مهمانپرست خبر داد
کاهش روابط با انگلیس در دستور کار ایران
سخنگوی وزارت خارجه با تاکید بر اینکه باید در برخی زمینهها در روابط با انگلیس بازنگری انجام شود، گفت: این کار آغاز شده و یکی از مواردی که به طور جدی در دستور کار است، کاهش سطح روابط در موضوع تحصیلات و مسائل مربوط به دانشگاهها در انگلستان خواهد بود. به گزارش ایرنا، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه دیروز در آخرین نشست هفتگی خود با خبرنگاران در سال ۸۸ افزود: کاهش رابطه در زمینه تحصیلات با انگلیس بهزودی اعمال خواهد شد. خبرنگاری در خصوص تحصیل ۳۰۰ تن از فرزندان آقازادهها در انگلیس پرسید و گفت: با توجه به نقش آنها در حوادث پس از انتخابات، اقدامات مداخلهجویانه دولت انگلیس و امکان سوء استفاده از این افراد، آیا جمهوری اسلامی ایران برنامهای برای کنترل آنها دارد؟ سخنگوی وزارت خارجه گفت: تحصیل این افراد در کشورهای مختلف به نوع خود دارای اشکال نیست، موضوعی که ایراد دارد نوع برخورد کشورهایی است که نسبت به حقوق ملت ما انجام میدهند و سعی میکنند مداخله خود را در امور داخلی ایران به روشهای مختلف اعمال کنند. وی ادامه داد: شیوه عملکرد مقامات انگلیس و مداخله آنها در امور داخلی ایران سبب حساس شدن تحصیل تعدادی از فرزندان مسوولان در انگلستان شده است، به همین دلیل افکار عمومی این حساسیت را پیدا کردهاند. ما معتقدیم برای اینکه با این مساله برخورد مناسبی صورت گیرد، باید در رابطه کشورمان با انگلیس در برخی زمینهها بازنگری انجام شود. به گزارش ایسنا، رامین مهمانپرست صبح سهشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که موضوع کاهش روابط با انگلیس در دست بررسی است، اما قرار بود صفری به عنوان سفیر ایران در انگلیس منصوب شود، گفت: با توجه به اهمیت رابطه و ظرفیتهای خوبی که میان کشور ما و چین وجود دارد، گزینههایی برای سفارت ایران در چین تعیین شده بودند؛ اما به دلایل مختلف این کار نهایی نمیشد. در نهایت دستگاه سیاست خارجی با مشورت رییسجمهور به این نتیجه رسید که مهدی صفری را به عنوان سفیر ایران در چین منصوب کند و انشاءالله این کار به سرعت انجام خواهد شد. سخنگوی وزارت خارجه در مورد اظهارات اخیر وزیران خارجه امارات و عربستان گفت: برخی از اظهاراتی که به نقل از مقامات کشورهای منطقه نقل میشود چندان دقیق نیست. منابعی که اینها را نقل میکنند عادت به فضاسازی علیه ایران دارند و بیشتر در مسیر پروژه ایرانهراسی و تامین منافع رژیم صهیونیستی حرکت میکنند. کما اینکه پیش از این هم برخی از اظهارات از قول مقامات عربستان نقل میشد، بعد توسط مقامات مسوول در این کشور تکذیب میشد. این اقدامات حربهای است که دشمنان این منطقه در پیش گرفتهاند. نوعی جنگ تبلیغاتی و روانی برای دور کردن این کشورها از هم و اصولا این روشها را ما در جهت تامین منافع رژیم صهیونیستی و تحت دستورات کشورهای فرامنطقهای تعبیر میکنیم.
وی ادامه داد: رویکرد ما همانطور که بارها اعلام کردهایم لزوم همکاری، مشارکت کشورهای منطقه است قطعا اگر هم این تبلیغات تاثیری در بعضی از مقامات کشورهای منطقه گذاشته است بهتر است متوجه خطر اصلی یعنی رژیم صهیونیستی باشند و با مشارکت و همکاری گستردهتر نسبت به تامین صلح و ثبات در منطقه اقدام کنند و ما هم کاملا برای گسترش روابط آمادگی داریم.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره سفر وزیر خارجه انگلیس به چین و طرح موضوع ایران در این سفر گفت: فکر نمیکنیم سفرهایی که توسط مقامات کشورهای غربی به چین انجام میشود تا این کشور را تحت فشار قرار دهند که تحریم علیه ایران اعمال شود چندان موثر باشد. چین را کشوری موثر، مستقل و تاثیرگذار در سطح بینالملل میدانیم و ظرفیتها نشاندهنده همکاری میان ایران و جمهوری خلق چین است.
