وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
فتنه در عرصه فرهنگ و هنر کاملا مشهود است
ایسنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی از سلسله نشستهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در مدرسه فیضیه قم به مباحث مختلف فرهنگ و هنر پرداخت و گفت: فتنه در عرصه فرهنگ و هنر هم کاملا مشهود است. سیدمحمد حسینی در این نشست با بیان اینکه همواره با قشر زبده و اندیشمند جامعه در ارتباط است، افزود: انتظار ما این است که حوزه علمیه پشتوانهای قوی برای این وزارتخانه باشد. او افزود: این دولت افتخار دارد که گفتمان و آرمانها و اندیشههای امام (ره) را سرلوحه کار خود قرار داده و همین مواضع استوار باعث شده است که فشارهایی ایجاد شود. دشمن در طی این مدت، هجوم خود را سنگینتر کرده است که اجرای هریک از این طرحها ظرفیت دگرگونی هر کشوری را داشت که با درایت رهبری و بصیرت مردم، همه آن نقشههای شوم خنثی شد. حسینی با اشاره به وجود فتنه در عرصه فرهنگ و هنر تاکید کرد: دشمن به جای بمباران نظامی، گسترش شبکههای تبلیغاتی، اجتماعی و افزایش سایتهای مختلف را در دستور کار خود قرار داده است. دشمنان به صراحت بیان میکنند از هرگونه نرمافزاری که دسترسی مردم را به سایتها آسانتر کند، حمایت و از ورود آنها به ایران استقبال میکنند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: تا سال ٨٨ در عرصه فرهنگ و هنر موانع متعددی بر سر راه بود و همینکه توانستیم مسائل را مدیریت کنیم، عدهای خواستند راه خود را جدا کنند تا عنوان کنند دولت در عرصههای مختلف یار و یاوری ندارد.
حسینی با بیان اینکه فیلم و سریالی که محتوای قرآنی داشته باشد، دارای جاذبه و تاثیر بیشتری است، افزود: به عنوان نمونه در جشنواره فیلم فجر امسال «ملک سلیمان» فیلمی قرآنی بود که با همه فیلمها در جهان قابل رقابت خواهد بود.
او با بیان اینکه از ٧٠ هزار مسجد موجود در سراسر کشور، تعداد هفتهزار کانون فرهنگی - هنری مساجد در حال فعالیت هستند، تاکید کرد: این ١٠ درصد از مساجد توانستهاند در زمینه فرهنگی، هنری، رسانهای و مطبوعات کارهایی انجام دهند که باعث رونقبخشی مساجد شده است.حسینی با اشاره به جشنواره فیلم فجر و ارائه شش فیلم درباره دفاع مقدس، سه فیلم در مورد انقلاب و هفت فیلم درباره کودک و نوجوان تصریح کرد: در گذشته فیلمهایی که در مورد روحانیون ساخته میشد، جنبه استهزا و تمسخر داشت؛ اما ما معتقدیم که در تولید فیلمها باید از یک اسلامشناس استفاده شود. او ادامه داد: در هفته اول وزارت خود، فیلم توقیفشده «کتاب قانون» را نگاه کردم که کارگردان قصد بیان تعدادی از آیات قرآن را در قالب یک فیلم داشت تا به افرادی که در جامعه رفتارهای غلط و ناپسندی دارند، هشدار دهد. این موضوع از نگاه یک فرد لبنانی تازه مسلمانشده بیان و تفسیر میشد؛ اما برخیها از آن برداشت سیاهنمایی داشتند که در واقع اینطور نبود. حسینی با بیان اینکه آثار ماندگار در طول تاریخ، قالب زیبا و مضامین ریشهدار داشتهاند و در عرصه هنر نیز باید همین راه ادامه یابد، افزود: در گذشته، کسانی که در راس کار بودند، به مفاهیم دینی و مذهبی اعتقادی نداشتند و یکی از آقایان که در مجلس پنجم نیز حضور داشت، به من گفت، ارشاد باید کارهای مذهبی و دینی را از کارهای خود جمع کند. او همچنین به تدوین ضوابط نشر کتاب اشاره کرد و افزود: این ضوابط بهزودی اعلام میشود و معیار