خودداری آمریکایی‌ها ازتایید هسته‌ای شدن ‌ایران

دنیای اقتصاد- وزیران خارجه و دفاع آمریکا روز یکشنبه با حضور در یک برنامه تلویزیونی با تکرار اتهامات خود علیه‌ ایران از تایید تازه‌ترین پیشرفت‌های هسته‌ای کشورمان طفره رفتند. یک روز قبل از برگزاری اجلاس «امنیت هسته‌ای» در واشنگتن، وزیران خارجه و دفاع آمریکا در مصاحبه با شبکه‌های مختلف خبری به تشریح مواضع هسته‌ای دولت آمریکا پرداختند. به گزارش خبرآنلاین، روز یکشنبه و در خلال مصاحبه‌این دو وزیر دولت اوباما با شبکه

«ای.بی.سی.نیوز» چندبار نیز به‌ایران اشاره شد.

به گزارش وب‌سایت ‌این شبکه آمریکایی مجری برنامه‌ این هفته (This Week) به هیلاری کلینتون گفت: هفته قبل در مورد عوامل بازدارنده خیلی صحبت شد، به ویژه عوامل بازدارنده بر ضد‌ایران، اما با ‌این وجود، ‌ایران از نسل سوم سانتریفیوژهایش خبر داد که ۶ برابر سریع‌تر از نسل قبل هستند.‌ آیا ‌ایران به ‌ایالات متحده نمی‌گوید که «ما [از پیگیری برنامه هسته‌ای] منصرف نشدیم»؟

وزیر خارجه آمریکا پاسخ داد: «هفته بسیار مثبتی برای سیاست خارجی آمریکا بود به ویژه با توجه به گزارش وضعیت هسته‌ای. هنگامی‌که به موضوع ‌ایران می‌رسیم، ما هر چیزی که آنها می‌گویند باور نمی‌کنیم، چون می‌دانیم آنها همیشه راست نمی‌گویند؛ چرا که می‌دانیم آنها تمایل دارند تا چیزهایی بگویند که احتمالا محقق شده یا احتمالا محقق نشده باشد؛ ممکن است درست باشد و ممکن است نادرست باشد. اما در واقع ستیزه‌جویی آنها هر روز به ما کمک می‌کند».

کلینتون افزود: «کشورهایی که ممکن است درباره نیات‌ایران شک داشته باشند، دولت‌هایی که احتمالا تردید داشتند‌ایران در صدد تسلیحات هسته‌ای است، با شواهدی که ما ارائه کردیم و آنچه از رهبران ‌ایران دیدند، تردیدهایشان برطرف شد». از کلینتون در مورد انصراف نتانیاهو از شرکت در اجلاس امنیت هسته‌ای سوال شد که وزیر خارجه آمریکا به شکل تناقض‌آمیزی پاسخ داد: «بخشی از اهداف اجلاس امنیت هسته‌ای توجه به تهدیدات ناشی از تروریسم هسته‌ای است و بر‌این باور نیستیم که تهدید تروریسم هسته‌ای از ناحیه دولت‎ها است. بزرگ‌ترین نگرانی ما‌این است که تروریست‌ها به مواد هسته‌ای دست پیدا کنند. ما از کره و‌ ایران در هراسیم، چرا که رفتار آنها غیرقابل پیش‌بینی است. آنها در مقابل کشورهایی مانند اسرائیل و سایر همسایگان در خلیج [فارس] موضع دارند،‌این امر آنها را تبدیل به خطر می‌کند».

‌این در حالی است که کشورهایی چون مصر و ترکیه قصد دارند موضوع عدم عضویت رژیم صهیونیستی را در اجلاس امنیت هسته‌ای واشنگتن طرح کنند و از‌این رژیم بخواهند تا به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌اجازه بازدید از زرادخانه‌های هسته‌ای را بدهد.

مجری‌این برنامه که روز جمعه در پنتاگون ضبط و روز یکشنبه پخش شده است، به گیتس گفت: بسیاری از جمهوری خواهان بر‌این باورند در استراتژی جدید،‌ایالات متحده مواردی را از روی میز حذف کرده که باعث بازدارندگی سایر کشورها می‌شده است که وزیر دفاع دولت اوباما پاسخ داد: تصور می‌کنم آنچه رخ داده ‌این است که شرایط تغییر کرده، ما امروز عوامل بازدارنده بیشتری داریم، چرا که ما به بازدارندگی هسته‌ای، دفاع موشکی را اضافه کرده‌ایم و با رویکرد انطباقی رییس‌جمهور، ما توان بیشتری برای منصرف کردن ‌ایرانی‌ها خواهیم داشت، چرا که دفاع موشکی عظیم‌تری داریم.