مهمانپرست افزود: همه این فشارها و اقدامات به بهانه فعالیت صلحآمیز هستهای ما انجام میشود. از آنجا که این دانش در کشور ما بومی است با فشارهای مختلف نمیتوان مانع رشد این دانش در کشور ما شد. ما رسیدن به نقاط پیشرفت در زمینه علوم پیچیده برای دسترسی به توسعه کشور را جزو حقوق اساسی ملتمان میدانیم. بهترین رویکرد، شناختن حق کشور ما برای داشتن این علوم برای مصارف صلحآمیز است.
یکی دیگر از خبرنگاران با اشاره به سفر فرستاده آمریکا و اینکه گفته میشود میخواهند با همکاری آمریکا و مصر حمله جدیدی علیه ایران صورت گیرد تا کشورمان را وادار کنند از موضعگیری خود در مورد رژیم صهیونیستی دست بردارد این موضوع تا چه حد صحت دارد؟ مهمانپرست گفت: موضوع مقاومت اسلامی در منطقه در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی موضوعی نیست که دیگر بتوان آن را به صورت دستوری یا توسط برخی دولتها مانع آن شد. نوع حضور معنوی کشورهای مختلف و اسلامی در حمایت از مقاومت به ریشههای اعتقادی و ظلمی که در حق مردم فلسطین صورت میگیرد برمیگردد. ما همواره بر حمایت از حقوق مردم فلسطین و وحدت میان گروههای فلسطینی و محقق شدن حقوق اساسی این کشور را تاکید کردهایم و همواره بر آن تاکید داشتهایم.
وی گفت: اینکه کشورهای دیگر چه اقداماتی کنند تا مانع این حمایت شوند یا چه مطالبی نسبت دهند افکار عمومی منطقه به خوبی آگاه است و نسبت به آنچه که در مورد حقوق فلسطینیها صورت میگیرد هوشیار است. به خوبی میدانند چه کشورهایی از این مقاومت حمایت میکنند و چه کشورهایی مانعتراشی میکنند. آنچه برای ما بسیار اهمیت دارد وحدت گروههای فلسطینی، مقاومت تا رسیدن به حقوق اساسیشان و برطرف شدن همه جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه و بهخصوص در قدس شریف است. وی در پاسخ به اینکه روسیه به نظر میرسد تحت فشارهایی مواضعش را به سمت غرب متمایل کرده است، گفت: کشورهای مختلف نسبت به فعالیتهای صلحآمیز هستهای کشورمان ممکن است مواضع مختلفی داشته باشند. آنچه که برای مردم ما و جهان مشخص است این است که این دانش، بومی و توسط جوانان کشورمان حاصل شده است. کاملا صلحآمیز است و برای رشد و توسعه کشورمان ضروری است. با همکاری آژانس و زیر نظر بازرسین آنها است. روشهای مختلفی که تلاش میکند تا اراده سیاسی برخی کشورهای خاص را برای متوقف کردن این فعالیتها تحمیل کنند محکوم به شکست است و به نتیجه نخواهد رسید.
تبریک آمریکاییها با سایراقدامات تناسب ندارد
به گزارش ایسنا، خبرنگار دیگری با اشاره به پیام نوروزی سال گذشته اوباما به ایران گفت: روز گذشته مجلس نمایندگان آمریکا این روز را به ملت ایران و ایرانیان مقیم آمریکا تبریک گفت. در یک سال گذشته چرا این اقدامات بیپاسخ بوده است؟ مهمانپرست پاسخ داد: اینکه سال گذشته جناب آقای اوباما فرارسیدن نوروز را تبریک گفتند یا در کنگره نسبت به نوروز اقدامی انجام دادند امر مثبتی است، اما سایر اقدامات تناسبی با این پیامها نداشت. امیدواریم اگر قرار است اقدام مثبتی انجام شود آن را در عمل ببینیم. پیشنهاد شخصی من این است که اگر واقعا میخواهند نوروز بر ملت ایران شیرین باشد دست از توطئه نسبت به مردم ما بردارند. تلهگذاری که برای اتباع ایرانی انجام میدهند و کاری غیراخلاقی است، کنار بگذارند و نسبت به آزادی اتباع بیگناه ایرانی که خانوادههای آنها منتظر هستند تا در مراسم جشن نوروز آنها را در کنار خود داشته باشند نسبت به آزادی سریع اتباع بیگناه ایرانی اقدام کنند.
ارسال نظر