خوبی است تا بدانیم ٥٥ هزار عنوان کتاب در کشور بر چه اساسی منتشر میشوند. حسینی در بخش دیگری از سخنان خود به مقوله مطبوعات اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، سههزار نشریه و روزنامه در کشور وجود دارد که رقم قابل توجهی است. مطبوعات در فرهنگسازی نقش جدیای برعهده دارند که وضع موجود، وضع مطلوبی نیست و ما هم به روزنامهها و نشریات انتقاد داریم. او در پاسخ به سوالی درباره وضع بدحجابی در سینمای ایران عنوان کرد: ما از نظرات و دغدغههای حوزویان استقبال میکنیم و معتقدیم آنچه که پخش میشود، عاری از اشکال نیست. وزارت ارشاد، فرهنگ عفاف و حجاب را برعهده داشت و کار اجرایی آن نیز بر عهده نیروی انتظامی بود و در این رابطه در کارگروه معاونت اجتماعی وزارت کشور تصمیمهایی اتخاذ میشود که آنها باید پاسخگو باشند. او درباره سوالی مبنی بر جایگاه اسفندیار رحیممشایی در مسائل فرهنگی و چگونگی رویکرد او در این زمینه پاسخ داد: مشایی در دولت نهم رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بود. در شهرداری، معاونت فرهنگی شهرداری را برعهده داشت. در صداوسیما، رادیو تهران و رادیو فرهنگ نیز کار کرده است و در مجموع کار ایشان، کار فرهنگی بود.
دیدار محمدرضا شجریان با جلیل شهناز
نگاه سوم- سیامک عشاقی: محمدرضا شجریان، داود گنجهای و محمد سریر با حضور در منزل جلیل شهناز با وی دیدار و گفتوگو کردند. در این دیدار که روز شنبه انجام شد، محمدرضا شجریان (رییس شورای عالی)، داود گنجهای (عضو شورای عالی) و دکتر سریر (رییس هیاتمدیره و مدیرعامل خانه موسیقی) حضور داشتند.محمدرضا شجریان در ابتدا با اشاره به اینکه استاد شهناز به عنوان تکنواز و نوازنده برتر تار در چند دهه گذشته در حوزه موسیقی ایرانی بهویژه نوازندگی تار تاثیرگذار بوده است، گفت: من آنچه در آواز آموختهام متاثر از نوازندگی استاد شهناز بوده است و سالهای سال با صدای تار این استاد بی بدیل زندگی کردهام.شجریان در ادامه افزود: من تعدادی از آثار استاد از جمله پیش درآمد بیات ترک با همنوازی تنبک ناصر افتتاح را هر روز گوش میکنم. در خودرو ومنزل و در هر فرصتی که دست بدهد، این اثر را میشنوم و با شنیدن آن لذت میبرم و انرژی میگیرم.
دکتر سریر نیز در این ملاقات ضمن ابراز خرسندی از سلامت نسبی استاد و آرزوی بهروزی و طول عمر برای ایشان، از استاد جلیل شهناز برای بازگشایی مجدد خانه موسیقی که اواخر فروردین ماه خواهد بود، دعوت به عمل آورد.مدیرعامل خانه موسیقی در ادامه در خصوص شرایط و ویژگیهای معلمین ردیف موسیقی و نحوه تدریس موسیقی سنتی بر اساس ردیف با توجه به تغییر و تحولات اجتماعی و... سوال کرد.استاد جلیل شهناز نیز ضمن تشکر از حضور این هنرمندان گفت: استاد شجریان هنرمند بزرگ و بیهمتای آواز در ایران و بلکه در جهان است و از افتخارات فرهنگ و هنر ایران به شمار میرود.شهناز در پاسخ به سوال دکتر سریر گفت: ردیف تمامی سرمایه موسیقی ایرانی است و تدریس آن بسیار مهم است. نحوه و کیفیت انتقال ردیف تماما به معلم و مدرس بستگی دارد. معلم باید ردیف را درک کرده باشد وبا آن زندگی کرده باشد. تدریس ردیف کار هر معلمی نیست.داود گنجهای نیز در این نشست با آرزوی سلامتی و بهروزی برای استاد شهناز فرا رسیدن سال نو را به ایشان تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد بازگشایی مجدد محل خانه موسیقی با حضور استاد شهناز انجام شود.
ارسال نظر