پس از بازگشت به ایران تشریح شد
روایت شهرام امیری از جزئیات ربایش
عکس: AFP پس از بازگشت به ایران در یک کنفرانس مطبوعاتی تشریح شد
جزئیات ربایش امیری از زبان وی
شهرام امیری که ۱۴ ماه پیش در عربستان سعودی توسط نیروهای اطلاعاتی و امنیتی عربستان و آمریکا ربوده شده بود، بامداد پنجشنبه به تهران بازگشت.
به گزارش ایسنا، در مراسم استقبال از وی که در فرودگاه امام خمینی(ره) تهران برگزار شد، افزون بر خانواده وی، حسن قشقاوی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت خارجه و ملا باشی، معاون پژوهشی وزیر علوم تحقیقات و فنآوری حضور داشتند.
پس از این مراسم امیری در یک کنفرانس خبری به تشریح جزئیات مربوط به ربایش خود پرداخت و به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
وی در این کنفرانس خبری با رد ادعاهای مطرح شده از طرف برخی رسانههای غربی مبنی بر همکاری اطلاعاتی وی با سازمانهای اطلاعات و امنیت آمریکا از پیشنهاد ۵۰ میلیون دلاری دولت آمریکا برای انصراف وی از بازگشت وی به تهران خبر داد. این پژوهشگر ایرانی گفت: بحث ربایش من موضوعی تبلیغاتی و روانی بود. من یک پژوهشگر ساده هستم و در یک مجتمع دانشگاهی که در آن به روی همه باز است فعالیت میکنم و در این مرکز دانشگاهی کار محرمانهای انجام نمیدهیم که من صاحب اطلاعات محرمانه باشم و دولت آمریکا بخواهد از آن استفاده کند.
وی افزود: از روز اول امتیازات و تطمیعاتی را برایم مطرح کردند، به گونهای که برای مصاحبهای ۱۰ دقیقهای با سی ان ان ۱۰ میلیون دلار پیشنهاد دادند که در این مصاحبه اعلام کنم من به آمریکا پناهنده شده و به خواست خود آمدهام.
امیری اضافه کرد: تا آخرین لحظهای که میخواستم خاک آمریکا را ترک کنم یک تلفن در اختیار من قرار داده بودند و گفته بودند که اگر از رفتن به ایران صرفنظر کنید ۵۰ میلیون دلار در اختیار شما قرار میدهیم و به هر کشور اروپایی که خواستید بروید و خانواده شما را نیز از ایران خارج میکنیم، ضمن این که تحت حمایت مالی قرار میگیرید.
امیری همچنین اظهار کرد: با توجه به حجم گسترده تبلیغات منفی علیه من در رسانههای غربی دولت جمهوری اسلامی ایران به شهروند خود اعتماد کرد و از من حمایت نمود، لذا از آنها تشکر میکنم ضمن این که این اقدام از طرف سازمانهای اطلاعاتی کشور نشان داد که سازمان اطلاعاتی آمریکا یک سازمان پوشالی بیش نیست و با کمک خداوند میتوان به این غول استکباری غلبه کرد.
امیری با اشاره به این که وی در شهر مدینه در برابر هتلش توسط عوامل سازمانهای جاسوسی آمریکا و عربستان ربوده شده و به جایی نامعلوم در عربستان منتقل و پس از تزریق آمپول بیهوشی توسط هواپیمایی نظامی از خاک عربستان به آمریکا منتقل شده است، اضافه کرد: در دو ماه اول ربایش تحت شدیدترین شکنجههای روحی و بازجوییهای شدید قرار داشتم که توسط ماموران سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اعمال میشد که هدف از آن راهاندازی بازی جدید علیه کشورمان بود و از من میخواستند در رسانههای آمریکا اعلام کنم به خواست خود به آمریکا پناهنده شدم و برخی اسناد و مدارک را نیز به همراه دارم ضمن این که لپتاپی را به آمریکا منتقل کردم که حاوی مسائل محرمانهای از برنامه هستهای ایران است.
این شهروند ایرانی با تاکید بر این که با این سناریو میخواستند فشارهای سیاسی و خواستههای سیاسی خصمانه خود را علیه کشورمان بهکار گرفته و عملی کنند، اضافه کرد: به خواست خداوند من در برابر آنها مقاومت کردم و معتقدم هر ایرانی دیگری هم جای من بود حاضر نمیشد شرافت خود را فدای خواستههای مالی کند و کشور خود را بفروشد.
