رویداد
انتقاد رییس قوه قضائیه از نحوه تدریس علوم انسانی در جهان اسلام
رییس دستگاه قضایی با بیان اینکه متاسفانه در زمان ما عدهای تلاش کردند قرآن را به گونهای تفسیر و تعبیر کنند که از معرفت بخشی و شمول بر حقایق تهی شود، اظهار کرد: در دنیای اسلام و در کشور ما کسانی از روشنفکران ادعا کردند که معارف قرآنی تماما مصرفکننده معارف عصری هستند و فهم کتاب و سنت در چنته معارف عصری است.
نباید تئوریهای روانشناسی، جامعه شناسی و انسان شناسی را که با پیشفرضهای دینی سازگار نیست، ترویج کنیم
رییس دستگاه قضایی با بیان اینکه متاسفانه در زمان ما عدهای تلاش کردند قرآن را به گونهای تفسیر و تعبیر کنند که از معرفت بخشی و شمول بر حقایق تهی شود، اظهار کرد: در دنیای اسلام و در کشور ما کسانی از روشنفکران ادعا کردند که معارف قرآنی تماما مصرفکننده معارف عصری هستند و فهم کتاب و سنت در چنته معارف عصری است. به گزارش ایسنا، آیتالله صادق آملی لاریجانی چهارشنبه شب با حضور در مراسم اختتامیه بیست و هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم گفت: در دنیای اسلام و در کشور ما کسانی از روشنفکران ادعا کردند که معارف قرآنی تماما مصرفکننده معارف عصری هستند و فهم کتاب و سنت در چنته معارف عصری است، و از اینکه قرآن و روایات اهل بیت (ع) و پیامبر (ص) بحر بیپایان است، غفلت کردند.
آملی لاریجانی مشکلاتی که در علوم انسانی در کشور ما و برخی کشورهای مسلمان وجود دارد را مورد اشاره قرار داد و گفت: آن مشکل رفتن به سمت علوم انسانی غربی است. در کشوری که مبنای آن توحید و ایمان به حق تعالی است و بنای حرکت آن بر اساس قرآن است آیا میتوان بر علوم انسانی اتکا کرد که پیشفرضهای آن به هیچ وجه ایمانی نیست. هر علمی پیشفرضهای خود را دارد باید توجه داشت که این پیشفرضها از کجا میآیند؟ وقتی به کتاب و سنت مراجعه میکنیم نگاه خاصی به انسان و حقیقت انسان مییابیم. رییس قوهقضائیه خاطرنشان کرد: چه معنا دارد در کشورمان تئوریهایی در باب روانشناسی، جامعه شناسی و انسان شناسی را که بر پیشفرضهایی مبتنی است که به هیچ معنا با پیشفرضهای دینی ما سازگار نیست، ترویج کنیم. به عنوان مثال در قرآن و روایات خود به رویا توجه داریم. روانشناس ناموری مثل فروید نیز به مساله رویا پرداخته است، اما دو تا نگاه است. وی هنگامی که بحث رویا را مطرح میکند همه را به صورت مادی تفسیر میکند، اما رویا در نگاه قرآنی گاهی انکشاف واقع است.
به گزارش ایسنا، آملی لاریجانی در ادامه با بیان اینکه حقیقت انسانی در عوالم مختلف کشیده شده است، تصریح کرد: ما پایگاهی در این عالم مادی داریم و در عوالم دیگری نیز وجودی داریم. دیدگاهی که انسان را فقط بدن مادی ببیند با دیدگاهی که انسان را مرکب از روح و بدن بداند بسیار متفاوت است. امثال فروید، مارکس و ... دین را افیون بشر میدانستند، اما نگاهی که انسان را در مراحل مختلف هستی میبیند، دین را نزول حق میداند و قرآن را نسخه الهی نازله میبیند که این، مسیر استکمال بشری را فراهم میآورد. این نگاهها پیشفرضهای ما را در معارف معین میکنند و پیش فرضهای ما را در مقام استنباطات علمی نیز مورد تاثیر قرار میدهند. رییس قوهقضائیه با تاکید مجدد بر اینکه قرآن حقیقت عظیم در عالم هستی است، ادامه داد: وجود انسان کامل که از او به امام تعبیر میکنیم نیز در عالم هستی وجود عظیمی است و میان اینها تطابق است، هر اندازه در عمل به قرآن صعود کنیم به باطن عالم و ائمه اطهار(ع) نزدیک میشویم.
ارسال نظر