آن گونه که سایت شبکه بی‌بی‌سی، گزارش داده است، گیتس در‌ این گفت‌وگوی تلویزیونی همچنین ‌این نظر که استراتژی واقعی‌ ایالات متحده آماده شدن برای «مهار» یک‌ ایران اتمی‌در‌ آینده است را رد کرد.

گیتس گفت‌: ایران هنوز توانایی تولید بمب اتمی‌را ندارد. به گفته وزیر دفاع آمریکا، دستیابی به چنین ظرفیتی می‌تواند به اندازه داشتن بمب اتمی‌خطرناک باشد، زیرا به گفته او، نمی‌شود به طور قطع تایید کرد که ‌ایران از چنین قابلیتی برای تولید بمب هسته‌ای استفاده نخواهد کرد.

گیتس گفت برنامه اتمی ‌‌ایران در حال گسترش است، اما سرعت پیشرفت آن آهسته تر از آن است که‌ ایران انتظار آن را داشته است.

وزیر دفاع آمریکا گفت: تضمین واشنگتن مبنی بر عدم حمله هسته‌ای به کشورهایی که قدرت اتمی‌ نیستند، اما به پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای پایبندند، قابلیت دفاعی و «بازدارندگی» ‌ایالات متحده در برابر کشورهایی مانند ‌ایران را تضعیف نخواهد کرد. او بار دیگر تاکید کرد که‌این تضمین شامل حال ‌ایران نمی‌شود، زیرا به گفته او‌ایران از تعهداتش در چارچوب پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان پی تی) تخطی کرده است. بر اساس گزارش بی .بی .سی، کلینتون با دفاع از آنچه که «صبر استراتژیک» خواند، گفت: نتیجه تمایل دولت اوباما به مذاکره با ‌ایران جلب حمایت‌های بین‌المللی علیه برنامه اتمی‌ ایران بوده است. در سند استراتژی جدید هسته‌ای آمریکا که سه‌شنبه هفته پیش منتشر شد، تصریح شده است که آمریکا علیه کشورهایی که قدرت اتمی ‌نیستند، اما به پیمان ان.‌پی.‌تی پایبند هستند از بمب اتمی ‌استفاده نخواهد کرد؛ اما مقامات کاخ سفید آن را ‌این‌گونه تفسیر کردند که منظور، ‌ایجاد حق توسل به تمام گزینه‌ها از جمله استفاده از سلاح اتمی ‌در برابر کشورهایی چون ایران و کره‌شمالی است که بنابر ادعای آنان به تعهدات بین‌المللی پایبند نیستند. در واکنش به ‌این رویکرد، محمود احمدی‌نژاد روز چهار‌شنبه هفته گذشته خطاب به اوباما گفت: شما تازه‌ از راه رسیده‌اید، یک مقدار صبر کنید تا سرد و گرم را بچشید و بدانید که گنده‌تر و گردن‌ کلفت‌تر از تو نیز نتوانستند هیچ غلطی بکنند. به دنبال سخنان احمدی‌نژاد، وزارت خارجه کشورمان هم با صدور بیانیه‌ای رسما به دکترین هسته‌ای اوباما پاسخ داد. در ‌این بیانیه آمده بود: آمریکا دارای یکی از بزرگ‌ترین زرادخانه‌های اتمی ‌جهان است و تعداد زیادی سلاح هسته‌ای را انبار کرده و باید یک ضرب‌الاجل زمانی برای انهدام کامل سلاح‌های هسته‌ای خود تعیین کند. نگهداری ‌این حجم از سلاح‌های اتمی ‌امنیت جهانی را در معرض خطر قرار داده و تهدید دیگران با‌ این سلاح‌ها ناامنی بین‌المللی را شدت می‌بخشد. دکترین جدید هسته‌ای اعلام شده توسط دولت اوباما از لحاظ مبنایی هیچ فرقی با دکترین‌های قبلی آمریکا ندارد، بلکه گستاخانه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را در برخی موارد مجاز می‌شمارد.

استفاده از همه گزینه‌ها برای دفاع ازایران

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بازدید از آموزشگاه مالک اشتر ارومیه گفت: برای دفاع از خود ما نیز از همه گزینه‌ها استفاده خواهیم کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در جریان بازدید از آموزشگاه مالک اشتر ارومیه با اشاره به اظهارات تهدید آمیز اخیر رییس‌جمهور آمریکا در خصوص استفاده از تمام گزینه‌ها علیه ایران تصریح کرد: ما نیز اعلام می‌کنیم که برای دفاع از خود از همه گزینه‌ها استفاده می‌کنیم. وی گفت: مردم ایران یکپارچه در کنار نیروهای مسلح آماده دفاع از کیان نظام اسلامی هستند و حضور گسترده مردم در برنامه‌های استقبال از مقامات کشوری نشان از عشق و علاقه مردم به اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی دارد.