امیری با یادآوری این نکته که دولت آمریکا تا زمان خروج من از این کشور در مورد وجود خارجی من در این کشور اظهارنظر نمیکرد، این سوال را از دولت آمریکا مطرح کرد که با وجود ادعاهایشان مبنی بر همکاریاش با سازمانهای اطلاعاتی آمریکا چرا حضورش را در این کشور تایید نمیکردند؟
وی ادامه داد: افکار عمومی دنیا در برابر این مساله قضاوت خواهند کرد ضمن این که آنها فشار دیگری را به من وارد میکردند مبنی بر این که اگر خواست آنها را اجرایی نکنم مرا به رژیم صهیونیستی تحویل میدهند که در زندانهای مخفی آنها اثری از من باقی نماند. به گفته امیری، خواست ماموران اطلاعاتی آمریکا بر این مساله استوار بود که وی ادعاهای آنها را تایید کند؛ چرا که در غیر این صورت وی به زندانهای رژیم صهیونیستی منتقل خواهد شد و آنها هر ادعایی داشته باشند میتوانند از قول وی مطرح کنند. این پژوهشگر ایرانی همچنین بحث حضور بازجویانی از رژیم صهیونیستی را در جلسات بازجویی خود مطرح کرد و افزود: مشخص بود که آنها برنامههایی برای انتقال من به اسرائیل داشتند که اتفاقاتی روی داد که این امر میسر نشد، اما در فرصتهای آتی در این خصوص و مسائل مربوط به فرارم جزییات بیشتری را مطرح میکنم. او ادامه داد: تمام مسائل این چند ماهه و بحث فرارم را میتوانم اثبات کنم و در آینده این امر را عملی کرده و به دولتمردان آمریکا نشان میدهم که دروغ واقعی از دهان آنها خارج میشود. خبرنگار دیگری درباره بحث فرار وی پرسید که وی با اشاره به این که این بحثها اطلاعاتی است و گفتن آن ممکن است به منافع ملی لطمه وارد کند، اظهارکرد: من در آینده در یک جلسه مفصل از ابتدا تا انتها به این مسائل جواب داده و همه آنها را اثبات میکنم.
این پژوهشگر ایرانی همچنین بحث شکایت در مجامع بینالمللی در خصوص این مساله را مورد تاکید قرار داد و گفت: از روز اول با همکاری دوستان وزارت خارجه و سایر سازمانها پروندهای درست شده و این پرونده باز است که با بازگشت من و تکمیل پرونده از طریق مجامع بینالمللی شکایت خود را مطرح میکنم، چرا که ضربهای که به من و خانوادهام وارد شده غیرقابل جبران است و دولت آمریکا در برابر این جرم واقع شده باید پاسخگو باشد. خبرنگار دیگری از امیری پرسید، چرا دولت آمریکا شما را مورد هدف قرار داد و ربود؟ گفت: این را باید از دولتمردان آمریکایی بپرسید. خبرنگاری در باره بحث اطلاعات وی از سایتهای فردو و نطنز پرسید که وی با یادآوری این نکته یک پژوهشگر دانشگاهی است و اطلاعات افراد عادی در مورد نطنز بسیار بیشتر از وی است، گفت: من در بحثهای هستهای کار نکردم و پروژهها و کارهای من مشخص است. من ارتباطی با نطنز و فردو نداشتم و اینها ادعاهای بیپایهای از طرف دولت و رسانههای آمریکا برای فشار به کشور بود.
رد تبادل شهرام امیری با کوهنوردان آمریکایی
حسن قشقاوی، معاون پارلمانی وزیر خارجه نیز در حاشیه مراسم استقبال از شهرام امیری در پاسخ به سوالات خبرنگاران، هر گونه ارتباط مساله رهایی شهرام امیری با تبادل سه کوهنورد بازداشت شده آمریکایی در ایران را رد کرد.
به گزارش ایسنا، قشقاوی در پاسخ به پرسشی درباره ارتباط رهایی شهرام امیری و مبادله سه کوهنورد آمریکایی بازداشت شده در ایران گفت: نه طرف آمریکایی اینچنین ادعایی کرده و نه چنین چیزی واقعیت دارد، همه اینها سناریوهایی تبلیغاتی است که همواره مطرح میشود و کاملا بیپایه و اساس است. قشقاوی همچنین گفت: ما تمام تلاش خود را در مورد حقوق تضییع شده و خسارات وارده معنوی و روحی ایشان انجام میدهیم و طبیعی است با توجه به آمادگی نهادهای ذیربط از این پس با حضور ایشان این آمادگی وجود دارد که پیگیری حقوق ایشان مورد پیگیری کامل قرار گیرد.
ملاباشی، معاون پژوهشی وزیر علوم نیز در حاشیه این مراسم با تاکید بر پیگیری حقوق امیری در کلیه مجامع علمی دنیا اظهار داشت: ما در کل مجامع علمی دنیا این گروگان گیری را که مخالف تمام موازین بشری است دنبال میکنیم و خوشحالیم که یکی از افراد ارتش ۵/۳ میلیون نفری پژوهشگران کشور با حفظ مرزها و خطوط قرمز اعتقادی سیاسی و فرهنگی مجددا به ایران بازگشته و از مقاومت ایشان نیز تقدیر میکنیم.
عکس: ایسنا
ارسال نظر