لازم برای کنترل فوران، تامین آب در منطقه بود که همزمان با احداث سه استخر بزرگ مخصوص جمع‌آوری آب صورت گرفت و شرکت حفاری شمال نیز با همکاری کارفرما پمپاژ آب روی دکل در حال احتراق را با استفاده از ۱۲ دستگاه پمپاژ انجام داد که کار بسیار بزرگی بود، از طرفی حفر چاه‌های جدید جهت انجام عملیات جانبی به صورت همزمان در دستور کار قرار گرفت. وی خاطرنشان کرد: استفاده از استینگر برای کشتن چاه از بالا، یکی از روش‌های قدیمی ‌مورد استفاده در صنعت حفاری به شمار می‌رود که برای کشتن این چاه نیز استینگرهای مختلفی مورد آزمایش و استفاده قرار گرفت و در نهایت با پیشنهاد کارشناسان شرکت حفاری شمال و با تغییر و افزایش قطر استینگر، فوران چاه ۲۴ نفت شهر با موفقیت و به صورت کامل مهار شد.

«جهانگیری» ادامه داد: صنعت حفاری مانند جنگ است و باید کشور در این زمینه تجهیز شود و پرسنل حفاری همواره باید آمادگی برخورد با هر اتفاقی را داشته باشند. وی میزان نفت سوخته و سوزانده شده در این حادثه را ۳۰ هزار بشکه در روز تخمین زد و گفت: این اتفاق باعث شد که قسمتی از میدان نفت شهر که ناشناخته بود شناسایی شود. وی تصریح کرد: بلافاصله پس از این اتفاق، خرید یک دستگاه حفاری حداکثر از طریق مناقصه در دستور کار قرار گرفت تا پس از ورود این دستگاه طی چهار ماه آینده، جایگزین دستگاه حفاری آسیب دیده در حادثه فوران چاه ۲۴ نفت شهر شود. معاون مدیرعامل در عملیات شرکت حفاری شمال در پایان از تمامی‌ مسوولانی که نهایت تلاش خود را در دستیابی به موفقیت در مهار فوران چاه ۲۴ نفت شهر به‌کار بستند، تشکر کرد.