پشت پرده گزارش پنتاگون درباره ذخایر معدنی افغانستان
گروه صنعتومعدن - به همان اندازه که «آلن گریناسپن» رییس کل سابق بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) نفت را دلیل اصلی حمله آمریکا به عراق میداند، «محمدتقی کرهای» معاون وزیر صنایع ایران هم ذخایر غنی معدنی را دلیل حمله آمریکا به افغانستان عنوان میکند.
واشنگتن گزارش روسها را عینا ترجمه کرد
گروه صنعتومعدن - به همان اندازه که «آلن گریناسپن» رییس کل سابق بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) نفت را دلیل اصلی حمله آمریکا به عراق میداند، «محمدتقی کرهای» معاون وزیر صنایع ایران هم ذخایر غنی معدنی را دلیل حمله آمریکا به افغانستان عنوان میکند. دیروز رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی که کمتر از سایر معاونین وزیر صنایع تمایل به اظهارنظر دارد، اظهارات سیاسی را بیان کرد که از یک مقام معدنی کمتر شنیده شده است. معاون وزیر صنایعومعادن و رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، بخشی از پشت پرده مربوط به گزارش پنتاگون درباره ارزش یک تریلیون دلاری ذخایر دست نخورده معدنی افغانستان را فاش کرد.
به گزارش ایسنا، «محمدتقی کرهای» در دیدار با سفیران جدید ایران در منطقه آمریکای لاتین توضیح داد: گزارش منتشر شده از سوی پنتاگون درباره ارزش ذخایر معدنی افغانستان مربوط به اطلاعات شوروی سابق در دهه ۷۰ میلادی است که در آن زمان شوروی حدود ۱۳۰ هزار متر حفاری در افغانستان انجام داد.
وی افزود: آمریکاییها این اطلاعات را بعد از سالها و در زمان مناسب از زبان روسی به انگلیسی ترجمه کرده و منتشر کردند، بدون اینکه حتی یک متر کار حفاری انجام داده باشند.
او اضافه کرد: این اطلاعات زمانی منتشر شد که نیروهای آمریکایی برای خروج از افغانستان به شدت تحت فشار قرار دارند، اما با انتشار چنین گزارشی از یک سو به مردم افغانستان چنین القا شد که با حضور آمریکاییها ذخایر معدنی این کشور و ارزش آن تعیین شده و از سوی دیگر طمع متحدان آمریکا برای حضور در افغانستان و کسب سهم از ذخایر این کشور افزایش یافت و در همین حال دولت آمریکا نیز توانست از کنگره این کشور بودجهای را برای اکتشاف و بهرهبرداری از ذخایر افغانستان بگیرد و در همین حال همایش جذب سرمایهگذاری خارجی برای افغانستان نیز برگزار شد.
معاون وزیر صنایع و معادن تاکید کرد: انتشار گزارش پنتاگون یک بار دیگر ارزش افزوده بسیار زیاد اطلاعات را در بخش معدن و صنایع معدنی نشان داد. به گفته رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، در گزارش پنتاگون بیشتر روی ذخایر لیتیوم افغانستان تاکید شده که آمریکاییها یک متر نیز در این زمینه حفاری نکردهاند؛ چرا که عمده این ذخایر در منطقه تحت سلطه طالبان قرار دارد.
پنتاگون: ذخایر یک تریلیون دلاری
چندی پیش پنتاگون با انتشار گزارشی تایید کرد که ارزش ذخایر معدنی دست نخورده افغانستان به بیش از یک تریلیون دلار میرسد.
پنتاگون همچنین اعلام کرد که در صورت استفاده بهینه از این ذخایر بالقوه و پنهان در افغانستان، اقتصاد این کشور رشد چشمگیری را تجربه خواهد کرد.
سازمان زمینشناسی آمریکا و مسوولان پنتاگون به طور مشترک اعلام کردند که ذخایر معدنی افغانستان میتواند به عنصری کلیدی در توسعه اقتصاد این کشور بحرانزده تبدیل شود.
اسناد پنتاگون همچنین نشان میدهد که در صورت بهرهبرداری از لیتیوم افغانستان، این کشور میتواند به «عربستان سعودی لیتیوم» در جهان تبدیل شود. عربستان سعودی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت در جهان بوده و این در حالی است که افغانستان میتواند با بهرهبرداری از تنها یکی از ذخایر معدنی خود به همتراز این کشور عربی در حوزه نفت تبدیل شود.
از سوی دیگر وحیدالله شهرانی، وزیر معادن افغانستان ارزش ذخایر معدنی این کشور را سه تریلیون دلار برآورد کرد.
طالبان: بیایید، مردهاید!
بعد از انتشار اخبار فوق بود که گروه تروریستی طالبان با انتشار بیانیهای تهدید کرد در صورت فعالیت شرکتهای معدنکاری خارجی در این کشور به شدت آنها را تهدید خواهد کرد.
طالبان با غیرقانونی دانستن دولت حامد کرزای هشدار داده که کلیه شرکتهای معدنکاری خارجی فعال در این کشور را به همراه کارگرانشان مورد هدف قرار داده و آنان را در معادن این کشور دفن خواهد کرد.
کرهای در ادامه با بیان اینکه قرارداد آمریکا با افغانستان برای بازسازی سازمان زمینشناسی این کشور حدود ۳۵ میلیون دلار ارزش دارد، افزود: این در حالی است که ایران در مدت زمان کوتاهتر و با هزینه کمتر چنین قراردادی را با تاجیکستان به اجرا در آورد. البته باید گفت که مقایسه این دو مورد چندان درست نیست؛ چرا که هر سرباز آمریکایی برای کار در افغانستان به محافظت چندین سرباز دیگر نیاز دارد و همین وضعیت هزینه و زمان اجرای پروژهها را بالا میبرد.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی خاطرنشان کرد: قصد داریم اتحادیه معدنی را با حضور کشورهای مختلف از قارههای مختلف ایجاد کنیم تا استراتژی واحدی در زمینه اکتشاف و معدن بین این کشورها ایجاد شود.
وی همچنین با اشاره به ارزش فوقالعاده کشورهای لاتین در زمینه ذخایر معدنی افزود: در این منطقه با کشورهای برزیل، ونزوئلا و کلمبیا دارای تفاهمنامه و قرارداد همکاری هستیم.
این مقام مسوول اضافه کرد: حدود ۵۰ درصد از تولید مس جهان مربوط به منطقه آمریکای لاتین بوده و در سایر مواد معدنی مانند طلا و الماس نیز کشورهای این منطقه حائز رتبههای جهانی هستند و این آخرین فرصت ایران برای حضور در پروژههای معدنی آمریکای لاتین به ویژه در کشور ونزوئلا است. به گفته او، در بخشی از منطقه آمریکای لاتین شامل کشورهای ونزوئلا، برزیل و گویان ۲۰ معدن طلا و الماس وجود دارد که ذخایر عظیمی در نوع خود در جهان محسوب میشوند.
ارسال نظر